Μετά από 14 μήνες πωλήσεων, οι «φάλαινες» στο bitcoin τις τελευταίες 9 ημέρες προχωρούν σε συσσώρευση - Αντίστοιχη εικόνα στην αγορά Stablecoin


Την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου, με την ανακοίνωση αύξησης των επιτοκίων κατά 50 μονάδες βάσης από την Fed σημειώθηκαν πιέσεις πώλησης στην ευρύτερη αγορά κρυπτονομισμάτων. Ωστόσο, οι πιέσεις αυτές παρέμειναν ελεγχόμενες καθώς η αύξηση που ανακοινώθηκε αναμένονταν και είχε προεξοφληθεί από την αγορά.

Τα on-chain στοιχεία δείχνουν ότι οι «φάλαινες» έχουν επιστρέψει στην ενεργό δράση και συσσωρεύουν σε stablecoins, μεταξύ των οποίων στα USDT, USDC, BUSD και DAI. Η συσσώρευση καταγράφεται σε διευθύνσεις με κατοχή stablecoins που κυμαίνεται από $100.000 έως $10.000.000.

Όπως φαίνεται στο παραπάνω διάγραμμα, οι γραμμές όλων των κατηγοριών κατοχής stablecoins σημειώνουν άνοδο υποδηλώνοντας, ότι οι μεγάλοι παίκτες επιστρέφουν στην αγορά και η αγοραστική δύναμη αυξάνεται συνολικά.

Η αύξηση είναι αλματώδης στα πορτοφόλια με κατοχή από $100.000 έως $10.000.000 σε USDT και BUSD. Μόνο τις τελευταίες τρεις ημέρες, τα πορτοφόλια σε USDT έχουν συγκεντρώσει $817,5 εκατ. αγοραστικής δύναμης και τα πορτοφόλια BUSD $104,9 εκατ.

Σύμφωνα με την εταιρεία αναλύσεων Santiment αυτό το μοτίβο συσσώρευσης είναι εξαιρετικό σημάδι μετά τα πρόσφατα γεγονότα με το FTX και υποδηλώνει ότι διατηρείται η εμπιστοσύνη στον ευρύτερο χώρο των κρυπτονομισμάτων.

 

 

Αλλαγή πορείας για τις «φάλαινες» του bitcoin

Τους τελευταίους 14 μήνες, οι «φάλαινες» του bitcoin έχουν μειώσει τα αποθεματικά τους ενώ παράλληλα έχει σημειώσει πτώση και η τιμή του κρυπτονομίσματος. Ωστόσο, αυτή την εβδομάδα καταγράφεται αλλαγή στη συμπεριφορά των «φαλαινών». Η έκθεση της Santiment  αναφέρει:

«Μόνο τις τρεις τελευταίες εβδομάδες καταγράφουμε 159 νέες διευθύνσεις με κατοχή από 100 έως 10.000 BTC, που είναι ο μεγαλύτερος ρυθμός αύξησης αυτών των διευθύνσεων σε διάστημα 10 μηνών. Μόνο τις 9 τελευταίες ημέρες 40.747 περισσότερα bitcoin (αξίας $726 εκατ.) έχουν εισρεύσει σε αυτά τα πορτοφόλια "φαλαινών"».

Επί του παρόντος, υπάρχουν 15.848 διευθύνσεις με κατοχή που κυμαίνεται από 100 έως και 10.000 BTC και μπορεί ο αριθμός αυτός να είναι μικρός συγκριτικά με το σύνολο των διευθύνσεων που ανέρχεται στα 43.460.000 αλλά οι κινήσεις των «φαλαινών» επηρεάζουν καθοριστικά την τιμή του BTC.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.