Οι επιθετικές πωλήσεις από τους miners του BTC συνεχίζονται και οι ειδικοί εκτιμούν ότι θα χρειαστούν ακόμη 3 - 6 μήνες ώστε το BTC να φτάσει στον πυθμένα


Η πίεση πώλησης στο bitcoin (BTC) και την ευρύτερη αγορά κρυπτονομισμάτων μετά την κατάρρευση του ανταλλακτηρίου FTX είναι τεράστια με την τιμή του bitcoin να έχει καταγράψει απώλειες άνω του 21% και τον Νοέμβριο να αποδεικνύεται ο χειρότερος στην ιστορία του.

Η μεγάλη διόρθωση της τιμής έχει επιφέρει ισχυρό πλήγμα στους miners του bitcoin και τα on-chain στοιχεία δείχνουν ότι η συνθηκολόγησή τους έχει ξεκινήσει υποδηλώνοντας περισσότερο «πόνο» (πτώση) για το κρυπτονόμισμα. Το σενάριο της συνθηκολόγησης (/υποχώρησης) των miners συμβαίνει όταν η τιμή του bitcoin πέφτει και οι miners δυσκολεύονται να έχουν κέρδος διατηρώντας τα BTC τους με αποτέλεσμα να αναγκάζονται να τα πουλήσουν και να απομακρυνθούν από το δίκτυο.

Από την άλλη πλευρά, η εξορυκτική ισχύς (hash rate) του bitcoin έχει αρχίσει να μειώνεται με τον κινητό μέσο όρο 7 ημερών να βρίσκεται κατά 13,7% κάτω από το ιστορικό του υψηλό, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα σημειωθεί η κατά -9% προσαρμογή της δυσκολίας εξόρυξης που συνιστά ένα ξεκάθαρο σημάδι συνθηκολόγησης των miners του bitcoin.

Επιπλέον, όπως φαίνεται στο παρακάτω διάγραμμα οι miners του bitcoin έχουν προχωρήσει σε επιθετικές πωλήσεις τον τελευταίο μήνα γεγονός, που σε συνδυασμό με την κατάρρευση του ανταλλακτηρίου FTX ενέτεινε τις πιέσεις στην τιμή του BTC.

 

 

Η υποχώρηση των miners θα φέρει περισσότερο «πόνο»;

Αρκετοί αναλυτές έχουν επισημάνει τον κίνδυνο «μετάδοσης» μετά την κατάρρευση του FTX και την εξάπλωση των συνεπειών σε άλλες εταιρείες κρυπτογράφησης που θα μπορούσε να προκαλέσει ένα «ντόμινο» στον ευρύτερο χώρο της κρυπτογράφησης. Σύμφωνα με αυτές τις εκτιμήσεις η «μετάδοση» του FTX θα μπορούσε να οδηγήσει την τιμή του BTC ακόμα και στα $5.000.

Ο αναλυτής με το ψευδώνυμο IncomeSharks σε ανάρτησή του στο Twitter εκτίμησε ότι ο σχηματισμός πυθμένα θα μπορούσε να διαρκέσει άλλους 3-6 μήνες. Όπως ανέφερε: «Bitcoin – Όταν η πτώση της τιμής οφείλεται σε εξωτερικούς παράγοντες σημειώνει (συνήθως) ανάκαμψη σχήματος V (π.χ. με την Covid). Όταν όμως οφείλεται σε εσωτερικούς παράγοντες (π.χ. FTX, 3AC, Luna), βλέπουμε συνήθως ότι για τον σχηματισμό πυθμένα χρειάζονται 3 έως 6 μήνες. Να είστε προετοιμασμένοι για μια αργή και βαρετή πορεία».

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.