Οι ιδιώτες με κατοχή μικρότερη από 1 BTC από τα τέλη Οκτωβρίου έχουν εισέλθει σε φάση συσσώρευσης αλλά οι «φάλαινες» φαίνεται πως δεν συμμερίζονται την αισιοδοξία τους


Οι ιδιώτες μικροεπενδυτές με κατοχή μικρότερη από 1 BTC συσσωρεύουν bitcoin ενώ οι «φάλαινες» με κατοχή πάνω από 10.000 BTC πωλούν, σύμφωνα με τα στοιχεία ανάλυσης της CryptoSlate.

Tο bitcoin από τον Αύγουστο βρίσκεται σε φάση διανομής, όπως φαίνεται από τα ανοιχτότερα χρώματα του παρακάτω διαγράμματος, ενώ τους προηγούμενους μήνες τον Μάιο, τον Ιούνιο και τον Ιούλιο κυριαρχούσε η συσσώρευση όπως φαίνεται από τα πιο σκούρα χρώματα. Το διάγραμμα αποτυπώνει την πορεία του δείκτη Accumulation Trend Score για όλους τους κατόχους νομισμάτων.

Κατά τη διάρκεια της πτώσης του Μαΐου που ξεκίνησε έπειτα από την κατάρρευση του Terra Luna, οι επενδυτές προχώρησαν σε συσσώρευση bitcoin αγοράζοντας την πτώση (buy the dip). Ωστόσο, αυτή η τάση σταματά τον Αύγουστο καθώς το κλίμα αλλάζει σε πτωτικό, με αποτέλεσμα το bitcoin να διαπραγματεύεται σταθερά σε όλο το τρίτο τρίμηνο. Και παρότι τη συγκεκριμένη περίοδο οι πωλητές κυριάρχησαν έναντι των αγοραστών αυτό δεν ήταν αρκετό για να ρίξει το bitcoin κάτω από τα $18.000 για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Το γεγονός ότι εν μέσω ισχυρών πιέσεων πώλησης το bitcoin κατάφερε να παραμείνει στην περιοχή των $20.000 σε όλο το τρίτο τρίμηνο υπογραμμίζει την ισχυρή του στήριξη σε αυτό το επίπεδο. Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα σε όρους κεφαλαιοποίησης αγοράς από τα μέσα Αυγούστου, διαπραγματεύεται μεταξύ 18.000 και 22.000 δολαρίων.

Η συμπεριφορά των κατόχων bitcoin ανάλογα με την ομάδα στην οποία ανήκουν βοηθά στην κατανόηση της τάσης του δείκτη Accumulation Trend Score. Εκείνοι που κατέχουν λιγότερο από 1 BTC εισήλθαν ξανά σε φάση συσσώρευσης στα τέλη Οκτωβρίου, όπως και εκείνοι με κατοχή μεταξύ 1.000 BTC έως 10.000 BTC. Αντίθετα όσοι κατέχουν περισσότερα από 10.000 BTC συνέχισαν να πωλούν όπως έκαναν από τα μέσα Ιουλίου.

 

 

Στο παρακάτω διάγραμμα αποτυπώνεται η διαφορετική συμπεριφορά των ομάδων κατόχων bitcoin, ενώ ιστορικά έχει παρατηρηθεί ότι εκείνοι με κατοχή μικρότερη του 1 BTC αγοράζουν σε διαφορετικούς χρόνους από τις «φάλαινες» του κρυπτονομίσματος.

Τον Μάρτιο, οι ιδιώτες επενδυτές με μικρή κατοχή ήταν αγοραστές, ενώ οι «φάλαινες» άρχισαν να πωλούν. Η μόνη περίοδος που οι δύο ομάδες κατόχων φαίνεται να συμπίπτουν ήταν ο Ιούνιος και ο Ιούλιος του τρέχοντος έτους.

Παρότι οι φάλαινες bitcoin εξακολουθούν να πωλούν, τις τελευταίες εβδομάδες υπάρχουν ενδείξεις αντιστροφής της στάσης τους, καθώς η ομάδα των «φαλαινών» στο διάγραμμα από το σκούρο κόκκινο χρώμα έχει μετακινηθεί στο ανοιχτό πορτοκαλί, υποδηλώνοντας μια επιβράδυνση στις πωλήσεις τους.

Δεδομένης της απουσίας αστάθειας στην τιμή του bitcoin από το καλοκαίρι, τόσο οι «φάλαινες» όσο και οι ιδιώτες επενδυτές που αγόρασαν bitcoin τον Ιούνιο και τον Ιούλιο είναι πιθανό είτε να καταγράφουν κέρδη είτε να βρίσκονται σε νεκρό σημείο (χωρίς να καταγράφουν ούτε κέρδη ούτε ζημιές).

Σημειώνεται ότι την περασμένη εβδομάδα, το bitcoin σημείωσε άνοδο 11% αφού δοκίμασε αρκετές φορές τη στήριξη των 18.500 δολαρίων.

Αν και οι μεγαλύτερες «φάλαινες» παραμένουν σε φάση διανομής, από τα τέλη Οκτωβρίου η ομάδα που κατέχει λιγότερα από 10.000 BTC αλλά περισσότερα από 1.000 BTC έχουν επίσης αρχίσει να συσσωρεύουν.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.