Για πρώτη φορά η μέση τιμή εβδομάδας του BTC υποχωρεί κάτω από τον μέσο όρο των 200 εβδομάδων - Εκτεταμένες πωλήσεις στο BTC την τελευταία εβδομάδα

 

Το κορυφαίο κρυπτονόμισμα σημείωσε ένα νέο ορόσημο καθώς η μέση εβδομαδιαία τιμή του υποχώρησε για πρώτη φορά κάτω από τον μέσο όρο των 200 εβδομάδων, όπως διαπιστώνει ο αναλυτής Binh Dang  στο CryptoQuant.

Σύμφωνα με τον Dang, αυτό σημαίνει ότι το ενδεχόμενο ενός νέου ανοδικού κύκλου για το BTC τίθεται υπό αμφισβήτηση, καθώς η τιμή του νομίσματος θα πρέπει να διασπάσει αυτό το επίπεδο για να ενεργοποιηθεί η ανοδική τάση.

Όπως προσθέτει ο Dang, η τρέχουσα κίνηση της αγοράς συνιστά ευκαιρία για όσους συνηθίζουν τη συσσώρευση αποσκοπώντας σε μακροπρόθεσμα κέρδη. Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτή θα μπορούσε να είναι μια κερδοφόρα στρατηγική εάν η τιμή του BTC τελικά διασπάσει το επίπεδο αντίστασης και ξεκινήσει έναν νέο ανοδικό.

Επιπλέον, ο αναλυτής αναφέρει ότι ενδεχομένως να απαιτηθεί ένα διάστημα πλάγιας κίνησης στην τιμή προκειμένου να επιτευχθεί βιώσιμη άνοδος. Αυτό σημαίνει, ότι η τιμή του BTC ενδεχομένως να σημειώσει ένα διάστημα σταθεροποίησης και συσσώρευσης, παρόμοιο με το διάστημα 2015-2016, αντί για μια γρήγορα εξελισσόμενη ανοδική κίνηση όπως το 2019.

Ο Dang αναφέρει:

«Περιμένω μια πλάγια κίνηση για μεγάλο διάστημα, όπως το 2015-2016, προκειμένου να έχουμε μια βιώσιμη άνοδο αντί για κίνηση ράλι όπως το 2019».

Εκτεταμένες πωλήσεις στο BTC την τελευταία εβδομάδα

Σύμφωνα με το CoinMarketCap, η τιμή του BTC υποχώρησε κατά σχεδόν 5% την τελευταία εβδομάδα. Και καθώς το κορυφαίο κρυπτονόμισμα δεν κατάφερε να ανακτήσει το επίπεδο των $24.000, όπως πολλοί ήλπιζαν, η κατοχύρωση κερδών κυριάρχησε μεταξύ των επενδυτών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Coinglass τις τελευταίες επτά ημέρες καταγράφεται μια σταθερή υποχώρηση στις θέσεις ανοιχτού ενδιαφέροντος, γεγονός που υποδηλώνει μειωμένη συναλλακτική δραστηριότητα και συμμετοχή στην αγορά. Αυτό μεταφράζεται σε μείωση της ζήτησης για το συγκεκριμένο περιουσιακό στοιχείο, η οποία συχνά συνοδεύεται από πτώση της τιμής.

Οι θέσεις ανοιχτού ενδιαφέροντος από τις 21 Φεβρουαρίου έχουν μειωθεί κατά 7%.

 

 

Επιπλέον, από την 1η Φεβρουαρίου, ο δείκτης όγκου On-balance (OBV) παρουσιάζει πτωτική τάση και πλέον σημειώνει αρνητική τιμή.

Όταν ο δείκτης OBV ενός περιουσιακού στοιχείου υποχωρεί σε αρνητικές τιμές, σημαίνει ότι καταγράφηκε μεγαλύτερος όγκος πωλήσεων τις ημέρες που μειώθηκε η τιμή από ότι όγκος αγορών τις ημέρες που αυξήθηκε η τιμή και αυτό ερμηνεύεται ως πτωτική ένδειξη που υποδηλώνει ότι η πίεση πώλησης στην αγορά είναι μεγαλύτερη από την πίεση αγοράς. Την τρέχουσα περίοδο ο δείκτης OBV του BTC βρίσκεται στα -1,671 εκατομμύρια.

Τέλος, η πάνω γραμμή (Aroon Up Line) του δείκτη Aroon (η πορτοκαλί γραμμή στο διάγραμμα) βρίσκεται στο 21,43% την τρέχουσα περίοδο. Όταν η γραμμή Aroon Up ενός νομίσματος βρίσκεται κοντά στο μηδέν, η ανοδική τάση είναι αδύναμη και το τελευταίο υψηλό του σημειώθηκε πριν από αρκετό καιρό. Σε αυτές τις περιπτώσεις συχνά ακολουθεί συνεχιζόμενη υποχώρηση στην τιμή του περιουσιακού στοιχείου.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.