Ακόμα ένα βήμα προς την υιοθέτηση των κρυπτονομισμάτων έγινε την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου με την ανακοίνωση της γερμανικής ψηφιακής τράπεζας N26 για τη δυνατότητα συναλλαγών σε κρυπτονομίσματα στην εφαρμογή της που θα αφορά τους πελάτες της στην Αυστρία.

 

Παρότι η νέα αυτή δυνατότητα συνιστά ουσιαστικά την είσοδο της Ν26 στην κατηγορία των περιουσιακών στοιχείων κρυπτογράφησης, η τράπεζα είναι αισιόδοξη για την επέκταση των παρεχόμενων υπηρεσιών σε περισσότερες από 200 επιλογές κρυπτονομισμάτων. Ωστόσο, αρχικά θα περιλαμβάνει 100 tokens, μεταξύ των οποίων τα Bitcoin (BTC), Ether (ETH), Ripple (XRP) και Cardano (ADA).

Ο Gilles BianRosa, Chief Product Officer στην N26, δήλωσε:

«Η τραπεζική εμπειρία που παρέχει η N26 χτίζεται πάντα σε αντιστοιχία με τις ανάγκες των πελατών και με χαρακτηριστικά που κάνουν εύκολη τη διαχείριση χρημάτων. Με το N26 Crypto δημιουργήσαμε ένα απλό, «έξυπνο» προϊόν που ενσωματώνεται άψογα στην πλήρως ρυθμιζόμενη τραπεζική εμπειρία της N26, όπου το τραπεζικό υπόλοιπο, οι αποταμιεύσεις και το χαρτοφυλάκιο επενδύσεων βρίσκονται δίπλα-δίπλα – με τα κρυπτονομίσματα να είναι η πρώτη κατηγορία περιουσιακών στοιχείων που σκοπεύουμε να παρέχουμε».

Ο συνιδρυτής και συν-διευθύνων σύμβουλος της N26, Valentin Stalf δήλωσε:

«Η διαπραγμάτευση κρυπτονομισμάτων είναι συχνά το σημείο εισόδου για επενδύσεις στη νέα γενιά επενδυτών που αναζητούν τρόπους για να αυξήσουν τον πλούτο τους. Με το N26 Crypto, προσφέρουμε έναν απλό τρόπο συναλλαγών και επενδύσεων, με εξαιρετική εμπειρία χρήστη και χαμηλές και διαφανείς χρεώσεις».

Η N26 συνεργάζεται με την Bitpanda και χρεώνει προμήθεια 2,5% σε κάθε συναλλαγή

Η συναλλαγή στην πλατφόρμα είναι αρκετά απλή. Οι χρήστες πρέπει απλώς να επιλέξουν το νόμισμα της επιλογής τους και να υποδείξουν το ποσό που θα ήθελαν να αγοράσουν ή να πουλήσουν. Με την ολοκλήρωση της παραγγελίας τους αφαιρείται από τον κύριο λογαριασμό τους το ανάλογο ποσό.

Η N26 διευκρίνισε επίσης ότι οι πελάτες της θα μπορούν να «σύρουν και να αποθέσουν» (drag and drop) κεφάλαια από τον κύριο λογαριασμό τους στο χαρτοφυλάκιο τους με κρυπτονομίσματα και το αντίστροφο.

Το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα με έδρα το Βερολίνο συνεργάζεται με την Bitpanda, μια αυστριακή πλατφόρμα ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων, για την παροχή των νέων υπηρεσιών. Ωστόσο, η προμήθεια συναλλαγών που ανακοίνωσε η N26 είναι μάλλον υψηλή και ενδεχομένως να «τρομάξει» τους χρήστες. Συγκεκριμένα, θα χρεώνει προμήθεια 2,5% σε κάθε συναλλαγή με κρυπτονομίσματα εκτός από το bitcoin, για το οποίο η χρέωση θα είναι στο 1,5%.

Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα το 2020 η N26 είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για την εξαγορά της Bitpanda, λίγο πριν η τελευταία «ανακηρυχθεί» «μονόκερος» στο χώρο των fintech με αποτίμηση 4,1 δισ. δολαρίων.

 

 

Το timing για το ξεκίνημα της N26

Η είσοδος της N26 στο χώρο των κρυπτονομισμάτων φαίνεται μάλλον αργοπορημένη καθώς άλλες οικονομικές πλατφόρμες όπως το Paypal, η Revoult, η Mastercard, η Visa, κ.λπ., έχουν από καιρό ενσωματώσει τις συναλλαγές κρυπτογράφησης στις υπηρεσίες τους. Η Nubank, μια ψηφιακή τράπεζα στη Βραζιλία, κυκλοφόρησε το δικό της κρυπτονόμισμα την Τετάρτη.

Η τρέχουσα κατάσταση στην αγορά χωρίς αμφιβολία, επηρεάζει τις αποφάσεις των επιχειρήσεων και μόλις πριν λίγες, η Nuri, μια γερμανική εταιρεία παροχής τραπεζικών υπηρεσιών blockchain, κήρυξε προσωρινή χρεωκοπία ζητώντας από τους 500.000 χρήστες της να αποσύρουν τα χρήματά τους.

Η Ν26 λειτουργεί αποκλειστικά διαδικτυακά και δεν διαθέτει φυσικά τραπεζικά καταστήματα, ενώ παρά την αποτίμησή της των 9 δισ. δολαρίων έχει αντιμετωπίσει δυσκολίες στην προσπάθειά της να διεισδύσει στις αγορές του Ηνωμένου Βασιλείου και των Ηνωμένων Πολιτειών. Από την άλλη πλευρά έχει επενδύσει σημαντικά κεφάλαια για την ενίσχυση των μέτρων κατά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, όπως απαιτούν οι ρυθμιστικές αρχές.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.