Το bitcoin σχηματίζει ένα πτωτικό μοτίβο / Το ανοιχτό ενδιαφέρον στην αγορά παραγώγων μειώθηκε σημαντικά την περασμένη εβδομάδα


To bitcoin δεν κατάφερε να διατηρήσει την ανοδική τάση της προηγούμενης εβδομάδας με αποτέλεσμα οι πιέσεις πώλησης να επιστρέψουν με το ξεκίνημα της εβδομάδας, ενώ ανάλυση στο CryptoQuant εκτιμά ότι κατά τη διάρκειά της θα σημειωθεί περαιτέρω πτώση.

Όπως αναφέρει ο αναλυτής με το ψευδώνυμο ghoddusifar σε ανάρτησή του στο CryptoQuant το bitcoin σχηματίζει ένα πτωτικό μοτίβο, το οποίο συνήθως συνδέεται με μια συνεχιζόμενη πτωτική τάση. Ουσιαστικά, το μοτίβο αυτό αυξάνει τις πιθανότητες περαιτέρω πτώσης την τρέχουσα εβδομάδα.

Οι ροές στα ανταλλακτήρια φαίνεται να στηρίζουν την παραπάνω εκτίμηση καθώς τόσο οι εισροές όσο και οι εκροές μειώθηκαν αυτή την εβδομάδα, σε μια ένδειξη μικρότερης εμπιστοσύνης της αγοράς.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από την Glassnode οι εισροές στα ανταλλακτήρια ξεπέρασαν ελαφρώς τις εκροές.

Και ενώ η ζήτηση για BTC στην spot αγορά υποδεικνύει χαμηλότερη εμπιστοσύνη, παρόμοια εικόνα καταγράφει και η αγορά παραγώγων. Το ανοιχτό ενδιαφέρον στην αγορά παραγώγων μειώθηκε σημαντικά την περασμένη εβδομάδα και συνέχισε να υποχωρεί και το Σαββατοκύριακο.

Σε συνθήκες αβεβαιότητας οι επενδυτές είναι λιγότερο πιθανό να πραγματοποιήσουν συναλλαγές με μόχλευση και όπως ήταν αναμενόμενο, ο εκτιμώμενος δείκτης μόχλευσης του bitcoin υποχώρησε ελαφρά το Σαββατοκύριακο, υποδηλώνοντας την έλλειψη εμπιστοσύνης των επενδυτών στις βραχυπρόθεσμες προοπτικές του νομίσματος.

 

 

Τι κάνουν οι «φάλαινες» του bitcoin;

Σε αυτό το πλαίσιο αβεβαιότητας και έλλειψης εμπιστοσύνης θα πρέπει να εξετάσουμε τις κινήσεις των «φαλαινών» καθώς αυτές θα μπορούσαν να καθορίσουν την πορεία της τιμής στις επόμενες ημέρες.

Ο αριθμός των διευθύνσεων bitcoin με κατοχή πάνω από 1.000 BTC μειώθηκε σημαντικά τις τελευταίες πέντε ημέρες και αυτό εξηγεί τόσο τις τρέχουσες πιέσεις πώλησης, όσο και την αποτυχία της προσπάθειας ανάκαμψης που είχε σημειωθεί τις πρώτες μέρες της περασμένης εβδομάδας.

Εφόσον οι πιέσεις πώλησης διατηρηθούν οι επενδυτές θα πρέπει να περιμένουν νέα υποχώρηση της τιμής κάτω από το όριο των $16.000 και ενώ το bitcoin σήμερα Τρίτη βρίσκεται στο επίπεδο των $16.500.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο δεύτερο μισό της περασμένης εβδομάδας η τιμή κατέγραψε πλάγιες κινήσεις, οφειλόμενες στη ζήτηση που σημειώθηκε από ιδιώτες και λειτούργησε αντισταθμιστικά στις πιέσεις πώλησης.

Ωστόσο, καθώς η εμπιστοσύνη της αγοράς συνέχισε να υποχωρεί, η τιμή ακολούθησε την ίδια πορεία, γεγονός που υπογραμμίζει τη σημασία αναζήτησης από τους επενδυτές των αρνητικών ενδείξεων αλλά της έντασης της τάσης, προκειμένου να εντοπίσουν ένα δυνητικά ισχυρότερο ράλι ανάκαμψης.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.