Η DekaBank, μια τράπεζα με ιστορία 105 ετών, με υπό διαχείριση assets άνω των 428 δισ. δολαρίων, υπέγραψε συμφωνία με τη Metaco για να ξεκινήση την παροχή υπηρεσιών σε θεσμικούς επενδυτές για ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία.

Η DekaBank θα χρησιμοποιήσει το Harmonize της Metaco

Όπως αναφέρεται σε δελτίο τύπου η DekaBank θα αξιοποιήσει την πλατφόρμα Harmonize της Metaco, μια πλατφόρμα «εποπτείας και συντονισμού» που θα επιτρέψει στη Metaco να διαχειρίζεται όλες τις λειτουργίες ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων της DekaBank. Όπως αναφέρεται η συμφωνία συνεργασίας ήταν το αποτέλεσμα μιας αυστηρής διαδικασίας επιλογής και διεξοδικού ελέγχου.

Το Harmonize δημιουργήθηκε σε συνεργασία με κορυφαίες παγκόσμιες τράπεζες και όπως αναφέρει η Metaco επιτρέπει την πραγματοποίηση «σύνθετων τραπεζικών πράξεων στα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, όπως η φύλαξη κρυπτονομισμάτων και ψηφιακών τίτλων, που υποστηρίζονται από πρότυπα ασφάλειας και κανόνες θεσμικής συμμόρφωσης».

Η DekaBank με τη συνεργασία αυτή στηρίζει τη βιομηχανία κρυπτογράφησης και επεκτείνει τις παρεχόμενες υπηρεσίες και τα προϊόντα της σε θεσμικούς πελάτες. Σε αντίθεση με τους πελάτες λιανικής, οι θεσμικοί πελάτες στους οποίους περιλαμβάνονται και τα συνταξιοδοτικά ταμεία, πρέπει να συμμορφώνονται με αυστηρούς εποπτικούς κανόνες που σε πολλές περιπτώσεις περιορίζουν την άμεση έκθεσή τους σε κρυπτονομίσματα όπως το bitcoin.

Μεταξύ των τραπεζών που έχουν επιλέξει τις υπηρεσίες της Metaco συγκαταλέγονται η Citibank και η Societe Generale. Η Metaco είναι πάροχος υπηρεσιών εποπτείας και φύλαξης ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, ενώ η DekaBank είναι ένας από τους κορυφαίους παρόχους κινητών αξιών στη Γερμανία και είναι μέλος της ένωσης γερμανικών αποταμιευτηρίων.

 

 

Το μέλλον βρίσκεται στα κρυπτονομίσματα και ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία

Ο Andreas Sack, επικεφαλής του τμήματος ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων της τράπεζας, δήλωσε ότι με αυτή τη συνεργασία δημιουργείται μια ευκαιρία μετασχηματισμού για τα τραπεζικά ιδρύματα αλλά και εκατομμύρια δυνητικούς επενδυτές στη Γερμανία. Όπως πρόσθεσε ο ίδιος, η Metaco θα τους επιτρέπει να εκδίδουν ψηφιακά στοιχεία με ασφάλεια και σε συμμόρφωση με τη νομοθεσία, ενώ όπως εκτίμησε στο μέλλον θα κυριαρχήσει το tokenization.

«Τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία είναι ένα κρίσιμο μέρος του μέλλοντος, ένας ριζοσπαστικός νέος τρόπος με τον οποίο θα αντιπροσωπεύονται τα περιουσιακά στοιχεία, από τα νομίσματα μέχρι τα ακίνητα. Σήμερα κάνουμε ένα ακόμη σημαντικό βήμα για να θέσουμε τα θεμέλια για να δώσουμε στους θεσμικούς μας επενδυτές και σε εκατομμύρια ανθρώπους στη Γερμανία πρόσβαση σε αυτή τη μετασχηματιστική ευκαιρία. Η METACO είναι ο κατάλληλος συνεργάτης για τη DekaBank για τη δημιουργία νέων υπηρεσιών που είναι ασφαλείς, συμβατές με το κανονιστικό πλαίσιο».

Σημειώνεται ότι στις αρχές του χρόνου η Metaco ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την Togg, μια τουρκική αυτοκινητοβιομηχανία, για την ενίσχυση του συστήματος κινητικότητας της δεύτερης στο Avalanche. Η λύση blockchain Togg, που βασίζεται σε c-Chain στο Avalanche, επιτρέπει στους χρήστες την ομαλή ανταλλαγή πληροφοριών.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.