Σύμφωνα με τα επικαιροποιημένα on-chain στοιχεία οι κάτοχοι BTC των τελευταίων πέντε χρόνων έχουν καταγράψει απώλειες, ωστόσο, το bitcoin παραμένει υποτιμημένο


Την τελευταία δεκαετία, το bitcoin (BTC) υπήρξε ένα από τα πιο κερδοφόρα περιουσιακά στοιχεία που θα μπορούσε κάποιος να διαθέτει παρά τις απώλειες και τα sell off που σημείωσε. Ωστόσο, αυτό μπορεί να μην ισχύει πλέον για τους κατόχους των τελευταίων πέντε χρόνων, καθώς ο μέσος όρος κερδών βρίσκεται σε ουδέτερη ζώνη από τις 9 Ιουνίου.

Σύμφωνα με τη Santiment, ο αγώνας για την ανάκαμψη των μακροπρόθεσμων κατόχων αντιμετωπίζει μια επιπλέον πρόκληση. Όπως ανέφερε σε ανάρτησή της η εταιρεία ανάλυσης συμφωνώντας με δημοσίευση στο Reddit, οι κάτοχοι των τελευταίων πέντε ετών καταγράφουν πλέον απώλειες.

Για την ακρίβεια, η Santiment αποκάλυψε ότι η μέση απόδοση για τη συγκεκριμένη περίοδο ήταν στο -34%.

📉 Όσον αφορά την ανάρτηση #Subreddit r/dataisbeautiful ότι οι κάτοχοι 5 ετών του #Bitcoin έχουν πλέον απώλειες ...

Η @santimentfeed αποκαλύπτει ότι ο μέσος ενεργός κάτοχος 5 ετών έχει απόδοση -34%. Οι αποδόσεις υποχώρησαν σε αρνητικό έδαφος κάτω από το 0% στις 9 Ιουνίου. 

Χωρίς διαθέσιμη βοήθεια για την έξοδο

Εκτός από την υποχώρηση της εμπιστοσύνης, κατέρρευσαν και οι αποδόσεις του bitcoin, καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία της Glassnode, την τρέχουσα περίοδο το αποθεματικό σε κέρδη ανέρχεται στα 10,71 εκατομμύρια BTC.

Αυτό αντιπροσωπεύει πτώση από την αξία του στις 7 Νοεμβρίου, όταν και ξεκίνησε ο σάλος με την κατάρρευση του FTX. Ως αποτέλεσμα, η διαπραγμάτευση του BTC κάτω από τα $17.000 σήμαινε ότι η τιμή του βρίσκονταν κάτω από την αξία που είχε συσσωρεύσει ο μέσος κάτοχος.

Ωστόσο, καταγράφηκε μια βραχυπρόθεσμη ανάπαυλα για τους κατόχους, καθώς μερικοί αναλυτές υποστήριξαν ότι ο πυθμένας είτε είχε ήδη σχηματιστεί, είτε βρίσκονταν πολύ κοντά. Η πρόκληση για το BTC θα μπορούσε να είναι η έξοδος των κατόχων από το τούνελ της διψήφιας πτώσης.

Όσον αφορά τη μακροπρόθεσμη κυκλοφορία του bitcoin οι παραμορφώσεις είναι ορατές. Όπως έδειξαν τα στοιχεία της Santiment η κατανομή νομισμάτων 5 ετών υποχώρησε στα 14,15 εκατομμύρια. Μια εξήγηση για αυτό θα μπορούσε να είναι το ότι το απόθεμα δεν βρίσκονταν στα υψηλά του και επιπλέον, τα νομίσματα απορρίφθηκαν έχοντας αλλάξει χέρια πολλές φορές.

Βραχυπρόθεσμα, ήταν ένας διαγωνισμός ταλάντωσης για τους μακροπρόθεσμους επενδυτές που σπάνια πραγματοποιούσαν συναλλαγές με το αποθεματικό τους. Την τρέχουσα περίοδο, η κυκλοφορία των νομισμάτων σε αδράνεια 365 ημερών μειώθηκε στο 737, αποτυπώνοντας την απροθυμία πώλησης εν μέσω μειωμένων κερδών και του επιβαρυμένου κλίματος της αγοράς.

 

 

Πότε επιστρέφει η ανάπαυλα;

Η μεταβλητότητα του bitcoin υποχώρησε σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα. Ωστόσο, φαίνεται πως υπήρξε μια οριακή άνοδος κατά 0,02. Το αξιοσημείωτο εδώ είναι πως εάν αυτή διατηρηθεί, η αυξανόμενη μεταβλητότητα, θα μπορούσε να υποδηλώνει μια ευκαιρία αγοράς.

Την ίδια στιγμή ωστόσο, ο φόβος κυριαρχεί στην αγορά και ως εκ τούτου, οι κινήσεις θα πρέπει να είναι προσεκτικές καθώς όπως φαίνεται από τα στοιχεία της Santiment η τυπική μέτρηση του δείκτη MVRV (τρέχουσα κεφαλαιοποίηση της αγοράς έναντι της πραγματοποιηθείσας κεφαλαιοποίησής της) υποχώρησε στο -0,216.

Η μέτρηση αυτή αξιολογεί το εάν το BTC είναι υποτιμημένο ή υπερτιμημένο σε σχέση με την κεφαλαιοποίηση της αγοράς και την πραγματοποιηθείσα κεφαλαιοποίησή του και φαίνεται πως υποδηλώνει μια πιθανή ευκαιρία για μια στρατηγική αγοράς.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.