Τι σημαίνει για την πτωτική τάση στην αγορά η αποτυχία του bitcoin (BTC) να διασπάσει την πραγματοποιηθείσα τιμή των $19.7000

 

Από την αρχή του νέου έτους, η τιμή του bitcoin (BTC) σημείωσε κάποια βραχυπρόθεσμα κέρδη, ωστόσο, η αγοραία αξία του κορυφαίου κρυπτονομίσματος παραμένει κάτω από σημαντικά επίπεδα στήριξης. Εδώ και αρκετές εβδομάδες το BTC παλεύει με το όριο των $17.000 -το οποίο και κατάφερε να διασπάσει μέσα στο Σαββατοκύριακο- και σε αυτή του την πορεία είχε υποχωρήσει και κάτω από τα $16.900 για πρώτη φορά σε διάστημα δύο σχεδόν μηνών.

Το bitcoin δεν έχει σχηματίσει ακόμα πυθμένα

Παρά τη διάσπαση του ορίου των $17.000 η μάχη για το κρυπτονόμισμα δεν έχει τελειώσει και η πιθανότητα υποχώρησης είναι ισχυρή, καθώς όπως αναφέρουν τα στοιχεία από το CryptoQuant η τιμή δεν έχει φτάσει ακόμα στον πυθμένα, όπως θα περίμεναν πολλοί. Κατά τη διάρκεια των θετικών κύκλων της αγοράς, η τιμή παραμένει συνήθως πάνω από την πραγματοποιηθείσα τιμή. Από την άλλη πλευρά, καθώς μια πτωτική αγορά (bear market) πλησιάζει στην τελική της φάση, η τιμή πέφτει κάτω από την πραγματοποιηθείσα τιμή, προκαλώντας εκτεταμένες απώλειες.

Η πραγματοποιηθείσα τιμή αντιπροσωπεύει τη μέση τιμή κάθε διαθέσιμου νομίσματος με βάση την αρχική τιμή αγοράς του και μπορεί να θεωρηθεί ως το επίπεδο στήριξης ή αντίστασης στην αλυσίδα, ενώ υπολογίζεται από τον λόγο της πραγματοποιηθείσας κεφαλαιοποίησης με τη συνολική προσφορά νομισμάτων.

 

 

Σε όλο αυτό το διάστημα οι παίκτες της αγοράς βρίσκονται υπό πίεση με αποτέλεσμα να προχωρούν σε πωλήσεις για να αποτρέψουν περαιτέρω απώλειες και να ελέγξουν την έκθεσή τους στις αλλαγές στην αγορά κρυπτογράφησης. Όπως έχει δείξει το παρελθόν, όταν η τιμή του BTC ξεπερνά την πραγμταοποιηθείσα τιμή του ξεκινά ένας ανοδικός κύκλος στην αγορά. Ωστόσο, αυτό δεν έχει συμβεί ακόμη, καθώς η τιμή μόλις τις τελευταίες ώρες κατάφερε να διασπάσει το όριο των $17.000, ενώ στην τελευταία της υποχώρηση το momentum της πτώσης ήταν ισχυρό.

Θα παραμείνει η πτωτική τάση;

Με αυτά τα δεδομένα, υπάρχει ακόμη σημαντικό περιθώριο για μια ενδεχόμενη πτώση καθώς όσο η τιμή δεν ξεπερνά το όριο της πραγματοποιηθείσας τιμής, η οποία επί του παρόντος είναι στα $19.700, δεν αναμένεται το τέλος της τρέχουσας bear market (πτωτικής αγοράς) και η πτωτική τάση θα διατηρηθεί.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.