Από τότε που το bitcoin υποχώρησε κάτω από τα 20.000 δολάρια, οι επενδυτές άδραξαν την ευκαιρία να ενισχύσουν τις θέσεις τους και παρότι στην αρχή αυτή η τάση συσσώρευσης δεν ήταν άμεσα εμφανής, δεδομένης της υψηλής μεταβλητότητας που προκάλεσε η συνεδρίαση της Fed, τώρα που καταλαγιάζει ο «θόρυβος» η συσσώρευση αποκαλύπτεται σε όλο της το... μεγαλείο.

Οι εκροές στα ανταλλακτήρια αυξάνονται

Την περασμένη εβδομάδα, οι εκροές bitcoin στα ανταλλακτήρια αυξήθηκαν και ξεπέρασαν τις ημερήσιες εισροές, οδηγώντας τις καθαρές ροές σε αρνητικό πρόσημο. Αυτή η τάση συσσώρευσης προκαλείται κατά κύριο λόγο από τις «φάλαινες», με χαρακτηριστική την περίπτωση μίας μόνο «φάλαινας» που μέσα σε λίγες εβδομάδες μετέφερε στο απόθεμά της περίπου 5.000 BTC.

Την ισχυρή τάση συσσώρευσης αποδεικνύουν και τα συνδυαστικά στοιχεία εισροών - εκροών από τα κεντρικά ανταλλακτήρια. Τις τελευταίες επτά ημέρες, σημειώθηκε εισροή 3,4 δισ. δολαρίων σε BTC στα ανταλλακτήρια και εκροή 4,9 δισ. δολαρίων με συνολικό αποτέλεσμα την καθαρή αρνητική εκροή 1,4 δισ. δολαρίων στην εβδομάδα.

 

 

Τάση συσσώρευσης καταγράφεται αυτήν την εβδομάδα και στο Tether (USDT) με τις καθαρές εισροές στα ανταλλακτήρια να ανέρχονται στα 2 δισ. δολάρια υποδηλώνοντας ότι οι επενδυτές δεν αναζητούν πλέον ασφάλεια στα stablecoins αλλά αντίθετα, φαίνονται περισσότερο πρόθυμοι να ρισκάρουν με το bitcoin.

Κατά την ίδια χρονική περίοδο κυριάρχησαν οι μεγάλες συναλλαγές με το ύψος τους να ανέρχεται στα 160,2 δισ. δολάρια σε διάστημα 7 ημερών, ενώ σε ακόμη μία ένδειξη συσσώρευσης οι προμήθειες συναλλαγών σημείωσαν χαμηλό δύο ετών.

Η πτώση στο bitcoin μπορεί να διατηρηθεί

Παρά την τάση συσσώρευσης που έχει καταγραφεί στο bitcoin την τελευταία εβδομάδα, φαίνεται πως οι επενδυτές εξακολουθούν να μην είναι απολύτως πεπεισμένοι για την ανοδική προοπτική του ψηφιακού περιουσιακού στοιχείου, τουλάχιστον βραχυπρόθεσμα και για αυτό το λόγο συνέχισε να αυξάνεται ο αριθμός των ενεργών bitcoin στα αποθέματα.

Συνήθως η μέτρηση αυτή είναι μια ένδειξη για το εάν οι επενδυτές θέλουν να διακρατήσουν τα νομίσματά τους ή να πουλήσουν. Όταν το ενεργό απόθεμα είναι μικρό και η μέτρηση χαμηλή οι επενδυτές δεν πωλούν, ενώ όταν το ενεργό απόθεμα μεγαλώνει και αντίστοιχα η μέτρηση σημαίνει ότι γίνονται πωλήσεις.

Με δεδομένο ότι το ενεργό απόθεμα έχει φτάσει σε νέο ιστορικό υψηλό στο 65,977%, μένει να φανεί εάν η αύξηση στην τάση συσσώρευσης θα είναι αρκετή για να οδηγήσει σε άνοδο την τιμή του bitcoin. Ωστόσο, στο παρελθόν, τέτοιες κορυφώσεις προηγούνται της ανόδου της τιμής του BTC και αυτό αναπτερώνει τις ελπίδες για το κρυπτονόμισμα.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.