Οι HODLers αποσύρουν τα BTC τους από τα ανταλλακτήρια / Οι miners βρίσκονται υπό πίεση ωστόσο εκδηλώνεται ενδιαφέρον για το BTC από τους ιδιώτες επενδυτές και τις «φάλαινες»

Οι HODLers του bitcoin αποσύρουν τα νομίσματά τους από τα ανταλλακτήρια επιλέγοντας ιδιωτικούς τρόπους φύλαξης όπως αναφέρει σε μήνυμά της στο Twitter η Santiment. Σύμφωνα με την ανάρτηση το ποσοστό του bitcoin στα ανταλλακτήρια ανέρχεται μόλις στο 6,95%.

Όπως φαίνεται στο παρακάτω διάγραμμα, το απόθεμα bitcoin στα ανταλλακτήρια έχει υποχωρήσει στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων τεσσάρων ετών και παρότι αυτή η τάση απόσυρσης ξεκίνησε το 2020 πρόσφατα έχει επιταχυνθεί εξαιτίας της κατάρρευσης του FTX.

Ωστόσο, η απόσυρση των νομισμάτων από τα ανταλλακτήρια δεν συνεπάγεται και μείωση του ενδιαφέροντος για το bitcoin.

 

 

Το BTC στην εποχή των χαμηλών τιμών

Με την πτώση της τιμής του bitcoin αρκετοί επενδυτές αποφάσισαν να επωφεληθούν από την ευκαιρία εξασφαλίζοντας BTC σε χαμηλότερες τιμές. Όπως φαίνεται στο παρακάτω διάγραμμα, ο αριθμός των διευθύνσεων με κατοχή μεγαλύτερη του ενός νομίσματος κατέγραψε τεράστια αύξηση τον περασμένο μήνα φτάνοντας στις 26 Νοεμβρίου σε ιστορικό υψηλό.

Μάλιστα σύμφωνα με τα στοιχεία της Glassnode το ενδιαφέρον για το BTC δεν εντοπίζεται μόνο στις «φάλαινες» και τις μεγάλες διευθύνσεις. Όπως δείχνουν τα στοιχεία οι διευθύνσεις με κατοχή 0,1 bitcoin έφτασαν στο ιστορικό υψηλό των 4.069.920.

Ωστόσο η αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος των επενδυτών στο BTC δεν έχει αλλάξει τις συνθήκες πίεσης για τους miners καθώς τα έσοδά τους έχουν μειωθεί σημαντικά τις τελευταίες ημέρες και εφόσον αυτό συνεχιστεί θα αναγκαστούν να προχωρήσουν σε πωλήσεις των εξορυσσόμενων BTC για να διασφαλίσουν κέρδη.

Οι κάτοχοι bitcoin είναι αποφασισμένοι

Όπως φαίνεται στο παρακάτω διάγραμμα, ο αριθμός των καθημερινών ενεργών διευθύνσεων του bitcoin είχε μειωθεί και παράλληλα μειώθηκε σημαντικά η ταχύτητα του bitcoin, υποδεικνύοντας ότι έχει μειωθεί η συχνότητα ανταλλαγών μεταξύ των πορτοφολιών.

Σύμφωνα με το CoinMarketCap το BTC βρίσκεται στην περιοχή των $16.800 έχοντας σημειώσει άνοδο κατά 2,22% τις τελευταίες 24 ώρες ενώ ο όγκος του έχει υποχωρήσει κατά 2,72%.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.