Οι HODLers του bitcoin αποσύρουν μεγάλα ποσά BTC από τα ανταλλακτήρια - Υπό πίεση οι miners εν μέσω FUD (Fear, uncertainty και doubt - φόβου, αβεβαιότητας και αμφιβολίας)


Η έλλειψη εμπιστοσύνης στα ανταλλακτήρια διατηρείται αμείωτη μετά την κατάρρευση του FTX και πλέον, σε μια κίνηση άνευ προηγουμένου, πολλοί HODLers του BTC έχουν αρχίσει να αποσύρουν τεράστιες ποσότητες bitcoin από τα πορτοφόλια τους.

Γεμάτη η θάλασσα, αλλά όχι με BTC

Σύμφωνα με ανάρτηση της εταιρείας αναλύσεων Glassnode στο Twitter, οι επενδυτές «προσπαθούν να προστατευτούν αποσύροντας τα νομίσματά τους με ρυθμό 106.000 $ BTC/μήνα».

«Μετά την κατάρρευση του FTX, οι επενδυτές #Bitcoin αποσύρουν κέρματα για να προστατευτούν με τον ιστορικό ρυθμό των $106.000 BTC/μήνα.
Αυτό έχει συμβεί μόνο τρεις φορές στο παρελθόν:
- Απρίλιος 2020
- Νοέμβριος 2020
- Ιούνιος-Ιούλιος 2022»

 

 

Προφανώς, η κατάρρευση του FTX επηρέασε μαζικά «φάλαινες» και «καρχαρίες». Ωστόσο, όπως φαίνεται στο παρακάτω διάγραμμα, δεν ήταν μόνοι οι «φαλαινες» και οι «καρχαρίες» που μετακίνησαν τα BTC τους, αλλά επίσης και οι «γαρίδες» και τα «καβούρια».Σε κατάσταση συναγερμού φαίνεται να βρίσκονται και οι miners καθώς το αποθεματικό τους μειώθηκε την περασμένη εβδομάδα και με την τιμή κατακερματισμού (hash price) να βρίσκεται σε ιστορικό χαμηλό, οι προοπτικές μοιάζουν δυσοίωνες μακροπρόθεσμα. Οι miners είναι πολύ πιθανό να αναγκαστούν να πουλήσουν τα BTC τους για να έχουν κέρδος, και αυτό με τη σειρά του θα επηρεάσει πιθανότατα την τιμή του BTC.

Πτώση τις τελευταίες ημέρες κατέγραψε και ο όγκος του bitcoin και όπως φαίνεται στο παρακάτω διάγραμμα από τις 9 Νοεμβρίου, ο όγκος υποχώρησε από 125 δισεκατομμύρια σε 39 δισεκατομμύρια.

Επιπλέον μειώθηκε και ο ημερήσιος όγκος on-chain συναλλαγών, υποδηλώνοντας ότι δεν είναι πολλοί οι HODLers του bitcoin που θα μπορούσαν να αποκομίσουν κέρδη. Επίσης, η πτώση του δείκτης MVRV (τρέχουσα κεφαλαιοποίηση της αγοράς έναντι της πραγματοποιηθείσας κεφαλαιοποίησης) υποδηλώνει ότι για τους περισσότερους HODLers ενδεχόμενη πώληση στην τρέχουσα τιμή θα μεταφραστεί σε ζημιές.

Τα παραπάνω ενισχύει μια ακόμη ένδειξη καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία της Glassnode το ποσοστό του αποθέματος bitcoin που βρίσκεται σε ζημιές κατέγραψε υψηλό δύο ετών ανερχόμενο στα 9.389.042.100 BTC.

Μένει να φανεί εάν οι περισσότεροι HODLers του bitcoin θα υποκύψουν στην πίεση και εγκαταλείψουν τις θέσεις τους.

Το κορυφαίο κρυπτονόμισμα βρίσκεται πλέον στα 16.866 δολάρια έχοντας σημειώσει άνοδο κατά 1,7% τις τελευταίες 24 ώρες, ενώ και ο όγκος του αυξήθηκε κατά 56,39% την ίδια χρονική περίοδο.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.