Ο διευθύνων σύμβουλος της Coinbase, Brian Armstrong, χαρακτήρισε εμμέσως τα tweets του CZ ως «FUD» (Φόβος, Αβεβαιότητα, Αμφιβολία).


Το Coinbase συγκαταλέγονταν στα trends του Twitter στις 22 Νοεμβρίου, μετά το μήνυμα που ανάρτησε ο διευθύνων σύμβουλος της Binance, Changpeng Zhao, γνωστός και ως CZ, στο οποίο φαίνονταν να αμφισβητεί τα αποθέματα του ανταλλακτηρίου.

Στο μήνυμα το οποίο και διέγραψε στη συνέχεια ο CZ αναφέρονταν σε ένα άρθρο του Yahoo Finance σύμφωνα με το οποίο «το Coinbase διακρατεί 635.000 BTC σε πορτοφόλι φύλαξης για λογαριασμό της Grayscale». Ο CZ πρόσθεσε, «Πριν από 4 μήνες, το Coinbase (υποθέτω το ανταλλακτήριο) είχε λιγότερα από 600 χιλιάδες», παραπέμποντας σε ένα άρθρο 4 μηνών από το Bitcoinist. Ο διευθύνων σύμβουλος της Binance ξεκαθάρισε ότι απλώς παρέθεσε "ειδήσεις του ρεπορτάζ" και όχι δικές του απόψεις ή ισχυρισμούς ωστόσο, η κοινότητα των κρυπτονομισμάτων αντέδρασε έντονα στο tweet του.

Λίγο αργότερα, ο διευθύνων σύμβουλος της Coinbase, Brian Armstrong έμμεσα απάντησε στον CZ με σειρά tweets, γράφοντας: «Εάν βλέπετε FUD εκεί έξω - θυμηθείτε, ότι τα οικονομικά μας είναι δημόσια στοιχεία (είμαστε εισηγμένη εταιρεία)» και παρέπεμψε στα οικονομικά αποτελέσματα της Coinbase για το τρίτο τρίμηνο. Όπως διευκρίνισε η εταιρεία του κατέχει «~2M BTC, αξίας ~$39,9 δισ. μέχρι τις 30/9 (δείτε το 10Q).»

Στη συνέχεια ο CZ διέγραψε το tweet του, δηλώνοντας: «Ο Brian Armstrong μόλις μου είπε ότι τα νούμερα στα άρθρα είναι λάθος. Διαγράφω το προηγούμενο tweet. Ας εργαστούμε μαζί για να βελτιώσουμε τη διαφάνεια στον κλάδο».

Μετά τα πρόσφατα γεγονότα στην αγορά και τις εκτιμήσεις για τον ρόλο της Binance σε αυτά, αρκετοί ήταν αυτοί που επέκριναν τον CZ κατηγορώντας τον ότι προβαίνει σε υπαινιγμούς. Αρκετοί εκτιμούν ότι τα tweets του CEO της Binance προκάλεσαν πανικό και μαζική έξοδο από το FTX ενεργοποιώντας την κρίση ρευστότητας της FTX, η οποία με τη σειρά της οδήγησε σε ένα πτωτικό σπιράλ το σύνολο της αγοράς τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Ο Will Clemente, συνιδρυτής της εταιρείας ερευνών στα ψηφιακά assets Reflexivity Research, σε μήνυμά του στο Twitter ανέφερε: «Αυτό το τελευταίο tweet που έκανε ο CZ σχετικά με τα αποθέματα bitcoin της Coinbase και μόλις διέγραψε δεν δείχνει πολύ καλά. Κατανοώ το επιχείρημα ότι προσπαθεί να προστατεύσει τη βιομηχανία, αλλά ο CZ ξέρει πολύ καλύτερα από όλους ότι τα πορτοφόλια συναλλαγών και φύλαξης είναι ξεχωριστά».

 

 

Ο Mario Nawfal, ιδρυτής και διευθύνων δύμβουλος του IBCgroup.io, ανάρτησε στο Twitter: «Ο CZ υπονοεί ότι η Coinbase ΔΕΝ τηρεί την αναλογία 1 προς 1 για το πορτοφόλι φύλαξης της Grayscale Trust;;; Δείτε το τελευταίο του tweet. Αυτό είναι κάτι ανησυχητικό που δεν με είχε απασχολήσει μέχρι τώρα. Αυτή είναι μια ΠΟΛΥ σοβαρή ερώτηση (υπονοούμενη κατηγορία;) που θα πρέπει να τεθεί».

Ο trader, επενδυτής και αναλυτής, @360_trader αναάρτησε: «Ο CZ μόλις απέδειξε σήμερα ότι τον ενδιαφέρι ένα μόνο πράγμα… η αυτοκρατορία του. ΔΕΝ τον ενδιαφέρει η βιομηχανία… διέγραψε το tweet… Αλλά τώρα… όπως ήδη περίμενα… Εκτέθηκε ως άνθρωπος χωρίς ήθος και ακεραιότητα».

Ο trader και επενδυτής @BobLoukas επέκρινε τον CZ για έλλειψη πληροφόρησης πριν την ανάρτηση του μηνύματός του. Έγραψε: «CZ "Ας εργαστούμε μαζί για να βελτιώσουμε τη διαφάνεια στον κλάδο". Επίσης CZ - Ας στείλω σε εκατομμύρια χρήστες στο Twitter ένα μήνυμα FUD εν μέσω μιας μεγάλης κρίσης ρευστότητας σε μια bear market, προτού απλά επικοινωνήσω για να το επιβεβαιώσω.»

Στις 18 Νοεμβρίου, ο επενδυτικός πάροχος στα κρυπτονομίσμτα Grayscale Investments ανακοίνωσε ότι όλα τα ψηφιακά στοιχεία που στηρίζουν τα επενδυτικά προϊόντα της Grayscale φυλάσσονται στην Coinbase Custody Trust Company, LLC. Ωστόσο η εταιρεία αρνήθηκε να παράσχει αποδείξεις για τα αποθεματικά της ή τις διευθύνσεις των πορτοφολιών, επικαλούμενη «λόγους ασφαλείας».

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.