Η κινεζική κυβέρνηση κατέχει περισσότερα bitcoin από τη MicroStrategy και την Tesla μαζί, γεγονός που την καθιστά μια από τις μεγαλύτερες «φάλαινες» bitcoin στον κόσμο. Σύμφωνα με τον Ki Young Ju, συνιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας ανάλυσης Cryptoquant, η κυβέρνηση της Κίνας κατέχει πλέον BTC αξίας περίπου 3,93 δισ. δολαρίων παράλληλα με άλλα κρυπτονομίσματα.

«FUN FACT: Η κυβέρνηση της Κίνας είναι μια φάλαινα στο χώρο των κρυπτονομισμάτων. Οι κινεζικές αρχές κατάσχεσαν 194.000 BTC, 833.000 ETH και άλλα από την απάτη PlusToken το 2019. Η κατάσχεση αυτών των περιουσιακών στοιχείων αξίας 6 δισ. δολαρίων προστέθηκε στο εθνικό ταμείο», ανέφερε ο Ju στην ανάρτησή του.

Δεδομένου ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμα δημόσια στοιχεία για αγορές bitcoin από την Κίνα, το απόθεμά της εκτιμάται ότι προέρχεται κυρίως από τις κρατικές κατασχέσεις. Το 2020, οι κινεζικές αρχές κατάσχεσαν διάφορα κρυπτονομίσματα αξίας περίπου 4,2 δισ. δολάρια σε ένα κινεζικό «σχέδιο Ponzi», μια απάτη που ονομάστηκε «plus token». Σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση κατασχέθηκαν συνολικά 194.775 BTC, 833.083 ETH, 1,4 εκατομμύρια LTC, 487 εκατ. XRP, 6 δισ. DOGE και 213.724 USDT, μεταξύ άλλων κρυπτονομισμάτων, ενώ περισσότερα από επτά άτομα συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της επιχείρησης.

 

 

Αυτά είναι τα μόνα διαθέσιμα δημόσια στοιχεία και οι ειδικοί εκτιμούν ότι πιθανότατα η Κίνα θα είχε κατασχέσει περισσότερα bitcoin κατά τη διάρκεια της επιχείρησης εκκαθάρισης των crypto miners το 2020. Τα 194.775 νομίσματα αντιστοιχούν στο 0,9% περίπου όλων των bitcoin που θα εξορυχθούν ποτέ, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι η αξία αυτών των νομισμάτων αυξήθηκε σε πάνω από 13 δισ. δολάρια τον Νοέμβριο του 2021 όταν το bitcoin σημείωσε το ιστορικό του υψηλό των 68.789 δολαρίων.

Η Κίνα κατατάσσεται στη δεύτερη θέση μετά την Grayscale, η οποία είναι η μεγαλύτερη κάτοχος bitcoin στον κόσμο με 643.572 BTC αξίας περίπου 13 δισ. δολαρίων σύμφωνα με τα στοιχεία από το BuyBitcoinWorldwide. Από την άλλη πλευρά, η MicroStrategy, η μεγαλύτερη κάτοχος bitcoin μεταξύ των εισηγμένων εταιρειών, κατέχει 130.000 BTC αξίας περίπου 2,62 δισ. δολαρίων, τα οποία έχει αποκτήσει μέσω αγορών από το 2020.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ κατέχει επί του παρόντος 70.124 BTC, τα περισσότερα από τα οποία κατασχέθηκαν από εγκληματίες του κυβερνοχώρου ή μετά από εξάρθρωση περιπτώσεων απάτης. Η Ουκρανία κατατάσσεται στην 3η θέση στη λίστα των κυβερνήσεων με τη μεγαλύτερη κατοχή bitcoin και σύμφωνα με στοιχεία του Απριλίου 2021 η κυβέρνηση της χώρας κατείχε 46.351 BTC και κάποια μέλη της ανήκουν στις «φάλαινες».

Οι βουλγαρικές αρχές είχαν ανακοινώσει το 2017 ότι είχαν κατασχέσει περίπου 200.000 bitcoin αλλά, αργότερα διέψευσαν τον ισχυρισμό. Εάν εκείνη η κατάσχεση επιβεβαιώνονταν, αυτά τα bitcoins θα άξιζαν τώρα περίπου 4,5 δισ. δολάρια σε σημερινές τιμές και η Βουλγαρία θα ήταν μία από τις χώρες με τη μεγαλύτερη κατοχή bitcoin στον κόσμο.

Το Ελ Σαλβαδόρ είναι ίσως η μόνη χώρα που ανακοινώνει τις αγορές bitcoin που πραγματοποιεί. Επί του παρόντος, η χώρα της Κεντρικής Αμερικής κατέχει συνολικά 2.381 BTC με εκτιμώμενη αξία 49,2 εκατ. δολαρίων.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.