Πριν από λίγες ημέρες, ο δείκτης σχετικής ισχύος (RSI) υποδήλωνε ότι το bitcoin (BTC) βρισκόταν σε πορεία απόκλισης. Ο δείκτης υποδήλωνε μια τάση αδυναμίας στις «αρκούδες» που θα μπορούσε να οδηγήσει σε επαναφορά. Παρότι στη συνέχεια η επαναφορά συνέβη, οι «αρκούδες» συνεχίζουν να παρουσιάζουν σημάδια αδυναμίας.

 

Την τρέχουσα περίοδο η τιμή του bitcoin βρίσκεται στα $23.400 έχοντας σημειώσει πτώση άνω του 5,5% από το πρόσφατο υψηλό του, το οποίο ήταν και το μέχρι τώρα υψηλό του 2023. Παρότι η μεταβολή δεν είναι μεγάλη, εξετάζοντας την ευρύτερη εικόνα, αποτελεί ένδειξη μικρών πιέσεων πώλησης, κάτι που δεν αποτελεί έκπληξη λαμβάνοντας υπόψη τις ανοδικές προσδοκίες στην αγορά.

Εφόσον το bitcoin διατηρήσει το τρέχον μοτίβο, το επόμενο εμπόδιο στην ανοδική κίνηση αναμένεται κοντά στο επίπεδο των $23.500. Πρόκειται για το επίπεδο από το οποίο ανέκαμψε η τιμή στις 16 Φεβρουαρίου και είχε λειτουργήσει προηγουμένως ως επίπεδο αντίστασης. Η πορεία του BTC μπορεί να συνοψιστεί ως εξής:

Τι αποκαλύπτουν οι ροές στα ανταλλακτήρια

Τις τελευταίες ημέρες, οι ροές στα ανταλλακτήρια έκλιναν υπέρ των «αρκούδων» (πωλητών) ωστόσο, η πίεση των πωλήσεων μειώνεται σημαντικά κάθε μέρα. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Glassnode οι καθαρές ροές στο bitcoin για τις 24 Φεβρουαρίου ήταν αρνητικές και ανέρχονταν σε -29,5 εκατ. δολάρια.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία καταγράφηκαν αρνητικές ροές (εκροές) στο bitcoin ύψους $40,1 εκατ. την προηγούμενη ημέρα στις 23/2 και θετικές ροές (εισροές) $52,9 εκατ. στις 22/2. Τα παραπάνω επιβεβαιώνουν την επαναφορά στις πιέσεις πώλησης αλλά και την επιβράδυνσή τους στη συνέχεια.

 

 

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία οι εκροές από τα ανταλλακτήρια ήταν ελαφρώς υψηλότερες από τις εισροές και επιπλέον οι θέσεις ανοιχτού ενδιαφέροντος έχουν υποχωρήσει τις τελευταίες ημέρες καθιστώντας πιθανή μια ενδεχόμενη στροφή στη ζήτηση παραγώγων.

Είναι τώρα η ώρα των «ταύρων» (αγοραστών);

Εξετάζοντας την προέλευση της αγοραστικής δύναμης μπορούμε ενδεχομένως να έχουμε μια ένδειξη για την πορεία. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία για τις πληρωμές προμηθειών οι διευθύνσεις με κατοχή από 1.000 έως 10.000 BTC αμφιταλαντεύονται και πλέον φαίνεται να επιλέγουν τη συσσώρευση.

Οι κινήσεις αυτής της κατηγορίας διευθύνσεων είναι σημαντικές καθώς καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο ποσοστό του αποθέματος BTC σε κυκλοφορία. Το γεγονός ότι δεν σημειώθηκε ανοδική κίνηση οφείλεται στο ότι οι διευθύνσεις με κατοχή άνω των 10.000 BTC ακολούθησαν την αντίθετη πορεία, συμβάλλοντας στην αύξηση των πιέσεων πώλησης.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.