Το bitcoin, όπως δείχνουν τα στοιχεία, πλησιάζει και πάλι την πραγματοποιηθείσα τιμή του και το ερώτημα είναι εάν θα καταφέρουν οι «ταύροι» να διασπάσουν την αντίσταση αυτή τη φορά.

Το πρόσφατο ανοδικό momentum στο bitcoin το έχει οδηγήσει και πάλι κοντά στην πραγματοποιηθείσα τιμή του

Όπως αναφέρει αναλυτής σε ανάρτησή του στο CryptoQuant, από τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους, το BTC «μετρά» 138 ημέρες κάτω από την πραγματοποιηθείσα τιμή του.

Η πραγματοποιηθείσα τιμή συνδέεται με την πραγματοποιηθείσα κεφαλαιοποίηση και αποτελεί έναν βασικό δείκτη που παρακολουθούν οι επενδυτές.

Η πραγματοποιηθείσα κεφαλαιοποίηση είναι μια παραλλαγή της συνολικής κεφαλαιοποίησης της αγοράς και υπολογίζεται πολλαπλασιάζοντας κάθε νόμισμα του αποθέματος που είναι σε κυκλοφορία με την τιμή στην οποία το συγκεκριμένο νόμισμα μετακινήθηκε ή πωλήθηκε τελευταία φορά και στη συνέχεια αθροίζοντας τις επιμέρους τιμές.

Η μέτρηση της πραγματοποιηθείσας κεφαλαιοποίησης διαφέρει από εκείνη της συνολικής κεφαλαιοποίησης της αγοράς, καθώς η τελευταία δεν μετρά κάθε νόμισμα ξεχωριστά και απλώς πολλαπλασιάζει το σύνολο του αποθέματος με την τρέχουσα τιμή BTC.

Εάν η διαιρέσουμε τη συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς με τον αριθμό των νομισμάτων σε κυκλοφορία, το αποτέλεσμα είναι προφανώς η τρέχουσα τιμή του BTC. Κατά τον ίδιο τρόπο, η «πραγματοποιηθείσα τιμή» προκύπτει από τη διαίρεση της πραγματοποιηθείας κεφαλαιοποίησης με τον αριθμό των νομισμάτων σε κυκλοφορία.

 

 

H πραγματοποιηθείσα τιμή λειτουργεί ως βάση κόστους για τον μέσο επενδυτή στην αγορά και στο διάγραμμα αποτυπώνεται η πορεία της σε σύγκριση με την κανονική τιμή του BTC τους τελευταίους έξι μήνες

Όπως φαίνεται στο διάγραμμα, η τιμή του bitcoin βρίσκονταν κάτω από την πραγματοποιηθείσα τιμή του τους τελευταίους μήνες, αλλά πρόσφατα έχει αρχίσει να την προσεγγίζει ως αποτέλεσμα του ανοδικού momentum.

Ιστορικά, κατά τη διάρκεια των bear markets, η πραγματοποιηθείσα τιμή έχει λειτουργήσει ως αντίσταση για το κρυπτονόμισματα, «παγιδεύοντας» την τιμή του στην περιοχή κάτω από αυτήν.

Το 2015, το BTC παρέμεινε 300 ημέρες κάτω από αυτό το επίπεδο, ενώ το 2019 είχε παραμείνει στη ζώνη κάτω από την πραγματοποιηθείσα τιμή του μόνο για 133 ημέρες.

Στο τρέχον έτος, το bitcoin έχει παραμείνει κάτω από την πραγματοποιηθείσα τιμή του για συνολικά 138 ημέρες, με μερικές εξαιρέσεις. Μία από αυτές ήταν το ράλι ανακούφισης που πραγματοποίησε τον Ιούλιο-Αύγουστο, κατά τη διάρκεια του οποίου η τιμή του BTC παρέμεινε πάνω από την πραγματοποιηθείσα τιμή του για σχεδόν ένα μήνα.

Τους τελευταίους έξι μήνες σημειώθηκαν αρκετές απόπειρες της τιμής να διασπάσει την αντίσταση της πραγματοποιηθείσας τιμής χωρίς όμως επιτυχία και μένει να δούμε εάν αυτή τη φορά οι «ταύροι» θα τα καταφέρουν εκμεταλλευόμενοι το ανοδικό momentum.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.