Η βάση κόστους των επενδυτών bitcoin (των διαφόρων κατηγοριών) σύμφωνα με τα στοιχεία βρίσκεται σε μικρό εύρος. Τι σημαίνει αυτό για την αγορά;


Μεταξύ $18.700 και $22.900 η βάση κόστους σε όλες τις κατηγορίες επενδυτών bitcoin

Σύμφωνα με την τελευταία εβδομαδιαία έκθεση της Glassnode, η βάση κόστους, δηλαδή η τιμή στην οποία ο μέσος επενδυτής απέκτησε τα νομίσματά του, της ευρύτερης αγοράς BTC βρίσκεται στα 20.200 δολάρια την τρέχουσα περίοδο.

Οι επενδυτές διακρίνονται σε δύο κύριες κατηγορίες τους «βραχυπρόθεσμους κατόχους» (STHs) και τους «μακροπρόθεσμους κατόχους» (LTHs).

Στην κατηγορία των STHs περιλαμβάνονται οι επενδυτές που απέκτησαν τα νομίσματά τους τις τελευταίες 155 ημέρες και αντίστοιχα η κατηγορία των LTHs περιλαμβάνει εκείνους που διακρατούν τα νομίσματά τους για διάστημα μεγαλύτερο των 155 ημερών.

Στατιστικά, οι LTHs είναι η κατηγορία με τις λιγότερες πιθανότητες να προχωρήσει σε πώληση, καθώς όσο περισσότερο οι επενδυτές διακρατούν τα νομίσματά τους τόσο λιγότερο πιθανό είναι να τα βγάλουν από τον λήθαργο.

Στο παρακάτω διάγραμμα απεικονίζεται η τάση της βάσης κόστους τόσο για τους LTHs όσο και για τους STHs, αλλά και η τάση της ευρύτερης αγοράς:

 

 

Όπως φαίνεται στο διάγραμμα, η βάση κόστους των βραχυπρόθεσμων κατόχων bitcoin (STHs) υποχώρησε καθώς εξελίσσονταν η bear market, κάτι που είναι λογικό καθώς αυτή η κατηγορία περιλαμβάνει τους επενδυτές που αγόρασαν πρόσφατα. Όπως είναι αναμενόμενο κατά τη διάρκεια της πτωτικής αγοράς οι «πρόσφατες» τιμές είναι όλο και χαμηλότερες.

Η βάση κόστους των μακροπρόθεσμων κατόχων (LTHs) καταγράφει ελαφρώς ανοδική τάση με την μέτρηση να βρίσκεται στα $22.900.

Το επίπεδο αυτό δεν απέχει πολύ από τη βάση κόστους των $ 18.700 των STHs και τη βάση κόστους των $20.200 της ευρύτερης αγοράς. Αυτό σημαίνει ότι στην τρέχουσα αγορά και οι δύο κατηγορίες επενδυτών έχουν αποκτήσει τα νομίσματά τους σε παρόμοιες τιμές.

Ως συνέπεια όλοι οι κάτοχοι, βραχυπρόθεσμοι και μακροπρόθεσμοι, αντιμετωπίζουν το ίδιο επίπεδο κινδύνου και ευκαιρίας. «Ως εκ τούτου, είναι αρκετά πιθανό η αγορά στο σύνολό της να έχει πιο συνεκτική αντίδραση στη μεταβλητότητα», αναφέρει η έκθεση.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.