Ο Adam Back, συνιδρυτής του Blockstream, εκτιμά ότι το bitcoin (BTC) μπορεί να κάνει ράλι στα $10 εκατ., οδηγώντας στα επόμενα 9 χρόνια την κεφαλαιοποίησή του πάνω τα από τα $200 τρισ.


Το BTC μπορεί να φτάσει τα $200 τρισ. στα επόμενα 9 χρόνια

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο Back εξήγησε ότι αυτή η αποτίμηση θα μπορούσε να επιτευχθεί εάν το BTC διατηρήσει τον ρυθμό επέκτασης κατά 2 φορές στα επόμενα 9 χρόνια. Μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα, το δίκτυο bitcoin θα έχει μειώσει δύο φορές τις ανταμοιβές εξόρυξης (halving).

«Στις αρχές του τρέχοντος έτους, υποστήριξα τον ισχυρισμό για "διπλασιασμό -κατά μέσο όρο- κάθε χρόνο". Επαληθεύεται: στη δεκαετία Ιαν 2013 - Δεκ. 2022 το #bitcoin αυξήθηκε κατά 2.036/έτος (1200 φορές σε μια δεκαετία). Εάν συνεχιστεί αυτό, θα ξεπεράσουμε τα $10 εκατ./BTC και τα $200 τρισ. σε κεφαλαιοποίηση μέχρι το τέλος των επόμενων δύο halvings, σε περίπου 9 χρόνια.»

Στο διάστημα μεταξύ Ιανουαρίου 2013 και Δεκεμβρίου 2022, όπως παρατηρεί ο Back η τιμή του bitcoin διπλασιαζόταν ετησίως σε μια άνοδο με ρυθμό 1200 φορές. Αυτό συνέβη παρά τις διακυμάνσεις των τιμών σε έναν κύκλο ανόδου και πτώσης, στον οποίο τελικά το BTC αυξήθηκε στην κορύφωση του κύκλου το 2021 σε πάνω από $69.000, ενώ το 2022, η αγορά κρυπτονομισμάτων σημείωσε πτώση. Στο χαμηλότερο σημείο του περασμένου χειμώνα, οι τιμές του BTC μειώθηκαν περισσότερο από το μισό, φτάνοντας έως και τα $15.300 μετά την κατάρρευση των πλατφορμών CeFi και του FTX.

Όπως αναφέρει ο Back, εάν η τιμή του bitcoin συνεχίσει να αυξάνεται με τον ρυθμό των τελευταίων δέκα χρόνων, θα μπορέσει να φτάσει το ορόσημο των $200 τρισ. που είχε προβλέψει ο Hal Finney. Ο Hal Finney ήταν μεταξύ των πρώτων μετά τον Satoshi που «έτρεξε» έναν κόμβο bitcoin στις αρχές Ιανουαρίου 2009 και παρέμεινε σίγουρος για την επιτυχία του BTC επικαλούμενος τον πεπερασμένο αριθμό του.

Παρότι ο Back αναγνωρίζει ότι αυτή η αποτίμηση είναι «πολύ», εκτιμά ότι είναι εφικτή. Όπως ανέφερε η μόνη του ανησυχία είναι ότι η εισαγωγή περισσότερων παραγώγων bitcoin θα μπορούσε να μειώσει την ανάπτυξή του. Κατά την άποψή του, όσο περισσότερα παράγωγα προϊόντα εισάγονται όπως τα ETF bitcoin, τα ETP και τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης, τόσο πιο ρευστό θα γίνεται το νόμισμα και στη συνέχεια, η αστάθεια του νομίσματος θα μειωθεί λόγω της αυξημένης ρευστότητας.

 

 

Οι HODLers είναι «κλειδί» για την αστάθεια

O Back επικαλείται την ταχεία υιοθέτηση λόγω της "hyberbitcoinization" για την αύξηση της αποτίμησης του νομίσματος. Σύμφωνα με την ανάλυσή του, το bitcoin δεν χρειάζεται να απορροφήσει το επίπεδο των $100 τρισ. για να προχωρήσει η κεφαλαιοποίησή του στα $200 τρισ. ή και παραπάνω και αυτό γιατί η ρευστότητα του BTC είναι μικρή και θα πρέπει να ληφθούν υπόψη οι HODLers. Επιπλέον, σε συνθήκες «hyberbitcoinization», θα είναι πιο δύσκολο για τους κατόχους να πουλήσουν το απόθεμά τους, επηρεάζοντας τη ρευστότητα και, ως εκ τούτου, τροφοδοτώντας την αστάθεια.

Όπως ανέφερε ο Back, θα παρακολουθεί στενά την πορεία της τιμής του BTC παράλληλα με την υιοθέτησή του. Σύμφωνα με τον ίδιο, όσο περισσότεροι χρήστες αναλαμβάνουν οι ίδιοι τη φύλαξη και εποπτεία των νομισμάτων τους, τόσο καλύτερα θα είναι για τη μεταβλητότητα του BTC και, κατά συνέπεια, την τιμή του.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.