Η B. Riley Financial χαρακτηριζει «εγγενή» τα προβλήματα της εταιρείας εξόρυξης και δηλώνει ότι «της ανοίγει τον δρόμο» για να αποφύγει τη χρεοκοπία.


Η χρηματοπιστωτική εταιρεία B. Riley προτείνει την παροχή χρηματοδότησης $72 εκατ. στην εταιρεία εξόρυξης bitcoin Core Scientific σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί η χρεοκοπία της.

Η B. Riley, είναι ο κορυφαίος πιστωτής της Core Scientific με δάνεια $42 εκατ. επί του παρόντος και σε ανοικτή επιστολή της στις 14 Δεκεμβρίου, περιγράφει τους όρους της συμφωνίας χρηματοδότησης, σημειώνοντας ότι είναι έτοιμη να αποδεσμεύσει τα πρώτα $40 εκατ. «άμεσα, χωρίς προϋποθέσεις».

Όπως αναφέρει ο πιστωτής η αποδέσμευση των υπολοίπων $32 εκατ. θα εξαρτηθεί από την αναστολή πληρωμών προς παρόχους εξοπλισμού από την εξορυκτική εταιρεία όσο διάστημα η τιμή του bitcoin είναι κάτω από τα $18.500.

Σημειώνεται ότι η τελευταία φορά που η τιμή του bitcoin βρέθηκε πάνω από τα $18.500 ήταν στις 9 Νοεμβρίου και στη συνέχεια κατέγραψε πτώση πάνω από 14% μέσα σε μια μέρα.

Η αξιολόγηση της B. Riley για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Core Scientific είναι μάλλον δηκτική καθώς αναφέρει ότι η εταιρεία έχει εφαρμόσει «μια επιθετική, κακώς σχεδιασμένη στρατηγική […] συνεχίζοντας τη δημιουργία εγκαταστάσεων ηλεκτρικής ενέργειας και επέκταση των εξορυκτών χωρίς ποτέ να προχωρά στην πώληση bitcoin και χωρίς αντιστάθμισμα στις τιμές.»

Όπως αναφέρει, λόγω αυτής της στρατηγικής η Core Scientific αναγκάστηκε να πουλήσει 9.618 BTC τον Απρίλιο έναντι $362 εκατ. καταγράφοντας σημαντικές απώλειες.

Στα αποτελέσματα τριμήνου που κατέθεσε η Core Scientific στις 22 Νοεμβρίου, η εταιρεία παραδέχεται ότι δεν διαθέτει επαρκή ρευστότητα για το 2023, ενώ εκφράζει αμφιβολίες για το εάν θα μπορέσει να αντλήσει κεφάλαια μέσω χρηματοδότησης ή κεφαλαιαγορών.

 

 

Σε έκθεσή της στις 26 Οκτωβρίου, η εταιρεία είχε αποδώσει τα οικονομικά της προβλήματα στην πτώση της τιμής του bitcoin, στο αυξανόμενο κόστος ηλεκτρικής ενέργειας και στην άρνηση της χρεοκοπημένης Celsius για την αποπληρωμή δανείου ύψους $2,1 εκατ.

Η B. Riley εμφανίζεται σίγουρη ότι η Core Scientific θα αποδεχθεί την πρότασή της για την χρηματοδότηση και υπενθυμίζει στην εταιρεία την ευθύνη της έναντι των μετόχων της, αναφέροντας:

«Κατά την άποψή μας η υποβολή αίτησης χρεοκοπίας (Chapter 11) θα ήταν κατάφωρη παραβίαση καθήκοντος από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και της Διοίκησης -που πρέπει να θέσουν τα συμφέροντά μας πάνω από τα δικά τους».

Από τις αρχές του 2022, η τιμή της μετοχής της Core Scientific έχει σημειώσει πτώση κατά 97,7% από τα $11,02 σε $0,25.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.