Ο δείκτης SOPR (Spent Output Profit Ratio) του bitcoin υποχώρησε στο χαμηλότερο σημείο του, επίπεδο που δεν είχε προσεγγίσει πάνω από δύο χρόνια. / Πτωτικές οι βραχυπρόθεσμες προβλέψεις για το κυρίαρχο κρυπτονόμισμα παρά το γεγονός ότι περισσότεροι μακροπρόθεσμοι κάτοχοι καταγράφουν κέρδη.


Ο δείκτης SOPR (Spent Output Profit Ratio - ο ρυθμός πραγματοποιηθέντων κερδών και ζημιών για όλα τα νομίσματα που βρίσκονται στην αλυσίδα, με διάρκεια ζωής μικρότερη από 155 ημέρες) του bitcoin υποχώρησε, για πρώτη φορά από τον Μάρτιο του 2020, στο χαμηλότερο σημείο του στις 19 Νοεμβρίου και σύμφωνα με ανάρτηση του αναλυτή Maartunn στο CryptoQuant, αυτό θα πρέπει να ληφθεί υπόψη για να κατανοήσουμε την τρέχουσα κατάσταση.

Όπως ανέφερε ο ίδιος η μέτρηση του δείκτη βρίσκεται στο 0,984 υποδηλώνοντας ότι οι περισσότεροι HODLers πούλησαν BTC με ζημιά.

Επιπλέον, δεδομένου ότι ο δείκτης SOPR βρίσκεται κάτω του 1, θα μπορούσε να ισχύει ένα άλλο σενάριο. Προφανώς, ήταν σχεδόν αναπόφευκτο ότι τα νομίσματα που κινούνταν καθημερινά πουλήθηκαν σε χαμηλότερη τιμή από εκείνη της αγοράς τους.

Ωστόσο, ήταν επίσης πιθανό ότι τα πραγματοποιηθέντα κέρδη να διακρατήθηκαν και να μην δαπανήθηκαν. Σε αυτό το σενάριο το BTC δεν θα μπορέσει να ξεπεράσει εύκολα τους μειωμένους όγκους συναλλαγών που από τις 18 Νοεμβρίου συνεχίζουν την υποχώρησή τους και σύμφωνα με το CoinMarketCap, τις τελευταίες 24 ώρες έχουν υποχωρήσει στα 23,02 δισ. δολάρια.

 

 

Διακράτηση και κέρδη

Παρά την υποχώρηση, πολλοί μακροπρόθεσμοι επενδυτές εξακολουθούν να έχουν κέρδη. Αυτό προκύπτει από τον δείκτη Κατανομής Πραγματοποιημένης Τιμής, UTXO. Σύμφωνα με την Glassnode, οι διευθύνσεις με κέρδη στον UTXO ήταν 93.963.834 υποδηλώνοντας ότι αυτές οι διευθύνσεις αγόρασαν το bitcoin σε χαμηλότερη τιμή από την τρέχουσα. Ως εκ τούτου, παρέμειναν σε κέρδη χωρίς να προχωρήσουν σε συναλλαγές.

Από την άλλη πλευρά, οι διευθύνσεις με ζημιές στον UXTO είναι λιγότερες από εκείνες με κέρδη. Σύμφωνα με την Glassnode αυτές οι διευθύνσεις ανέρχονται σε 42.516.192. Ωστόσο, θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι απώλειες αυτές αυξήθηκαν μετά την πτώση του BTC στα $16.000. Ταυτόχρονα, ο αριθμός των κερδοφόρων διευθύνσεων στον UXTO θα μπορούσε να θεωρηθεί χαμηλός και αυτό θα μπορούσε να υποδηλώνει ότι η αγορά βρίσκεται κοντά στον σχηματισμό πυθμένα.

Περιορίστε τις βραχυπρόθεσμες επιθυμίες σας για το BTC

Η ελπίδα κάποιων επενδυτών ότι η τρέχουσα κατάσταση είναι η τελευταία δυσκολία, ενδεχομένως να διαψευστεί από το διάγραμμα τεσσάρων ωρών. Σύμφωνα με αυτό, οι ζώνες Bollinger (BB) παρουσιάζουν χαμηλή μεταβλητότητα, υποδηλώνοντας ότι το BTC ενδέχεται να μην «εκραγεί» βραχυπρόθεσμα στα τρέχοντα επίπεδα.

Τις ενδείξεις των ΒΒ στηρίζει και ο εκθετικός κινούμενος μέσος όρος (EMA) με τον EMA 50 (η κίτρινη γραμμή) να ξεπερνά τον EMA 20 (η πράσινη γραμμή), μηδενίζοντας σχεδόν τις πιθανότητες μιας δυνατής βραχυπρόθεσμης ανάπαυλας.

Ωστόσο, την πιθανότητα ανάκαμψης φαίνεται να στηρίζει ο ΕΜΑ 200 σε ένα μεγαλύτερο χρονικό πλαίσιο. Ο δείκτης βρίσκεται πάνω από την βραχυπρόθεσμη περίοδο, υποδηλώνοντας ότι οι holders του BTC μπορεί να χρειαστεί να επιμείνουν.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.