Ο κύκλος των χαμηλών σε bitcoin και altcoins έχει τελειώσει, δηλώνει ο διευθύνων σύμβουλος της Pantera, Dan Morehead και εκτιμά ότι το τρέχον έτος θα είναι «έτος ανάκτησης της εμπιστοσύνης».


Το bitcoin ξεκινά τον «έβδομο κύκλο ανόδου» του και οι επενδυτές δεν πρέπει να φοβούνται τα κρυπτονομίσματα μετά την κατάρρευση του FTX, εκτιμά η Pantera Capital.

Στο τελευταίο ενημερωτικό της σημείωμα «Blockchain Letter»  στις 8 Φεβρουαρίου, ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων, Dan Morehead, προέβλεψε ότι το 2023 θα είναι «το έτος ανάκτησης της εμπιστοσύνης».

Morehead: Τα περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης έχουν «ήδη καταγράψει τα χαμηλά» σε αυτόν τον κύκλο

Με την τιμή του BTC να υποχωρεί ελαφρά μετά την άνοδο κατά 40% που σημείωσε τον Ιανουάριο, ορισμένοι εκτιμούν ότι οι μακροοικονομικές συνθήκες θα οδηγήσουν σε νέα χαμηλά τα περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης, χωρίς να υπάρχει συμφωνία ούτε για τον χρόνο που θα πραγματοποιηθεί ένα τέτοιο σενάριο αλλά ούτε και τον χρόνο ανάκαμψης.

Ωστόσο, για τον Morehead, αυτή είναι η ώρα αλλαγής της τάσης σε ανοδική για τα κρυπτονομίσματα.

«Στην Pantera έχουμε περάσει δέκα χρόνια με τους κύκλους του bitcoin και εγώ κάνω 35 χρόνια συναλλαγές σε παρόμοιους κύκλους», ανέφερε και πρόσθεσε:

«Πιστεύω ότι τα περιουσιακά στοιχεία του blockchain έχουν ήδη σημειώσει τα χαμηλά και πλέον βρισκόμαστε στον επόμενο κύκλο ανοδικής αγοράς – ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει στις κατηγορίες περιουσιακών στοιχείων που είναι ευαίσθητα στα επιτόκια.»

Η εκτίμηση του Morehead διαφέρει από την πλειοψηφία καθώς μετατοπίζει το ενδιαφέρον από τη συσχέτιση των τιμών των κρυπτονομισμάτων με περιουσιακά στοιχεία κινδύνου, όπως οι μετοχές.

Ο Morehead υποστηρίζει ότι η υποχώρηση του bitcoin από το τελευταίο ιστορικό υψηλό τοποθέτησε την αγορά εντός του ιστορικού πλαισίου.

«Η πτώση που σημειώθηκε από τον Νοέμβριο του 2021 έως τον Νοέμβριο του 2022 ήταν η διάμεσος του τυπικού κύκλου. Αυτή είναι η μόνη bear market (πτωτική αγορά) που διέγραψε εντελώς την προηγούμενη ανοδική αγορά (bull market), αφαιρώντας το 136% του προηγούμενου ράλι», αναφέρεται στο δελτίο παραθέτοντας τα αντίστοιχα στοιχεία.

«Η διάμεση πτώση ήταν 307 ημέρες και η προηγούμενη πτωτική αγορά ήταν 376. Η διάμεση πτωτική τάση βρίσκονταν στο -73% και η τελευταία πτωτική αγορά έκλεισε στο -77%.»

Όπως αναφέρεται στο δελτίο θα ακολουθήσει αλλαγή τάσης με το bitcoin να οδεύει προς νέα υψηλά ρεκόρ.

«Πιστεύω ότι τελειώσαμε με αυτό και αρχίζουμε να ανεβαίνουμε ψηλότερα», πρόσθεσε ο Morehead.

 

 

Μια σταδιακή ανάκαμψη για την CeFi

Παρά την αισιοδοξία για τον ευρύτερο αποκεντρωμένο χρηματοοικονομικό χώρο, η Pantera αναφέρεται σε ένα έτος «ανάκτησης της εμπιστοσύνης» κατά κύριο λόγο στην κεντρική χρηματοδότηση (CeFi).

Όπως δηλώνει ο Morehead αυτό κρίνεται απαραίτητο, υπό το φως των πολλαπλών εταιρικών αποτυχιών του περασμένου έτους, οι οποίες έπληξαν την αγορά κρυπτονομισμάτων.

«Το 2022 ήταν μια χρονιά με επιτυχίες αλλά και μεγάλες αποτυχίες, ειδικά όσον αφορά το CeFi. Σε διάστημα λίγων μηνών, είδαμε το Three Arrows Capital να καταρρέει, το LUNA του Do Kwon και το Voyager Digital να χρεοκοπούν και την αυτοκρατορία του FTX του Sam Bankman-Fried (SBF) να καταρρέει», εξήγησε.

«Τι κοινό είχαν όλα αυτά τα γεγονότα; Σύμφωνα με τα πρωτοσέλιδα ήταν ο χώρος των κρυπτονομισμάτων ή το Web3 που απέτυχαν. Αλλά, στην πραγματικότητα, ήταν ένας συνδυασμός κακής διαχείρισης σε χώρους χωρίς σαφείς κανονισμούς. Αν το 2022 ήταν η χρονιά της παραβίασης των κανόνων και της αποτυχίας, πιστεύω ότι το 2023 είναι η χρονιά που οι κανόνες θα είναι σεβαστοί και οι οντότητες που τους ακολουθούν θα ανταμειφθούν».

Αν και η επιστολή δεν αναφέρεται στην τρέχουσα ρυθμιστική μάχη που διεξάγεται στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών (SEC), προβλέπει ότι η CeFi θα ανακτήσει σταδιακά την παγκόσμια επιρροή της.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.