Μια νέα έκθεση της Ark Invest αναφέρει ότι το bitcoin θα μπορούσε να φτάσει τα 100.000 δολάρια ή και περισσότερα τα επόμενα δύο χρόνια. Η Ark Invest που διαχειρίζεται επενδύσεις ύψους $14,11 δισ. αναφέρει στην έκθεσή της ότι το bitcoin παρουσιάζει μικρότερη μεταβλητότητα και αστάθεια από τον S&P 500 και τον Nasdaq και αντλεί τα συμπεράσματά της από την ιστορική ανάλυση του κορυφαίου κρυπτονομίσματος.

«Την τελευταία φορά που η μεταβλητότητα του bitcoin ήταν τόσο χαμηλή, η τιμή του αυξήθηκε από τα $9.000 στα $60.000 σε λιγότερο από ένα χρόνο», έγραψε στο Twitter ο Yassine Elmandjra, αναλυτής κρυπτονομισμάτων στην Ark Invest, υπονοώντας ότι το bitcoin θα μπορούσε σημειώσει άνοδο κατά 500% στο επόμενο ανοδικό ράλι (bull run).

Σύμφωνα με την έκθεση, οι μακροπρόθεσμοι κάτοχοι (long-term holders, LTH) διαπραγματεύονται με μεγάλες απώλειες και αυτό είχε συμβεί πάλι στις bear markets (πτωτικές αγορές) το 2015-2016 και 2018-2019. Αυτό υποδηλώνει ότι η αγορά θα μπορούσε να βρίσκεται στην πιο σκοτεινή της φάση και ότι μια βιώσιμη ανάκαμψη των τιμών έρχεται στο προσκήνιο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από τις on-chain πλατφόρμες, το τελευταίο τρίμηνο οι miners του bitcoin ήταν από τους μεγαλύτερους πωλητές, καθώς προχωρούσαν σε ρευστοποιήσεις προκειμένου να συνεχίσουν τη δραστηριότητά τους. Η επιβράδυνση των πωλήσεων από τους miners μειώνει τις πιέσεις και σηματοδοτεί την αλλαγή της στάσης τους καθώς φαίνεται πως πλέον επιλέγουν να περιμένουν και να διακρατούν τα νομίσματά τους με την προσδοκία ανάκαμψης της αγοράς προς το τέλος του έτους.

Όπως αναφέρει η έκθεση της Ark Invest «Παρά το γεγονός ότι οι miners βρίσκονται υπό πίεση τόσο από την αύξηση του hash rate όσο και από τη μείωση της τιμής, τηρούν στάση αναμονής όπως προκύπτει από τους ισολογισμούς και τις εκροές τους».

Αντίστοιχα, εκτός από τη μείωση της μεταβλητότητας του bitcoin σε κρίσιμα χαμηλά, η σταθερότητά του εν μέσω των αρνητικών μακροοικονομικών συνθηκών που έχει κλονίσει τις μετοχές και τις ισοτιμίες, ενισχύει την εκτίμηση ότι έχει σχηματιστεί πυθμένας. Για πρώτη φορά από τον Οκτώβριο του 2016, η πραγματοποιηθείσα μεταβλητότητα 30 ημερών του bitcoin είναι σχεδόν ισοδύναμη με αυτή της λίρας Αγγλίας (GBP) και του ευρώ.

 

 

Την περασμένη εβδομάδα, η Cathie Wood, η ιδρύτρια και διευθύνουσα σύμβουλος της Ark Invest, επανέλαβε την εκτίμησή της ότι το bitcoin θα φτάσει στο όριο των 100.000 δολαρίων «μέσα στην επόμενη δεκαετία». Μιλώντας στο Bloomberg, η Wood σημείωσε ότι οι θεσμικοί επενδυτές πιθανότατα θα ηγηθούν στην άνοδο καθώς το ενδιαφέρον τους στο κρυπτονόμισμα είναι αυξανόμενο με την πτώση της τιμής του.

«Φαίνεται ότι οι θεσμικοί επενδυτές κάνουν τις κινήσεις τους. Βλέπουν το τρέχον επίπεδο τιμών των $20.000 ως επενδυτική ευκαιρία, αφού πριν διαπραγματεύονταν στα 70.000 δολάρια», δήλωσε η Woods.

Εν τω μεταξύ, το bitcoin συνεχίζει για τρίτο συνεχόμενο μήνα να διαπραγματεύεται σε ένα εύρος που κυμαίνεται από τα $18.814 της στήριξης έως τα $23.460 της αντίστασης. Ωστόσο, το κορυφαίο κρυπτονόμισμα έχει επιδείξει μεγάλη ανθεκτικότητα και παρά το αρνητικό μακροοικονομικό περιβάλλον σημείωσε άνοδο κατά λίγο περισσότερο από 16% τις τελευταίες τρεις εβδομάδες. Σύμφωνα με την Ark Invest, «θα πρέπει να αναμένεται αύξηση της μεταβλητότητας για το bitcoin σύντομα», κάτι που θα μπορούσε, στη θετική του εξέλιξη, να οδηγήσει βραχυπρόθεσμα την τιμή του στα $25.000.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.