Τα bitcoin στα αποθέματα των miners έχουν υποχωρήσει σε μόλις 1,91 εκατ. που είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2010.

 

Η ποσότητα των bitcoin που βρίσκεται στα αποθέματα των εταιρειών εξόρυξης έχει υποχωρήσει στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2010, σύμφωνα με την εταιρεία blockchain ανάλυσης IntoTheBlock και μάλιστα παραμένει σε αυτά τα χαμηλά επίπεδα στο μεγαλύτερο μέρος του 2022.

Σύμφωνα με την IntoTheBlock την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου, οι miners του bitcoin είχαν 1,91 εκατ. BTC στα πορτοφόλια τους, ενώ το απόθεμά τους βρέθηκε πάνω από το ορόσημο των 2 εκατ. -επίπεδο που επιτεύχθηκε πρώτη φορά στις 19 Φεβρουαρίου του 2010- μόλις 46 ημέρες από τις αρχές του τρέχοντος έτους. Τα στοιχεία αυτά αντανακλούν τις πωλήσεις που πραγματοποιούν καθόλη τη διάρκεια του 2022 οι miners για να αντισταθμίσουν την απώλεια των κερδών τους από την πτώση της τιμής. Μάλιστα, σε κάποιες περιπτώσεις οι πωλήσεις τους σε διάστημα ενός μήνα ξεπερνούσαν την αντίστοιχη παραγωγή τους.

Η IntoTheBlock χρησιμοποιεί έναν αλγόριθμο μηχανικής μάθησης (ΑΙ) που αναγνωρίζει τις διευθύνσεις των πορτοφολιών των miners ο οποίος παρακολουθεί τα αποθέματά τους. Στα πορτοφόλια που παρακολουθεί ο αλγόριθμος περιλαμβάνονται και εκείνα που συνδέονται με miners ή δεξαμενές εξόρυξης που συσσωρεύουν BTC αλλά δεν το εξορύσσουν οι ίδιοι. Η μέτρηση της IntoTheBlock προκύπτει από το σύνολο των BTC σε αυτά τα πορτοφόλια.

Το γεγονός ότι κατά το μεγαλύτερο μέρος του τρέχοντος έτους τα αποθέματα παρέμειναν κάτω από το όρόσημο των 2 εκατ. BTC υπογραμμίζει τη δεινή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο κλάδος. Αρχικά, το ορόσημο των 2 εκατ. στα αποθέματα χάθηκε τον Ιούλιο του 2021 όταν η Κίνα εφάρμοσε τα μέτρα περιορισμού στην εξόρυξη bitcoin, αλλά στη συνέχεια ο αριθμός των αποθεμάτων είχε ανακάμψει.

 

 

Το φετινό πλήγμα είναι μεγαλύτερο

Εταιρείες εξόρυξης που υποθήκευσαν τον εξοπλισμό τους για να δανειστούν εκατομμύρια, όπως η CleanSpark και η Argo, καταγράφουν ζημιές από μήνα σε μήνα.

Μόνο τον περασμένο μήνα, η Compute North υπέβαλε αίτηση πτώχευσης, η Iris Energy πούλησε μετοχές 100 εκατ. δολαρίων για να εξασφαλίσει ρευστότητα, η Compass Mining ανέστειλε τη δραστηριότητά της στη Γεωργία και μια από τις μεγαλύτερες δεξαμενές εξόρυξης bitcoin, η Poolin, «πάγωσε» τις αναλήψεις.

Η τελευταία φορά που τα αποθέματα των miners βρίσκονταν σε τόσο χαμηλά επίπεδα ήταν μια εντελώς διαφορετική εποχή για το bitcoin. Το 2010, το κρυπτονόμισμα μετρούσε μόλις ένα χρόνο κυκλοφορίας ως λογισμικό ανοιχτού κώδικα, μετά τη δημοσίευση της «λευκής βίβλου» από τον δημιουργό του Satoshi Nakamoto όπου περιγράφονταν η λειτουργία του.

Το 2009 στο ανταλλακτήριο New Liberty Standard το bitcoin ανταλλάχθηκε για πρώτη φορά με αμερικανικά δολάρια και με 5,21 δολάρια μπορούσε να αγοράσει κάποιος 5.050 BTC. Με τις σημερινές τιμές, τα 5.050 αντιστοιχούν σε σχεδόν 97 εκατ. δολάρια.

Αντίστοιχα με την τιμή και η βιομηχανία εξόρυξης βρίσκονταν στα σπάργανα.

Για παράδειγμα την ημέρα που τα αποθέματα των miners ξεπέρασαν για πρώτη φορά τα 2 εκατ., τον Φεβρουάριο του 2010, οι miners είχαν στην κατοχή τους το ένα στα πέντε bitcoin που είχαν δημιουργηθεί. Πλέον, το ποσοστό των miners στα bitcoin που βρίσκονται σε κυκλοφορία έχει πέσει κάτω από το 10%.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.