Η μεταβλητότητα στην τιμή του bitcoin [BTC] έχει υποχωρήσει σε ιστορικά χαμηλά και μια αναδρομή στο παρελθόν και σε αντίστοιχες περιόδους όπου το BTC κατέγραφε χαμηλή μεταβλητότητα μας δείχνει ότι μετά το τέλος τους δεν υπάρχει ένα συγκεκριμένο μοτίβο και η τιμή ακολουθούσε είτε ανοδική είτε πτωτική πορεία.

Στην τελευταία της έκθεση η Glassnode, εξετάζει τις επιδόσεις του BTC στην αλυσίδα εκτιμώντας την κατεύθυνση που θα πάρει η τιμή του κορυφαίου κρυπτονομίσματος όταν η μεταβλητότητα επιστρέψει.

Στην αξιολόγησή της, η πλατφόρμα on-chain αναλύσεων παρουσιάζει «το ανοδικό (bull) και πτωτικό (bear) σενάριο», λαμβάνοντας υπόψη τη δραστηριότητα στην αλυσίδα BTC, τη δραστηριότητα των miners, τη δραστηριότητα στα ανταλλακτήρια και τη συμπεριφορά HODLing.

Τα πτωτικά σημάδια

Σύμφωνα με την Glassnode τις τελευταίες εβδομάδες καταγράφηκε μείωση της ζήτησης για το κρυπτονόμισμα και συγκρίνοντας την τρέχουσα αγορά με εκείνες του Νοεμβρίου 2018 και του Ιανουαρίου 2019, η Glassnode διαπίστωσε ότι η απουσία δυναμικής νέων διευθύνσεων στον μηνιαίο μέσο όρο τον Νοέμβριο του 2018 οδήγησε σε sell - off και πτώση της τιμής από τα $6.000 στα $3.200. Αντίθετα τον Ιανουάριο του 2019, το ισχυρό momentum στο δίκτυο BTC οδήγησε την τιμή από τα $4.000 στα $14.000.

Στην τρέχουσα αγορά, «Το momentum νέων διευθύνσεων είναι στα πρόθυρα για μια ανοδική ώθηση χωρίς όμως να έχει επιδείξει την ισχύ του 2019. Η μικρή κάμψη που έχει σημειώσει τις τελευταίες εβδομάδες υποδηλώνει εξασθένιση της ζήτησης την τρέχουσα περίοδο».

Η Glassnode διαπίστωσε επίσης ότι ο αριθμός των διευθύνσεων BTC με μη μηδενικό υπόλοιπο έχει «μείνει στάσιμος από τον Αύγουστο». Συγκρίνοντας τα στοιχεία αυτά με τον Νοεμβρίο του 2018, η Glassnode εκτιμά ότι, παρά το γεγονός ότι στο δίκτυο δημιουργούνται περίπου 400.000 νέες διευθύνσεις κάθε μέρα, «άλλες τόσες αδειάζουν από το υπόλοιπό τους».

Μια άλλη πτωτική ένδειξη στην τρέχουσα αγορά BTC είναι ο όγκος συναλλαγών ο οποίος όπως αναφέρει η Glassnode, διαμορφώνεται στα 19,2 δισ. δολάρια ημερησίως, επίπεδο χαμηλότερο από την κορύφωση που είχε καταγραφεί τον Δεκέμβριο του 2017.

Σύμφωνα με την Glassnode, η συνολική μείωση της δραστηριότητας στο δίκτυο BTC υποδηλώνει ότι:

«Καταγράφεται σημαντικός βαθμός ατονίας στο δίκτυο bitcoin, με την on-chain δραστηριότητα να είναι βουβή, γεγονός που υποδηλώνει μια εξασθένιση στην προσοχή και την αύξηση χρηστών».

 

 

Τα ανοδικά σημάδια

Παράλληλα με τα πτωτικά σημάδια η Glassnode εντοπίζει και ανοδικές ενδείξεις στην αγορά BTC που υποδηλώνουν ενδεχόμενη ανάκαμψη. Μέχρι στιγμής αυτόν τον μήνα, όλες οι ομάδες κατόχων BTC τείνουν προς τη συσσώρευση και όχι προς τη διανομή. Η Glassnode αναφέρει ότι:

«Ο Οκτώβριος καταγράφει μια αξιοσημείωτη αλλαγή στη συμπεριφορά των περισσοτέρων πορτοφολιών. Όλες οι ομάδες κατόχων από τις «γαρίδες» (κατοχή < 1 BTC) έως τις «φάλαινες» (κατοχή έως 10 χιλιάδες BTC) έχουν αλλάξει τη συμπεριφορά τους και από τη μείωση και διανομή έχουν περάσει στη συσσώρευση και αύξηση του υπολοίπου τους».

Επίσης, καταγράφεται μείωση στα αποθέματα BTC που διακρατούν τα ανταλλακτήρια και σύμφωνα με την Glassnode, από τις αρχές του μήνα έχουν υποχωρήσει σε χαμηλό πολλών ετών.

Η μείωση των αποθεμάτων ενός περιουσιακού στοιχείου στα ανταλλακτήρια υποδηλώνει ότι γίνονται λιγότερες πωλήσεις και κλείσιμο θέσεων.

Τέλος, οι HODLers του BTC συνεχίζουν να διατηρούν στάση HODL. Σύμφωνα με την Glassnode:

«Το ποσοστό του πλούτου που διακρατείται σε νομίσματα που κινήθηκαν τους τελευταίους 3 μήνες σημειώνει ιστορικό χαμηλό. Εύλογα, αυτό σημαίνει ότι ο πλούτος που διακρατείται από νομίσματα παλαιότερα των 3 μηνών (τα οποία ανήκουν σε HODLers) σημειώνει ιστορικό υψηλό».

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.