Νέα προειδοποιητικά σημάδια για τα περιουσιακά στοιχεία υψηλού κινδύνου, καθώς το bitcoin φαίνεται να ξεπερνά τη μεταβλητότητα που προκάλεσαν οι ανακοινώσεις της Fed.


Στην περιοχή των $20.500 παρέμεινε η τιμή του bitcoin καθώς υποχωρούν οι αναταράξεις που προκάλεσαν οι αποφάσεις της Ομοσπονδιακής Κεντρικής Τράπεζας (Fed) για τη νέα αύξηση των επιτοκίων της.

Το εύρος της κίνησης διαμορφώνεται γύρω από τα $20.000

Τα στοιχεία από το Cointelegraph Markets Pro και το TradingView έδειξαν ότι το ζεύγος BTC/USD κυμάνθηκε λίγο πάνω από τα $20.000.

Το ζεύγος κατέγραψε έντονη μεταβλητότητα μετά την ανακοίνωση αύξησης των επιτοκίων της Fed κατά 75 μονάδες βάσης με ρευστοποιήσεις τόσο στις long όσο και στις short τοποθετήσεις οι οποίες σύμφωνα με τα στοιχεία της Coinglass (https://www.coinglass.com/LiquidationData) ανήλθαν 165 εκατ. δολάρια σε 24 ώρες.

Τελικά το bitcoin διαμορφώθηκε ελαφρώς χαμηλότερα από το επίπεδο που είχε πριν τις ανακοινώσεις της Fed, ένα επίπεδο που διατήρησε με τους αναλυτές να τηρούν στάση αναμονής για τα νέα στοιχεία που θα καθορίσουν την κατεύθυνση .

Σύμφωνα με τον trader «Crypto Tony» η τρέχουσα εκτίμηση του για επερχόμενη βραχυπρόθεση πτώση διατηρεί την ισχύ της.

«Η βασική μου εκτίμηση δεν έχει αλλάξει, καθώς περιμένω αύξηση της παγίωσης και στη συνέχεια την ενεργοποίηση μιας κίνησης ελατηρίου που θα ξεκινήσει ένα ράλι ανόδου (bull run)», ανέφερε σε ανάρτησή του στο twitter.

 

 

Ο αναλυτής Maartunn, με ανάρτησή του στο CryptoQuant επικαλείται τα στοιχεία από την εταιρεία αναλύσεων Material Indicators που προσδιορίζουν τις πιθανές ζώνες στήριξης και αντίστασης με βάση τις συναλλαγές και τις παραγγελίες από το ανταλλακτήριο Binance.

«Δύο ομάδες παραγγελιών στα $19.000 και $21.000 έχουν προστεθεί μετά τις ανακοινώσεις της FOMC (η επιτροπή της Fed που αποφασίσει για τα επιτόκια)», αναφέρει και προσθέτει: «Θα είναι αυτό το νέο εύρος συναλλαγών;»

Ο δείκτης DXY προειδοποιεί για τα περιουσιακά στοιχεία αυξημένου κινδύνου

Ο trader John Wick, εστίασε την προσοχή του στην ενίσχυση του αμερικανικού δολαρίου μετά την αύξηση των επιτοκίων.

Ο Wick ανάρτησε διαγράμματα του δείκτη του αμερικανικού δολαρίου (DXY), προειδοποιώντας για τον αντίκτυπο της ενίσχυσης του δολαρίου στα περιουσιακά στοιχεία αυξημένου κινδύνου.

«Στο πρώτο γράφημα φαίνεται η καταστρεπτική δύναμη του ισχυρού δολαρίου (μετατροπής του σε όπλο). Αναπηδώντας από τα πρόσφατα χαμηλά, στοχεύοντας στο πάνω μέρος του καναλιού ανοδικής τάσης, όπως ακριβώς είπα ότι θα γίνει μετά την νέα αύξηση επιτοκίων»,

Ο trader πρόσθεσε:

«Αυτό θα ασκήσει πιέσεις σε όλα τα περιουσιακά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένου του BTC. Παρατηρήστε πώς ο RSI (δείκτης σχετικής ισχύος) παραμένει ανοδικός πάνω από τη μέση γραμμή.»

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.