Η ανοδική τάση των τελευταίων ημερών έφερε το bitcoin και πάλι πάνω από το ορόσημο των 20.000 δολαρίων και το ερώτημα που προκύπτει είναι κατά πόσο αυτή η άνοδος θα είναι βιώσιμη. Η απάντηση βρίσκεται ενδεχομένως στα on-chain στοιχεία.

Χωρίς ένδειξη κατεύθυνσης τα στοιχεία από τα ανταλλακτήρια

Όπως αναφέρει αναλυτής σε ανάρτησή του στο CryptoQuant, οι καθαρές ροές BTC στα ανταλλακτήρια παρέχουν ενδείξεις για το εάν αυτή η βραχυπρόθεσμη ανοδική τάση θα έχει διάρκεια ή όχι.

Οι «συνολικές ροές στα ανταλλακτήρια» (all Exchange netflow) είναι ένας δείκτης που μετρά το καθαρό ποσό bitcoin που εισέρχεται ή εξέρχεται από τα πορτοφόλια σε όλα τα κεντρικά ανταλλακτήρια. Η τιμή του δείκτη προκύπτει από την απλή αφαίρεση των εκροών από τις εισροές.

Όταν οι εισροές είναι περισσότερες και ο δείκτης έχει θετικό πρόσημο, σημαίνει ότι οι επενδυτές κατευθύνουν τα νομίσματά τους στα ανταλλακτήρια πιθανότατα με σκοπό να τα πουλήσουν και αυτό ερμηνεύεται ως αρνητική (πτωτική) ένδειξη για την τιμή του κρυπτονομίσματος.

Από την άλλη πλευρά, το αρνητικό πρόσημο του δείκτη σημαίνει ότι οι εκροές από τα ανταλλακτήρια είναι περισσότερες από τις εισροές και όταν αυτό έχει χρονική διάρκεια ερμηνεύεται ως θετικό (ανοδικό) σημάδι για το νόμισμα καθώς αποτελεί ένδειξη συσσώρευσης από τους κατόχους.

 

 

Στο παρακάτω διάγραμμα καταγράφεται η τάση της συνολικής ροής σε όλα τα ανταλλακτήρια τις τελευταίες δύο εβδομάδες:

Στο διάγραμμα αποτυπώνονται μόνο οι θετικές μετρήσεις του δείκτη ροών στα ανταλλακτήρια και όπως φαίνεται μετά την άνοδο της τιμής του BTC δεν καταγράφωνονται σημαντικές κορυφώσεις στον δείκτη. Αυτό σημαίνει ότι οι «φάλαινες» (μεγάλοι κάτοχοι) δεν έχουν εγκαταλείψει τις θέσεις τους καθώς δεν έχουν κατευθύνει τα νομίσματά τους στα ανταλλακτήρια με σκοπό να τα πουλήσουν.

Μία εβδομάδα πριν, υπήρξε μια κορύφωση του δείκτη ροής στα ανταλλακτήρια, μετά την οποία η τιμή του BTC υποχώρησε από την μικρή άνοδο που είχε καταγράψει.

Προς το παρόν, δεν καταγράφονται ανάλογες εισροές και αυτό υποδηλώνει ότι η άνοδος στην τιμή του bitcoin θα μπορούσε να συνεχιστεί βραχυπρόθεσμα, εφόσον βέβαια συνεχιστεί και η ακινησία των «φαλαινών».

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.