Το bitcoin δεν μπορούσε να ελεγχθεί από τον Sam Bankman-Fried, λέει η Wood, ενώ ο Michael Saylor αναφέρει ότι ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της FTX «υπονόμευσε» το δίκτυο BTC.


Το bitcoin είναι υπερβολικά «αποκεντρωμένο και διαφανές» για τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της FTX, Sam Bankman-Fried, αναφέρει η Cathie Wood.

Σε ένα tweet της στις 10 Δεκεμβρίου, η CEO του επενδυτικού κολοσσού ARK Invest αναφέρθηκε στην υπόθεση της κατάρρευσης του FTX.

Wood: Ο SBF «δεν μπορούσε να ελέγξει» το bitcoin

Καθώς οι νομικές -και όχι μόνο- επιπτώσεις της κατάρρευσης του FTX συνεχίζονται και η τιμή του έχει υποχωρήσει περίπου 20% σε επίπεδο μήνα, οι οπαδοί του bitcoin δεν κρύβουν τη μικρή συμπάθεια που τρέφουν για τον Sam Bankman-Fried (SBF). Μεταξύ αυτών η CEO της ARK η οποία έγραψε στην ανάρτησή της:

«Το blockchain του bitcoin δεν επηρεάστηκε από την κρίση που προκάλεσαν “σκοτεινοί” κεντρικοί παίκτες».

Και πρόσθεσε:

«Δεν είναι περίεργο που στον Sam Bankman Fried δεν άρεσε το Bitcoin: είναι διαφανές και αποκεντρωμένο. Δεν μπορούσε να το ελέγξει».

Η Wood αναφέρθηκε στην τελευταία έκθεση της ARK Invest για την αγορά bitcoin, στην οποία οι αναλυτές μεταξύ αυτών και ο David Puell, εμφανίστηκαν ανοδικοί (bullish) για το BTC παρά τις πρόσφατες αποτυχίες.

«Η εμπιστοσύνη της ARK στις αποκεντρωμένες και διαφανείς δημόσιες αλυσίδες συστοιχιών είναι πιο ισχυρή από ποτέ», δήλωσε.

«Το FTX και άλλες περιπτώσεις όπως το Celsius και το Alameda υποδηλώνουν ότι η αποκέντρωση και η διαφάνεια είναι πρωταρχικής σημασίας ως αντίδοτα στην κακοδιαχείριση κάποιων κεντρικών μεσαζόντων και ειδικά όταν υπάρχει και δόλος».

Η ARK έχει διπλασιάσει την έκθεσή της σε εταιρείες του χώρου που έχουν επηρεαστεί από την κατάρρευση της FTX και συγκεκριμένα, έχει αυξήσει τη συμμετοχή της στο Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) της Grayscale.

Η τελευταία αγορά σχεδόν 177.000 μετοχών GBTC πραγματοποιήθηκε στις 21 Νοεμβρίου, σύμφωνα με τα στοιχεία από το ειδικό site της Wood, Cathie's Ark.

 

 

Ο Bankman-Fried δεν έχει πολλούς φίλους στον χώρο

Παράλληλα η saga του FTX συνεχίζεται, με τον Bankman-Fried να βρίσκεται στο επίκεντρο με νέες αποκαλύψεις.

Μεταξύ των πιο πρόσφατων ήταν η είδηση ότι η FTX χρηματοδοτούσε τον ιστότοπο The Block μέσω κρυφών πληρωμών στον Mike McCaffrey πρώην, πλέον, διεύθυνοντα σύμβουλο της ιστοσελίδας.

Επιπλέον κάποιοι ισχυρίζονται ότι ο Bankman-Fried επιχείρησε σκόπιμα να αποσταθεροποιήσει το blockchain του bitcoin προκειμένου να ανακόψει την κατάρρευση του FTX.

«Ο Sam χρησιμοποίησε κλεμμένα και πλαστά χρήματα για να διαφθείρει το σύστημα και να υπονομεύσει το bitcoin», έγραψε στο Twitter ο Διευθύνων Σύμβουλος της MicroStrategy, Michael Saylor, το Σαββατοκύριακο, υιοθετώντας παρόμοια στάση με αυτή της Wood.

«Αυτή είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Πόσους άλλους δημοσιογράφους, ακαδημαϊκούς, διαχειριστές χρημάτων, πολιτικούς, φιλανθρωπικές οργανώσεις, influencers και λομπίστες διέφθειρε ή συνεργάστηκε μαζί τους;»

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.