Οι traders συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης bitcoin [BTC] άλλαξαν mode (τον «τρόπο λειτουργίας» τους) από τις 25 Οκτωβρίου όταν το νόμισμα ξεπέρασε την περιοχή των $19.000. Σύμφωνα με τον αναλυτή του CryptoQuant, Maartunn, στην αγορά παραγώγων οι ανοιχτές θέσεις ακολουθούσαν πάντα την ίδια τάση με αυτήν της τιμής.


Αυτό επαληθεύτηκε κατά τη διάρκεια των δύο μηνών που το BTC διαπραγματεύονταν μεταξύ των 18.500 και 23.000 δολαρίων. Ο Maartunn χαρακτήρισε τη συσχέτιση «σχεδόν απόλυτη» μέχρι την τελευταία άνοδο, στη διάρκεια της οποίας οι traders BTC άλλαξαν στάση και επέλεξαν να μην ακολουθήσουν την τάση της τιμής.

Που εστίασαν;

Όπως φαίνεται οι traders έστρεψαν το ενδιαφέρον τους σε άλλα περιουσιακά στοιχεία της αγοράς συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης. Σύμφωνα με την Glassnode και παρά τη διαπίστωση, οι traders BTC στα ανταλλακτήρια, συμπεριλαμβανομένων του FTX και της Bybit, διατήρησαν τις ανοιχτές θέσεις τους στη διαπραγμάτευση του νομίσματος.

Δεν συνέβη το ίδιο όμως και στο μεγαλύτερο ανταλλακτήριο στον κόσμο, την Binance. Τα στοιχεία της Glassnode έδειξαν ότι οι ανοιχτές θέσεις μειώθηκε σημαντικά τις τελευταίες 24 ώρες και τα κεφάλαια σε συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του ανταλλακτηρίου μειώθηκαν κατά $161,55 εκατ. το ίδιο διάστημα.

 

 

Μείωση των ανοιχτών θέσων καταγράφηκε και στα ανταλλακτήρια BitMEX και Kraken και τα δεδομένα αυτά υποδηλώνουν ότι οι traders bitcoin δεν επέλεξαν το κορυφαίο κρυπτονόμισμα, κάτι που ενισχύεται και από το γεγονός της αύξησης των ανοιχτών θέσεων σε άλλα κρυπτονομίσματα.

Όπως ήταν αναμενόμενο, η απουσία κεφαλαίων προφανώς επηρέασε τις ρευστοποιήσεις. Σύμφωνα με την Coinglass, οι ρευστοποιήσεις BTC το τελευταίο 24ωρο ανήλθαν σε $19,64 εκατ., επίπεδο πολύ χαμηλό σε σύγκριση με τα πάνω από $800 εκατ. που καταγράφηκαν στις 24 Οκτωβρίου.

Στις 31 Οκτωβρίου, περισσότερες θέσεις αγοράς (long) ρευστοποιήθηκαν, αντιπροσωπεύοντας τα $70 εκατ. από το σύνολο των $104 εκατ. και υποδηλώνοντας ότι η πτώση της τιμής του BTC μετά την άνοδο στα 20.900 δολάρια είχε επηρεάσει μαζικά τους traders στα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης. Η συσσώρευση στην περιοχή των $20.500 θα μπορούσε να προκαλέσει περισσότερες ρευστοποιήσεις από τους traders που θα αποφασίσουν να λάβουν και πάλι θέσεις long.

Τι λένε οι «φάλαινες»

Σύμφωνα με άλλη ανάρτηση στο CryptoQuant, οι «φάλαινες» του bitcoin φαίνονται αποφασισμένες να στηρίξουν τους στόχους των «αρκούδων». Όπως επισημαίνει ο αναλυτής Abramchart, ασυνήθιστος αριθμός «φαλαινών» μετέφεραν τα νομίσματά τους στα ανταλλακτήρια.

Στην ανάρτησή του, αναφέρει ότι στην κίνηση αυτή συμμετείχαν περισσότερο επενδυτές με κατοχή μεταξύ 1.000 BTC και 10.000 BTC, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία της CryptoQuant καταγράφεται αυξημένη εισροή bitcoin στα δέκα κορυφαία ανταλλακτήρια.

Η εισροή σε αυτά τα ανταλλακτήρια αυξήθηκε στα 21.349 BTC και αυτό μεταφράζεται σε αύξηση των πιέσεων πώλησης, ενώ, εφόσον διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα ή ακόμα και αυξηθεί περαιτέρω, θα είναι μάλλον αναπόφευκτη η πτώση της τιμής του κρυπτονομίσματος.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.