Σε βίντεο τεχνικής ανάλυσης του NewsBTC εξετάζονται τα μεγάλα ημικύκλια της τιμής του bitcoin με τη Θεωρία του Κύκλου Hurst και τα αντίστοιχα εργαλεία ώστε να διαπιστωθεί εάν έχει σχηματιστεί πυθμένας και εάν αναμένεται άλλη μια φούσκα.

 

Ανάλυση της κυκλικής συμπεριφοράς του bitcoin

Προκειμένου να διευκολυνθεί η οπτική ανάλυση, έχει συμπεριληφθεί κάθε υποδιπλασιασμός (halving) του bitcoin. Το halving έχει συζητηθεί ευρέως ως οδηγός των μηχανισμών εσωτερικής προσφοράς και ζήτησης και γνωρίζουμε ότι το bitcoin πέφτει οπτικά πριν από κάθε halving. Επίσης έχει συμπεριληφθεί για οπτική βοήθεια η καμπύλη ανάπτυξης.

Το επόμενο βήμα είναι το φασματόγραμμα, ένας οπτικός χάρτης θερμότητας στο φάσμα των συχνοτήτων ενός σήματος καθώς διαφοροποιείται με τον χρόνο. Όσο περισσότερο το πράσινο χρώμα, τόσο ισχυρότερη είναι η ανοδική τάση. Αντίθετα, όσο περισσότερο μοβ χρώμα στον χάρτη, τόσο ισχυρότερη είναι η πτωτική τάση και εκεί αναζητούμε τον κυκλικό πυθμένα. Μέσα σε κάθε μωβ ζώνη βρίσκουμε το ημικύκλιο για την κυρίαρχη φάση του κύκλου.

Γιατί αυτή η bear market έδωσε τόσο ακραία αίσθηση

Το επόμενο βήμα είναι η επιβεβαίωση του κυρίαρχου κύκλου με τη σταδιακή απάλειψη τυχόν αρμονικών κυμάτων. Σύμφωνα με τη Θεωρία του Κύκλου Hurst, τα αρμονικά κύματα στους κύκλους είναι δύο και τρία. Ουσιαστικά, από το ένα μεγάλο ημικύκλιο στο άλλο θα πρέπει να υπάρχουν μία έως δύο ενδιάμεσες πτώσεις.

Ο προσδιορισμός των ενδιάμεσων αρμονικών κυμάτων δεν μας βοηθά μόνο στην επιβεβαίωση της κυρίαρχης φάσης του κύκλου, αλλά επίσης αποδεικνύει την εγκυρότητα της θεωρίας του κύκλου Hurst. Παρατηρήστε ότι τα ημικύκλια τείνουν να τερματίζουν παράλληλα, ενώ η αρχή της άθροισης εξηγεί γιατί το τελευταίο selloff ήταν τόσο ακραίο και με μεγάλη διάρκεια καθώς ήταν το συνδυαστικό άθροισμα ενός μεγαλύτερου σύνθετου κύματος και ενός μικρότερου αρμονικού κύματος.

 

 

Γιατί το BTC ετοιμάζεται για έναν άλλο κύκλο φούσκας

Στο τελευταίο βήμα της ολοκλήρωσης χρησιμοποιείται για πρόσθετη επιβεβαίωση ο δείκτης Fisher Transform, ο οποίος εντοπίζει τα ακριβή σημεία καμπής στις αγορές, καθώς και ο δείκτης Stochastic RSI. Ο δείκτης Fisher Transform υπογραμμίζει το πιθανό σημείο καμπής, ενώ η άνοδος του Stoch RSI από τα επίπεδα υπερπώλησης επιβεβαιώνει το νέο ανοδικό ράλι.

Σύγκριση με τον τελευταίο πυθμένα της αγοράς

Εξετάζοντας το ενδεχόμενο σχηματισμού πυθμένα αξίζει να ανατρέξουμε σε προηγούμενες περιόδους. Η σύγκριση του τρέχοντος σχηματισμού «Αδάμ και Εύα» με το εκείνον της αγοράς του 2018 είναι εντυπωσιακά παρόμοια, αν και σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα. Συγκρινόμενα σε ένα χρονικό πλαίσιο τριών ημερών και με τους κινούμενους μέσους όρους τριών ταχυτήτων (αργών, μέτριων και γρήγορων), το φράκταλ θα μπορούσε να οδηγήσει την τιμή του bitcoin στα περίπου 100.000 δολάρια μέχρι το τέλος του 1ου τριμήνου 2023.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.