Η χειμερινή καταιγίδα που έπληξε τις ΗΠΑ οδήγησε αρκετούς miners σε διακοπή της δραστηριότητάς τους με αποτέλεσμα η δυσκολία εξόρυξης bitcoin να μειωθεί κατά 3,6%, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του BTC.com.

 

Η δυσκολία εξόρυξης αναφέρεται στην πολυπλοκότητα της υπολογιστικής διαδικασίας για την εξόρυξη και αναπροσαρμόζεται κάθε δύο εβδομάδες περίπου (ή κάθε 2.016 block) με βάση τον μέσο χρόνο δημιουργίας ενός block.

To εκτιμώμενο παγκόσμιο hashrate του δικτύου (ρυθμός κατακερματισμού) μειώθηκε από 245 EH/s στα 222 EH/s την Τετάρτη 28/12 για να επανέλθει στη συνέχεια στα 256 EH/s, σύμφωνα με τα στοιχεία του The Block.

 

 

Παράλληλα, τα έσοδα των miners σημείωσαν μικρή αύξηση κατά 0,9% τον Δεκέμβριο, στα 476,7 εκατ. δολάρια. Σε αυτά το μεγαλύτερο μέρος προήλθε από τις ανταμοιβές δημιουργίας block (467,34 εκατ. δολάρια) και μόνο ένα μικρό μέρος από τις προμήθειες συναλλαγών (9,31 εκατ. δολάρια). Στα συνολικά έσοδα εξόρυξης το μερίδιο των προμηθειών συναλλαγών μειώθηκαν στο 2% περίπου.

Επιπλέον οι miners του bitcoin τον Δεκέμβριο είχαν μεγαλύτερα έσοδα από εκείνους του Ethereum κατά περίπου 5,9 φορές.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.