Το σχέδιο του Binance να επιτρέψει στους θεσμικούς επενδυτές τη διατήρηση εξασφαλίσεων για θέσεις μόχλευσης με το Binance Custody.


Το Binance, το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων στον κόσμο, σχεδιάζει να επιτρέψει στους θεσμικούς επενδυτές να διατηρούν εξασφαλίσεις για θέσεις μόχλευσης εκτός του ανταλλακτηρίου, φιλοδοξώντας να ανακτήσει με αυτόν τον τρόπο την εμπιστοσύνη των θεσμικών επενδυτών στο ανταλλακτήριο αλλά και στην ευρύτερη αγορά κρυπτονομισμάτων.

Οι θεσμικοί επενδυτές θα έχουν την επιλογή να καταχωρήσουν εξασφαλίσεις στο Binance Custody, μια πλατφόρμα λύσεων για ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία που θα προστατεύει τα κρυπτονομίσματα των επενδυτών.

Εξασφαλίσεις εκτός του ανταλλακτηρίου

Η εμπιστοσύνη των θεσμικών επενδυτών δέχθηκε ισχυρό πλήγμα μετά την κατάρρευση του ανταλλακτηρίου FTX καθώς όπως έχει αποκαλυφθεί ο Sam Bankman-Fried ιδιοποιήθηκε κεφάλαια πελατών μέσω του ανταλλακτηρίου και της εταιρείας συναλλαγών Alameda Research, προκαλώντας εκτός από την πτώση στην αγορά, την απομάκρυνση των επενδυτών από αυτήν.

Μάλιστα παρά το τρέχον ράλι στην αγορά οι θεσμικοί επενδυτές δεν έχουν επιστρέψει, επιλέγοντας όπως φαίνεται την αποχή.

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της Binance οι θεσμικοί επενδυτές θα έχουν τη δυνατότητα να διατηρούν εξασφαλίσεις για θέσεις μόχλευσης απευθείας στο Binance Custody. Τα περιουσιακά στοιχεία κρυπτονομισμάτων θα παραμένουν σε κρύα πορτοφόλια (τα πορτοφόλια εκτός διαδικτύου) και θα είναι διαθέσιμα στους χρήστες μόλις διευθετηθούν οι συναλλαγές. Με αυτόν τον τρόπο, θα επιτρέψει στους χρήστες να προστατεύουν τα κρυπτογραφικά περιουσιακά τους στοιχεία από επιθέσεις και εκροές όταν επικρατεί αστάθεια στην αγορά.

 

 

«Οι πελάτες μας έχουν πολύ μεγαλύτερη επίγνωση της διαχείρισης των κινδύνων. Ακούμε από τους χρήστες μας ότι τους αρέσει να κάνουν τις συναλλαγές τους στο Binance, αλλά ταυτόχρονα δέχονται «πίεση» για εσωτερικό έλεγχο κινδύνων. Προκειμένου να μεγιστοποιήσουν τη δραστηριότητά τους στο Binance, θα πρέπει να μπορούν να διαφοροποιήσουν τους κινδύνους στο ανταλλακτήριο», δήλωσε η Catherine Chen, επικεφαλής του VIP & Institutional στη Binance.

Τα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων θα πρέπει να συνεργαστούν με εξωτερικούς θεματοφύλακες για την εξάλειψη των κινδύνων που σχετίζονται με τις εξασφαλίσεις ιδιοκτησίας. Επιπλέον, η ρυθμιστική εποπτεία θα βοηθήσει στην επαναφορά θεσμικών επενδυτών στην αγορά κρυπτονομισμάτων αλλά και στην εισαγωγή προϊόντων για την προστασία και των άλλων επενδυτών και εταιρειών.

Θα ακολουθήσουν και τα άλλα ανταλλακτήρια;

Το παράδειγμα του Binance είναι πιθανό να ακολουθήσουν και άλλα ανταλλακτήρια δεδομένου της ηγετικής του θέσης στο χώρο αλλά και της ανάγκης προσέλκυσης και επαναφοράς των θεσμικών επενδυτών.

Όπως δείχνουν τα στοιχεία στην τρέχουσα ανοδική κίνηση του bitcoin καταγράφεται έλλειψη θεσμικής συμμετοχής και αυτό είναι σημαντικό καθώς αμφισβητεί ευθέως τη βιωσιμότητα και τη διάρκεια της ανάκαμψης.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.