Σύμφωνα με τα on-chain στοιχεία, την περασμένη εβδομάδα, οι κάτοχοι άνω του 1 έτους είχαν πουλήσει 50.000 BTC, οι κάτοχοι 2 ετών σχεδόν 40.000 BTC και οι κάτοχοι 3+ ετών είχαν πουλήσει σχεδόν 30.000 BTC.


Η αδυναμία του bitcoin τους τελευταίους μήνες να ανακτήσει τα προηγούμενα υψηλά του ενδεχομένως ώθησε αρκετούς μακροπρόθεσμους κατόχους να πουλήσουν τις τοποθετήσεις τους σε BTC τους με στόχο την κατοχύρωση κερδών.

Η CryptoSlate ανέλυσε τα on-chain στοιχεία της Glassnode διαπιστώνοντας ότι η μέτρηση Revived Supply 1+ Years έχει αυξηθεί πρόσφατα. Ο δείκτης Revived Supply 1+ Years μετρά τη «συνολική ποσότητα νομισμάτων που επανέρχονται σε κυκλοφορία έχοντας παραμείνει ανενεργά για τουλάχιστον ένα χρόνο».

Οι πωλήσεις μακροπρόθεσμων κατόχων (LTH) εκτιμώνται ως πτωτική ένδειξη και συνήθως συμβαίνουν όταν η αγορά βρίσκεται στον πυθμένα της, καθώς αυτή η ομάδα κατόχων (με κατοχή άνω των 6 μηνών) είναι και η ισχυρότερη. Η τελευταία φορά που σημειώθηκε ανάλογος ρυθμός πωλήσεων από αυτήν την ομάδα κατόχων ήταν τον Ιούνιο, όταν το bitcoin υποχώρησε στα $17.600 περίπου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, μέχρι την περασμένη εβδομάδα οι κάτοχοι άνω του 1 έτους είχαν πουλήσει 50.000 BTC, οι κάτοχοι 2 ετών σχεδόν 40.000 BTC και οι κάτοχοι 3+ ετών πούλησαν σχεδόν 30.000 BTC.

 

 

Τους τελευταίους δύο μήνες που το bitcoin βρίσκεται στην περιοχή των 19.000 δολαρίων, δεν έχουν υπάρξει απότομες μεταβολές στην τιμή του ώστε να διασπαστεί το εύρος της. Το γεγονός ότι αυτοί οι κάτοχοι πωλούν σε μια σχετικά «βουβή» αγορά δείχνει ότι η τρέχουσα τιμή είναι κερδοφόρα μόνο για τους μακροπρόθεσμους κατόχους.

Αυτό με τη σειρά του υποδηλώνει την σκόπιμη απόφαση των LTH να αποκομίσουν κέρδη καθώς η αγορά δεν παρουσίαζε σημάδια ανάκαμψης. Επιπλέον η έλλειψη μεταβλητότητας στην τιμή του κρυπτονομίσματος είναι αρνητική για τους κερδοσκόπους και τους traders.

Από την άλλη πλευρά η απουσία μεταβλητότητας είναι μια ευπρόσδεκτη εξέλιξη για τους hodlers μετά την ακραία αστάθεια των πρώτων επτά μηνών του έτους, η οποία και τους ενδυναμώνει.

Ωστόσο, δεν αποκομίζουν κέρδη όλοι οι LTH από τις πωλήσεις. Όπως αναφέρει η CryptoQuant σημειώθηκαν μαζικές πωλήσεις από αρκετούς «νέους» μακροπρόθεσμους κατόχους, δηλαδή εκείνους που έχουν στην κατοχή τους BTC για διάστημα από 6 έως 18 μήνες και δεδομένου ότι αυτή η ομάδα κατόχων αγόρασαν bitcoin κατά τη διάρκεια του ράλι ανόδου (bull run), πωλούν με ζημιά.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.