Το bitcoin (BTC) επιχειρεί να αφήσει πίσω του την αβεβαιότητα που προκύπτει από τις προσπάθειες εποπτείας και ρύθμισης στον χώρο των κρυπτονομισμάτων. Η αβεβαιότητα αυτή θέτει σε κίνδυνο τα κέρδη του 2023, με το κρυπτονόμισμα να αντιμετωπίζει αυξημένες πιθανότητες νέας δοκιμής του επιπέδου των $20.000.

 

Ωστόσο, ο στόχος για το bitcoin είναι να κρατηθεί σταθερά πάνω από τα $25.000, ένα επίπεδο που παραμένει στο επίκεντρο ενόψει της εβδομάδας 20-27 Φεβρουαρίου. Με βάση τα ιστορικά δεδομένα και την πρόσφατη κίνηση των τιμών του περιουσιακού στοιχείου, οι επενδυτές έχουν αυξημένες πιθανότητες για καλά νέα τις επόμενες ημέρες.

Συγκεκριμένα, τα ιστορικά στοιχεία που ανάρτησε ο αναλυτής με το ψευδώνυμο StockmoneyL στο Twitter υποδεικνύουν ότι το bitcoin πιθανότατα διαθέτει τη βάση για το επόμενο βήμα. Σύμφωνα με την ανάλυση, το bitcoin ιστορικά σημειώνει ράλι ανόδου μετά από το στάδιο της υποχώρησης.

Η υποχώρηση σημειώθηκε μετά την κορύφωση της τιμής του. Μεταξύ των δύο σταδίων, το bitcoin σημείωσε σκαμπανεβάσματα με την bear market του 2022 να είναι το τελευταίο επίπεδο υποχώρησης και τα κέρδη του 2023 να δείχνουν ένα πιθανό ράλι ανόδου.

Βασιζόμενος στην ανάλυση του StockmoneyL, ο δημοφιλής σχολιαστής του χώρου με το ψευδώνυμο Bitcoin Archive επεσήμανε σε ανάρτησή του στο Twitter ότι η κίνηση της τιμής το 2023 αντιγράφει την πορεία της τιμής το 2019. Αξίζει να σημειωθεί ότι, η διαμόρφωση του «ντεκολτέ» στις αρχές του 2019 αποτέλεσε τη βάση για την κορύφωση του ράλι στην bull market του 2021.


Ανάλυση τιμής

Το bitcoin την Κυριακή στις 19 Φεβρουαρίου δεν κατάφερε να παραμείνει πάνω από τα $25.000 μετά τη σύντομη ανάκτηση του επιπέδου και περιορίστηκε σε ημερήσια κέρδη της τάξης περίπου 0,4%. Ωστόσο, σε επίπεδο εβδομάδας το bitcoin σημειώνει άνοδο πάνω από 10%.

Ταυτόχρονα, τα σημάδια στην τεχνική ανάλυση παραμένουν ανοδικά με τις μετρήσεις ημέρας στο TradingView να υποδηλώνουν συσσώρευση. Όπως φαίνεται στο διάγραμμα η ένδειξη «αγοράς» στο σύνολο των δεικτών βρίσκεται στο 15 ενώ η ένδειξη για την «ισχυρή σύσταση αγοράς» στους κινητούς μέσους όρους βρίσκεται στο 13.

 

 

Τι ακολουθεί

Παρά τα ανοδικά σημάδια η αβεβαιότητα παραμένει και ειδικά μετά την αποτυχία του κρυπτονομίσματος να παραμείνει πάνω από τα $25.000.

Εξετάζοντας τις προοπτικές των επόμενων ημερών αξίζει να επισημανθεί ότι η διαπραγμάτευση στα $25.000 σηματοδοτεί υψηλό οκτώ μηνών, με τους επενδυτές να επιστρέφουν στις τοποθετήσεις αυξημένου ρίσκου και τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, παρά τις ρυθμιστικές πιέσεις.

Ταυτόχρονα, οι οικονομικοί δείκτες υποδηλώνουν ότι η Ομοσπονδιακή Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) είναι πιθανό να συνεχίσει τις αυξήσεις επιτοκίων και το bitcoin συνεχίσει να «χτίζει» δυναμική πάνω από το επίπεδο των $24.000. Επιπλέον, το bitcoin φαίνεται να ωφελείται από τη μικρή υποχώρηση του αμερικανικού δολαρίου, την οποία και επικαλείται ο συγγραφέας Robert Kiyosaki στην πρόβλεψή του για άνοδο του BTC στα $500.000 έως το 2025.

Σε πιο άμεσο ορίζοντα το bitcoin συμπεριλαμβάνεται στη λίστα Finbold για τα κρυπτονομισμάτων που θα πρέπει να παρακολουθήσουμε την εβδομάδα της 20ης Φεβρουαρίου, ενώ οι τεχνικοί δείκτες το τοποθετούν στο «σταυρό της bull market» που σύμφωνα με αναλυτές αποτελεί ένδειξη ανόδου με διάρκεια.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.