Τα on-chain στοιχεία για τις ρευστοποιήσεις stablecoin κατά τη διάρκεια της πρόσφατης πτώσης των τιμών θα μπορούσαν να υποδηλώνουν ότι δεν υπάρχουν πλέον πολλοί κάτοχοι bitcoin που πωλούν.


Ο αριθμός ρευστοποίησης stablecoin παραμένει χαμηλός

Όπως επισημαίνει αναλυτής σε ανάρτησή του στο CryptoQuant, κατά τη διάρκεια της τρέχουσας bear market ο μεγάλος αριθμός ρευστοποιήσεων stablecoin συνοδεύεται με σημαντική πτώση στην τιμή του bitcoin. Ένα stablecoin «ρευστοποιείται» όταν το token ανταλλάσσεται για παραστατικό χρήμα του εκδότη του συγκεκριμένου stablecoin.

Οι επενδυτές χρησιμοποιούν συνήθως τα stablecoins για να αντιμετωπίσουν την αστάθεια των tokens όπως το bitcoin. Έτσι, η ρευστοποίησή τους μπορεί να εκληφθεί ως σημάδι εξόδου των επενδυτών τη δεδομένη στιγμή. Το «αποθεματικό ρευστοποιημένων stablecoins» είναι ένας δείκτης που μετρά το συνολικό ποσό αυτών των ρευστοποιήσεων στην αγορά όλων των stablecoins.

Μια άλλη μέτρηση που παρακολουθεί αυτές τις αποσύρσεις είναι ο «αριθμός συμβάντων ρευστοποίησης stablecoins», ο οποίος, όπως υποδηλώνει το όνομά του, μετρά τον συνολικό αριθμό των ρευστοποιήσεων που πραγματοποιούνται στην αγορά και όχι τη συνολική τους αξία.

 

 

Στο παρακάτω διάγραμμα αποτυπώνεται η τάση και για τους δύο αυτούς δείκτες ρευστοποίησης stablecoin κατά το περασμένο έτος:

Όπως φαίνεται στο διάγραμμα, κατά τη διάρκεια της τρέχουσας bear market όποτε η τιμή του bitcoin σημείωνε πτώση το αποθεματικό ρευστοποιημένων stablecoins κατέγραφε υψηλές μετρήσεις. Αυτή η τάση έχει λογική, καθώς οι επενδυτές κατευθύνονταν σε πωλήσεις στα stablecoins κατά τη διάρκεια των sell offs και τα ρευστοποιούσαν για παραστατικό χρήμα (fiat).

Το ποσό των ρευστοποιημένων stablecoins επίσης καταγράφει κορυφώσεις κατά τη διάρκεια των περιπτώσεων εξόδου (dumping). Αυτό υποδηλώνει ότι στις πτώσεις των τιμών και πριν την τελευταία, πολλοί επενδυτές συμμετείχαν στις ρευστοποιήσεις stablecoin, σε μια ένδειξη ομοιομορφίας της αγοράς και «όρεξης» για πωλήσεις.

Ωστόσο, στην πιο πρόσφατη πτώση όταν το bitcoin υποχώρησε από τα $18.000 σε κάτω από $17.000, ο αριθμός ρευστοποιήσεων παρέμεινε χαμηλός, ενώ το αποθεματικό των ρευστοποιημένων παραμένει υψηλό. Αυτό σημαίνει ότι λίγες μόνο «φάλαινες» συμμετείχαν σε αυτό το dumping, σηματοδοτώντας ενδεχομένως ότι οι πιέσεις πωλήσεων εξασθενούν.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.