Δημοφιλής αναλυτής αναφέρει ότι «κάποιοι περιμένουν άνοδο του bitcoin χωρίς λόγο» και ότι το κρυπτονόμισμα κατευθύνεται προς ακόμα χαμηλότερα επίπεδα.


Ο αναλυτής με το ψευδώνυμο «Il Capo Of Crypto» ανέφερε στους 679.000 ακολούθους του στο Twitter ότι το bitcoin έχει σταθεροποιηθεί κάτω από το χαμηλό του Ιουνίου, καθώς και ότι έχει καταγράψει χαμηλότερο εύρος (χαμηλότερα χαμηλά και χαμηλότερα υψηλά). Όπως πρόσθεσε ο ίδιος τα ευρήματα αυτά συνιστούν πτωτικά σημάδια σε συνδυασμό με το απόθεμα του κορυφαίου κρυπτονομίσματος καταλήγοντας:

«Χωρίς αλλαγές. Δείχνει πτωτικό.»

 

 

Τα σχόλια του αναλυτή έγιναν λίγο πριν τη δημοσιοποίηση των στοιχείων της Glassnode στις 27 Νοεμβρίου σύμφωνα με τα οποία η απόκλιση του S/F (stock-to-flow) μοντέλου κατέγραψε ιστορικό χαμηλό με τιμή 0,15. Το S/F μοντέλο είναι ένας ποσοτικός δείκτης πρόβλεψης που εκτιμά την τιμή ενός περιουσιακού στοιχείου -στην προκειμένη περίπτωση του bitcoin- λαμβάνοντας υπόψη τον ρυθμό έκδοσης/παραγωγής του.

[Η απόκλιση του S/F είναι η αναλογία μεταξύ της τρέχουσας τιμής ενός περιουσιακού στοιχείου και της ένδειξης του S/F. Ουσιαστικά υποδεικνύει εάν ένα περιουσιακό στοιχείο είναι υπερτιμημένο ή υποτιμημένο σε σχέση με τη σπανιότητά του. Εάν η απόκλιση είναι ≥ 1 σημαίνει ότι το περιουσιακό στοιχείο είναι υπερτιμημένο σύμφωνα με το μοντέλο S/F.]

Στην περίπτωση του bitcoin, ο ρυθμός παραγωγής του μειώνεται στο μισό κάθε τέσσερα χρόνια περίπου κατά τη διάρκεια του «Halving» (υποδιπλασιασμός) όταν οι ανταμοιβές που λαμβάνουν οι miners ως αντάλλαγμα για τη διασφάλιση του δικτύου μειώνονται στο μισό. Το μοντέλο stock-to-flow προβλέπει σημαντική αύξηση της τιμής του bitcoin σε κάθε Halving και -μέχρι τα δύο τελευταία χρόνια- οι προβλέψεις αυτές όχι μόνο είχαν επιβεβαιωθεί αλλά είχαν και εξαιρετικό βαθμό ακρίβειας.

Ωστόσο, τα τελευταία δύο χρόνια το η τιμή του bitcoin φαίνεται να μην ακολουθεί τις προβλέψεις του μοντέλου stock-to-flow σύμφωνα με το οποίο θα φτάσει το ένα εκατομμύριο δολάρια πριν από το 2026. Πλέον, η τιμή του bitcoin βρίσκεται μόλις στο 15% της πρόβλεψης του μοντέλου stock-to-flow για την τρέχουσα περίοδο.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.