Τα αποθεματικά bitcoin στα ανταλλακτήρια έχουν υποχωρήσει στο μόλις 12,2% του συνολικού αποθέματος, αφού, σύμφωνα με τα στοιχεία, οι επενδυτές απέσυραν 123.500 BTC αυτόν τον μήνα.

Τα διαθέσιμα αποθεματικά στα ανταλλακτήρια συρρικνώνονται στο 12,2%

Σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση της Glassnode, τα αποθέματα στα ανταλλακτήρια μειώθηκαν κατά 0,86% μόνο τον Οκτώβριο.

Ο σχετικός δείκτης εδώ είναι το «ποσοστό των αποθεμάτων στα ανταλλακτήρια», το οποίο μετρά το ποσοστό της συνολικής διαθεσιμότητας bitcoin που κυκλοφορεί τη δεδομένη στιγμή στα πορτοφόλια όλων των ανταλλακτηρίων.

Όταν η μέτρηση του δείκτη ανεβαίνει, σημαίνει ότι τα ανταλλακτήρια δέχονται μεγαλύτερες εισροές νομισμάτων τη δεδομένη στιγμή και εφόσον αυτό έχει διάρκεια ερμηνεύεται ως πτωτικό σημάδι (bearish) για την τιμή του κρυπτονομίσματος καθώς μπορεί να αποτελεί ένδειξη επικείμενης πώλησης από τους επενδυτές.

Από την άλλη πλευρά, η πτώση του δείκτη υποδηλώνει ότι οι επενδυτές αποσύρουν BTC από τα ανταλλακτήρια τη δεδομένη στιγμή και αποτελεί ένδειξη συσσώρευσης και διατήρησης των θέσεών τους.

 

 

Στο παρακάτω διάγραμμα αποτυπώνεται η τάση του ποσοστού των αποθεμάτων bitcoin στα ανταλλακτήρια τα τελευταία χρόνια:

Όπως φαίνεται στο διάγραμμα, ο δείκτης εδώ και αρκετό καιρό παρουσιάζει πτωτική τάση, αλλά πρόσφατα σημείωσε απότομη περαιτέρω πτώση.

Τον τρέχοντα μήνα, καταγράφηκαν μαζικές εκροές 123.500 BTC στην αγορά, που αντιστοιχούν σε μείωση κατά 0,86% της συνολικής διαθεσιμότητας του κρυπτονομίσματος.

Πλέον έπειτα και από την πτώση αυτή τα αποθεματικά στα ανταλλακτήρια αντιπροσωπεύουν μόλις το 12,2% της συνολικής διαθεσιμότητας και ο δείκτης βρίσκεται στα ίδια επίπεδα με εκείνα του Ιανουαρίου του 2018.

Αυτό σημαίνει ότι οι εισροές που καταγράφηκαν στα ανταλλακτήρια στην κορύφωση του προηγούμενου κύκλου έχουν πλέον αποσυρθεί από τους επενδυτές.

Όπως φαίνεται στο διάγραμμα το ανταλλακτήριο της Coinbase είναι εκείνο με τη μεγαλύτερη συνεισφορά στην πρόσφατη πτώση των αποθεματικών, καθώς η πλατφόρμα κατέγραψε εκροές που ξεπερνούν τα 41.000 BTC μόνο την τελευταία εβδομάδα.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.