Η γραμμή αντίστασης επτά μηνών μετατράπηκε σε στήριξη - Μπορεί όμως να συντηρήσει ένα ανοδικό ράλι;
Η δραστηριότητα των χρηστών bitcoin σημείωσε απότομη πτώση ενώ σηματοδότησε και την υποχώρηση των εισροών στα ανταλλακτήρια.


Μια ισχυρή αντίσταση στη γραμμή τάσης (η διακεκομμένη λευκή γραμμή στο διάγραμμα) που συντηρούσε την πτώση των τελευταίων επτά μηνών, μετατράπηκε πρόσφατα σε γραμμή στήριξης με το κορυφαίο κρυπτονόμισμα να παρουσιάζει τάσεις ανάκαμψης από το υψηλό εύρος ρευστότητάς του κοντά στα $19.100.

Μετά την αναμενόμενη διάσπαση του ανοδικού καναλιού την περασμένη εβδομάδα το bitcoin [BTC] κατέγραψε πλάγια κίνηση.

Η πρόσφατη αγοραστική πίεση βοήθησε τους «ταύρους» να ξεπεράσουν το όριο του EMA 20 (εκθετικός μέσος όρος -η κόκκινη γραμμή στο διάγραμμα) ενώ ο EMA 50 (η κυανή γραμμή στο διάγραμμα) και η αντίσταση των $19.800 συγκροτούν το επόμενο εμπόδιο με το οποίο καλούνται να αναμετρηθούν οι αγοραστές.

Το τελευταίο 24ωρο το BTC έχει υποχωρήσει κατά σχεδόν 1,5% και διαπραγματεύεται κοντά στα 19.200 δολάρια.

Τη δεδομένη στιγμή, το BTC φαίνεται να ξεπερνά το Σημείο Ελέγχου (PoC) (Point of Control -το επίπεδο της τιμής όπου διαπραγματεύονται τα περισσότερα συμβόλαια) και οι «ταύροι» ετοιμάζονται να δοκιμάσουν τα επίπεδα των $19.500 - $19.800. Εφόσον αυτό επιτευχθεί το BTC θα μπορούσε να ξεπεράσει τους βραχυπρόθεσμους EMA στις επόμενες συνεδρίες.

Σε αυτό το σενάριο, η πρώτη σημαντική αντίσταση για το BTC θα είναι στο εύρος των $20.300 - $20.800.

Ωστόσο, για περισσότερες από δύο εβδομάδες το νόμισμα καταγράφει αργές κινήσεις και ενδεχόμενη υποχώρηση από τον EMA 50 θα μπορούσε να εντείνει την πίεση κοντά στη ζώνη του PοC αλλά η πρόσφατη μετατροπή της γραμμής αντίστασης σε στήριξη αφήνει υποσχέσεις αξιόπιστης ανάκαμψης. Από την άλλη μεριά ενδεχόμενη πτώση κάτω από αυτό το επίπεδο θα ακύρωνε τις βραχυπρόθεσμες ανοδικές τάσεις.

Ο Δείκτης Σχετικής Ισχύος (RSI) μετά τη μικρή άνοδο φαίνεται να σταθεροποιείται στο μέσο της ένδειξης 50 την οποία εάν ξεπεράσει θα δώσει ένα μήνυμα αλλαγής του momentum προς όφελος των «ταυρων».

 

 

Μείωση της δραστηριότητας των χρηστών και των εισροών στα ανταλλακτήρια

Τις τελευταίες ώρες, σημειώθηκε σημαντική πτώση στους καθημερινούς ενεργούς χρήστες του BTC. Η τελευταία φορά σημειώθηκε κάτι ανάλογο ήταν τον Ιούλιο του 2021. Τον Σεπτέμβριο σημειώθηκε αύξηση ρεκόρ των εισροών στα ανταλλακτήρια για να υποχωρήσουν και πάλι τον τρέχοντα μήνα. Ενδεχόμενη συνέχεια στη μείωση των εισροών θα επιβεβαίωνε στις επόμενες συνεδριάσεις το βελτιωμένο επενδυτικό κλίμα.

Συμπερασματικά, με δεδομένη τη συγκέντρωση στα επίπεδα αντίστασης στη ζώνη των $19.800, οποιαδήποτε ανιστροφή θα μπορούσε να εμποδίσει τις βραχυπρόθεσμες πιθανότητες ανάκαμψης. Ενεδεχόμενο κλείσιμο κάτω από την παραπάνω ζώνη θα επιβεβαίωνε την ανοδική δυσκολία με τους στόχους να παραμένουν στα επίπεδα που προαναφέρθηκαν.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.