Η Grayscale, η εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων που έχει υπό τη διαχείρισή της το μεγαλύτερο bitcoin fund παγκοσμίως, αρνείται να παράσχει αποδείξεις για τα αποθεματικά της σε κρυπτονομίσματα επικαλούμενη «λόγους ασφαλείας».


Σε πρόσφατη ανακοίνωσή της, η Grayscale ανέφερε ότι δεν θα μοιραστεί καμία απόδειξη για τα αποθέματά της σε bitcoin «λόγω ανησυχιών για την ασφάλεια» της κοινής χρήσης «πληροφοριών και δεδομένων επιβεβαίωσης για τα on-chain πορτοφόλια». Η εταιρεία αναγνωρίζει ότι η απόφασή της θα «απογοητεύσει ορισμένους», αλλά όπως αναφέρει ο συνεχιζόμενος «πανικός που πυροδοτήθηκε από άλλους δεν είναι λόγος για να παρακάμψουμε περίπλοκες ρυθμίσεις ασφαλείας».

 

 

Οι ανησυχίες ασφάλειας που επικαλείται η Grayscale δεν είναι σαφείς καθώς μόνο τα δημόσια κλειδιά του on-chain πορτοφολιού της θα μπορούσαν να αποκαλυφθούν. Το δημόσιο κλειδί συνδέεται με ένα ιδιωτικό κλειδί και επιτρέπει την αποστολή κρυπτονομισμάτων σε μια διεύθυνση, αλλά δεν επιτρέπει την υπογραφή συναλλαγών και μέχρι τώρα έχει αποδειχθεί ασφαλές και σε απόπειρες hacking.

Είναι πιθανόν η Grayscale να ανησυχεί περισσότερο για την αποκάλυψη των διευθύνσεων προέλευσης και αποστολής bitcoin που ενδεχομένως θα αποκάλυπταν άγνωστες σχέσεις με επιχειρηματικούς εταίρους που δεν έχουν ανακοινωθεί. Από την άλλη πλευρά, αρκετοί στην κοινότητα κρυπτονομισμάτων εκτιμούν ότι η εταιρεία μπορεί απλώς να φοβάται να αποκαλύψει τις χαμηλές εξασφαλίσεις του επενδυτικού της προϊόντος που θα μπορούσαν να προκαλέσουν τη μαζική έξοδο από αυτό και να ωθήσουν την τιμή διαπραγμάτευσής του πολύ κάτω από την τρέχουσα έκπτωση του 45%.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.