Οι εισηγμένες εταιρείες εξόρυξης bitcoin το 2022 πούλησαν σχεδόν το 100% των εξορύξεων τους, αλλά φαίνεται ότι άρχισαν και πάλι να συσσωρεύουν αποθέματα.

 

Οι εισηγμένες εταιρείες εξόρυξης bitcoin πούλησαν σχεδόν το σύνολο των bitcoin που εξόρυξαν κατά τη διάρκεια του 2022, προκαλώντας αντιπαραθέσεις για το εάν οι πωλήσεις αυτές συνέβαλλαν καθοριστικά στον «επίμονο αντίθετο άνεμο» για την τιμή του bitcoin, ή όχι.

Ο αναλυτής Tom Dunleavy από την εταιρεία ερευνών στο blockchain Messari ανάρτησε σε μήνυμά του στο Twitter τα στοιχεία σύμφωνα με τα οποία από την 1η Ιανουαρίου έως τις 30 Νοεμβρίου πουλήθηκαν περίπου τα 40.300 από τα 40.700 BTC που εξόρυξαν οι Core Scientific, Riot, Bitfarms, Cleans Park, Marathon, Hut8, HIVE, Iris Energy, Argo και Bit.

Τα αποθέματα που διακρατούν οι εταιρείες εξόρυξης μειώθηκαν σημαντικά, κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2022 και ιδιαίτερα τον Νοέμβριο, όταν η κρυπτο-βιομηχανία αντιμετώπιζε τις επιπτώσεις από την κατάρρευση του FTX.

Ο Dunleavy υποστηρίζει ότι το γεγονός πως οι miners πωλούν επίμονα τα νέα bitcoin, ασκεί πτωτική πίεση στην τιμή του κορυφαίου κρυπτονομίσματος.

Ωστόσο, σχολιαστές του χώρου, όπως ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της BitMEX, Arthur Hayes, εκτιμούν ότι η πίεση αυτή είναι αμελητέα. Σε ανάρτησή του στις 9 Δεκεμβρίου ανέφερε ότι:

«ακόμα και αν οι miners πουλούσαν κάθε μέρα όλα τα bitcoin που παρήγαγαν, δεν θα είχε σχεδόν καμία επίδραση στις αγορές».

 

 

Σύμφωνα με το Bitcoin Visuals, στις 26 Δεκεμβρίου ο ημερήσιος όγκος συναλλαγών για το bitcoin ήταν 12,2 δισ. δολάρια. Την ίδια ημέρα, σύμφωνα με το CryptoQuant, η εκροή από τους miners ήταν 919 BTC (15,35 εκατ. δολάρια), που αντιπροσωπεύει μόλις το 0,13% του συνολικού όγκου συναλλαγών.

Τα αποθέματα των miners αυξήθηκαν σχεδόν κατά 1% τον Δεκέμβριο σημειώνοντας μικρή ανάκαμψη. Τα στοιχεία αυτά συμφωνούν με την ανάρτηση του αναλυτή IT Tech, σύμφωνα με τον οποίο, η κατάσταση για τους miners φαίνεται να σταθεροποιείται.

Οι miners αντιμετώπισαν σημαντικές αντιξοότητες καθ' όλη τη διάρκεια του έτους, καθώς οι υψηλές τιμές ηλεκτρικής ενέργειας, η πτώση των τιμών στην αγορά κρυπτονομισμάτων και η αύξηση της δυσκολίας εξόρυξης «ροκάνισαν» τα κέρδη τους.

Καθώς αυξάνεται το κόστος παραγωγής για τους miners και ενώ η τιμή του bitcoin μειώνεται, εταιρείες εξόρυξης όπως η Core Scientific αναγκάστηκαν να πουλήσουν μέρος των αποθεμάτων τους με ζημία προκειμένου να συνεχίσουν και να επεκτείνουν τη δραστηριότητά τους στον χώρο.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.