Τα on-chain στοιχεία δείχνουν ότι τα ποσοστά των «φαλαινών» του bitcoin έχουν αυξηθεί πρόσφατα, καθώς η μόχλευση στην αγορά παραμένει κοντά σε ιστορικό υψηλό.


Όπως επισημαίνεται σε ανάρτηση αναλυτή στο CryptoQuant, στην τρέχουσα περίοδο επενδυτές του BTC επιδίδονται σε συναλλαγές υψηλού ρίσκου στην αγορά συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης.

Η «αναλογία φαλαινών στα ανταλλακτήρια» είναι ένας δείκτης που μετρά την αναλογία του αθροίσματος των δέκα μεγαλύτερων εισροών έναντι των συνολικών εισροών στα ανταλλακτήρια.

Καθώς οι δέκα μεγαλύτερες εισροές αποδίδονται σε «φάλαινες» του χώρου η μέτρηση μας δείχνει εάν οι «φάλαινες» είναι ενεργές τη δεδομένη στιγμή ή όχι.

Όταν η μέτρηση του δείκτη είναι υψηλή, σημαίνει ότι η συμβολή των «φαλαινών» στις εισροές των ανταλλακτηρίων είναι μεγάλη τη δεδομένη στιγμή.

Στο παρακάτω διάγραμμα απεικονίζεται η συμβολή των «φαλαινών» τα τελευταία χρόνια:

Στο διάγραμμα ο αναλυτής έχει σημειώσει την πορεία των εισροών των «φαλαινών» και την αντίστοιχη πορεία της τιμής του bitcoin και όπως φαίνεται όταν ο δείκτης αρχίζει να μειώνεται μετά την επίτευξη υψηλού, το ίδιο κάνει και η τιμή σημειώνοντας ισχυρή πτώση.

Όπως φαίνεται στο διάγραμμα ο δείκτης έχει αυξηθεί τους τελευταίους μήνες και πλέον βρίσκεται στην περιοχή του ιστορικού του υψηλού.

Επιπλέον, το διάγραμμα παρέχει στοιχεία για τον δείκτη εκτιμώμενης μόχλευσης (ELR) ο οποίος μετρά την μόχλευση του μέσου trader στην αγορά συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης (Ο δείκτης εκτιμώμενης μόχλευσης αποτυπώνει την αναλογία ανοικτών θέσεων στα παράγωγα έναντι των αποθεμάτων).

 

 

Ο δείκτης σημείωσε ισχυρή άνοδο τελευταία και επίσης βρίσκεται σε επίπεδο ιστορικού υψηλού, υποδηλώνοντας ότι την τρέχουσα περίοδο οι επενδυτές αναλαμβάνουν το ρίσκο και επιδίδονται σε τοποθετήσεις υψηλού κινδύνου.

Ιστορικά, η υψηλή μόχλευση στην αγορά έχει οδηγήσει σε μεταβλητότητα της τιμής του BTC. Με αυτά τα δεδομένα, εάν το ποσοστό των «φαλαινών» αρχίσει να μειώνεται και επαναληφθεί το ιστορικό προηγούμενο η τάση για το κρυπτονόμισμα θα μπορούσε να γίνει γρήγορα πτωτική.

Η τιμή του BTC

Η τιμή του bitcoin σήμερα Τρίτη 11 Οκτωβρίου βρίσκεται λίγο πάνω από τα $19.000 έχοντας υποχωρήσει κατά 2,9% τις τελευταίες επτά ημέρες. Στο παρακάτω διάγραμμα αποτυπώνεται η πορεία της τιμής του BTC τις τελευταίες πέντε ημέρες.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.