Η ανάκαμψη της τιμής του bitcoin στο επίπεδο των $20.000 έχει ήδη προκαλέσει το ενδιαφέρον αλλά το ερώτημα είναι εάν τα κεριά στο διάγραμμα σχηματίσουν το μοτίβο ενός αντεστραμμένου "Morning Star" (πρωινό αστέρι), καθώς την τελευταία φορά που έγινε αυτό στο τέλος πτωτικής περιόδου το κορυφαίο κρυπτονόμισμα ξεκίνησε μια διετή ανοδική πορεία, καταγράφοντας άνοδο άνω του 6.000% μετά την επιβεβαίωση του μοτίβου.

Το bitcoin ανακτά τα $20.000: Αφύπνιση για τους «ταύρους»

Το bitcoin βρίσκεται και πάλι πάνω από τα $20.000 αλλά έχουν αλλάξει πολλά από το 2020 όταν για πρώτη φορά ξεπέρασε αυτό το ορόσημο. Το κορυφαίο κρυπτονόμισμα της αγοράς, σε όρους κεφαλαιοποίησης, έχει σημειώσει απώλειες κατά 78% ενώ στα altcoins οι απώλειες είναι σαρωτικές έως και 99%.

Ωστόσο, οι αγορές είναι κυκλικές και υπάρχουν σημάδια που δείχνουν το τέλος της πτωτικής φάσης και την πιθανότητα μιας νέας ανοδικής τάσης, ενώ κορυφαίοι αναλυτές κάνουν λόγο για τον πυθμένα και το χαμηλό του κύκλου.

Φτάνοντας τα $21.000 το BTCUSD έχει επιστρέψει στα επίπεδα πριν την κατάρρευση του FTX, πριν από δύο μήνες, αλλά το πιο σημαντικό είναι ο σχηματισμός των τριών αντεστραμμένων κεριών που ονομάζεται Morning Star.

Το μοτίβο του αντεστραμμένου Morning Star είναι ένα ανοδικό μοτίβο και εφόσον επιβεβαιωθεί θα πρέπει να εξετάζεται για τρεις έως πέντε μήνες, καθώς θα είναι μια ουσιαστική μετατόπιση από την πτωτική φάση στην ανοδική.

 

 

Τι σημαίνει το αντεστραμμένο Morning Star για τα κρυπτονομίσματα

Σύμφωνα με την Investopedia, «το Morning Star είναι ένα οπτικό μοτίβο που αποτελείται από ένα ψηλό μαύρο κηροπήγιο», ένα μαύρο ή λευκό doji (το μικρό κηροπήγιο στο διάγραμμα), «και ένα τρίτο ψηλό λευκό κηροπήγιο».

«Το μεσαίο κερί στο Morning Star αντιπροσωπεύει την περίοδο αναποφασιστικότητας της αγοράς όταν οι «αρκούδες» αρχίζουν να παραχωρούν τη θέση τους στους «ταύρους». Το τρίτο κερί επιβεβαιώνει την αντιστροφή και μπορεί να σηματοδοτήσει μια νέα ανοδική τάση».

Προκειμένου να επιβεβαιώσουν το ανοδικό μοτίβο οι αναλυτές και οι traders αναζητούν τους τεχνικούς δείκτες όπως για παράδειγμα, τον δείκτη Fisher Transform η ανοδική μεταστροφή του οποίου μετά από τις ακραίες αρνητικές αποκλίσεις που έχει καταγράψει θα μπορούσε να επιβεβαιώσει την επερχόμενη ανοδική πορεία.

Κατά το παρελθόν η μεταστροφή του Fisher Transform σε συνδυασμό με ένα μηνιαίο κερί ανοδικό κατά 20% υποδήλωνε το τέλος μιας πτωτικής αγοράς και το πιο πρόσφατο παράδειγμα είναι αυτό του 2015 όταν η εμφάνιση του αντεστραμμένου Morning Star ενεργοποίησε μια νέα ανοδική τάση που είχε ως αποτέλεσμα την άνοδο του BTCUSD κατά 6.000% σε διάστημα 24 μηνών μετά την εμφάνιση του μοτίβου.

Για να επιβεβαιωθεί το μοτίβο θα πρέπει το κερί του τρέχοντος μήνα να «απορροφήσει» τουλάχιστον το 50% του μαύρου κεριού του Νοεμβρίου. Όσο περισσότερο αυτός ο μήνας ξεπεράσει το κερί του Νοεμβρίου, τόσο ισχυρότερη θα είναι η ένδειξη, ενώ, προς το παρόν, έχει απορροφηθεί ολόκληρο το κερί.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.