Τα on-chain στοιχεία δείχνουν ότι ο πολλαπλασιαστής Puell τελευταία, κινείται ανοδικά, έχοντας προηγουμένως σχηματίσει έναν πιθανό πυθμένα, ενώ η συμπεριφορά του δείκτη στο παρελθόν θα μπορούσε να παρέχει ενδείξεις για την πορεία της τιμής του bitcoin στη συνέχεια.

O πολλαπλασιαστής Puell 100MA έχει ξεπεράσει τον δυνητικό πυθμένα του κύκλου

Όπως επισημαίνει αναλυτής σε ανάρτησή του στο CryptoQuant, οι miners του BTC φαίνεται ότι στοιχηματίζουν στην άνοδο της τιμής καθώς αύξησαν επιθετικά την εξορυκτική τους ισχύ (hashrate).

Ο πολλαπλασιαστής Puell (Puell Multiple) είναι ένας δείκτης που αποτιμά τα τρέχοντα έσοδα εξόρυξης (σε USD) προς τον κινητό μέσο όρο 365 ημερών των εσόδων εξόρυξης. Η μέτρηση μας λέει πόσα βγάζουν οι miners τη δεδομένη στιγμή σε σύγκριση με τον μέσο όρο των τελευταίων δώδεκα μηνών.

 

 

Στο παρακάτω διάγραμμα απεικονίζεται η τάση του κινούμενου μέσου όρου 100 ημερών του πολλαπλασιαστή Puell τα τελευταία χρόνια:

Ο αναλυτής στην ανάρτησή του έχει σημειώσει τα σχετικά σημεία τάσης για τον δείκτη.

Όπως φαίνεται στο διάγραμμα κάθε φορά που ο δείκτης υποχωρούσε κάτω από το όριο του 0,5 και στη συνέχεια σημείωνε σταθερή άνοδο, το ίδιο έκανε και η τιμή του BTC.

Ο δείκτης υποχώρησε κάτω από το επίπεδο του 0,5 λίγους μήνες πριν για να ανακάμψει στη συνέχεια και να διατηρήσει έκτοτε την ανοδική του τάση.

Εάν η ιστορία επαναληφθεί και τώρα, τότε η άνοδος του δείκτη υποδηλώνει ότι θα ακολουθήσει και άνοδος στην τιμή του bitcoin.

Ο αναλυτής επισημαίνει επιπλέον ότι το hashrate του BTC έχει εκτοξευθεί πρόσφατα, ενώ η τιμή του κρυπτονομίσματος δεν έχει ακολουθήσει την άνοδο.

Το "hashrate" (ισχύς κατακερματισμού - εξορυκτική ισχύς) αντικατοπτρίζει τη συνολική υπολογιστική ισχύ που έχουν συνδέσει στο δίκτυο οι miners και η αύξησή του σε μια περίοδο όπου η τιμή σημειώνει πλάγιες κινήσεις υποδηλώνει ότι οι miners ποντάρουν στην άνοδο της τιμής του νομίσματος μακροπρόθεσμα.

Η τιμή του BTC βρίσκεται στα $19.300, έχοντας υποχωρήσει κατά 1,3% τις τελευταίες επτά ημέρες, ενώ τον τελευταίο μήνα έχει σημειώσει άνοδο κατά 1%.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.