Παρότι το bitcoin [BTC] σημείωσε μια πολλά υποσχόμενη άνοδο τις τελευταίες επτά ημέρες, αναπτερώνοντας τις ελπίδες των επενδυτών οι «αρκούδες» (πωλητές) φαίνεται πως ανέκτησαν τον έλεγχο στο κορυφαίο κρυπτονόμισμα.


Σύμφωνα με on-chain στοιχεία της πλατφόρμας ανάλυσης Glassnode, η τεράστια πτώση όγκου στο BTC θα μπορούσε να υποδηλώνει μια εξαιρετικά δυσοίωνη προοπτική για το μέλλον.

Η πρόβλεψη της AMBCrypto για τις τιμές του bitcoin το 2022 -2023 είναι στον ακόλουθο σύνδεσμο (https://ambcrypto.com/predictions).

Σύμφωνα με ανάρτηση της Glassnode στο Twitter στις 8 Οκτωβρίου, ο όγκος συναλλαγών για το BTC έφτασε σε χαμηλό τριών μηνών των 78.000 BTC.

«Ο όγκος συναλλαγών (7d MA) μόλις σημείωσε χαμηλό 3 μηνών στα 78.391.476 BTC. Το προηγούμενο χαμηλό 3 μηνών στα 78.405.116 BTC είχε σημειωθεί στις 7 Οκτωβρίου 2022».

Επιπλέον ο μέσος όγκος συναλλαγών σημείωσε μεγάλη πτώση στις 8 Οκτωβρίου καταγράφωντας χαμηλό 15 μηνών στα 7,275 BTC.

«Ο μέσος όγκος συναλλαγών (7d MA) μόλις σημείωσε χαμηλό 15 μηνών στα 7,275 BTC. Το προηγούμενο χαμηλό 15 μηνών στα 7.363 BTC είχε σημειωθεί στις 10 Ιουνίου 2022»

Η εξέλιξη αυτή θα μπορούσε να έχει αρνητικό αντίκτυπο στην πορεία του BTC μακροπρόθεσμα με τους traders του BTC να σημειώνουν απώλειες και πιθανότατα δεν θα είναι οι μόνοι. Οι miners του BTC θα είναι πιθανότατα οι επόμενοι καθώς στις 7 Οκτωβρίου τα έσοδα τους από τις χρεώσεις υποχώρησαν σε χαμηλό ενός μήνα του 1,131%.

 

 

Η μείωση των εσόδων τους από την εξόρυξη θα μπορούσε να οδηγήσει τους miners σε πωλήσεις επηρεάζοντας την κερδοφορία των traders. Επιπλέον, όπως φαίνεται στο παρακάτω διάγραμμα, ο ημερήσιος όγκος on-chain συναλλαγών που κατέγραφαν κέρδη επίσης μειώθηκε τον περασμένο μήνα.

Όπως φαίνεται στο διάγραμμα της πλατφόρμας ανάλυσης, Santiment ο αριθμός των κερδοφόρων συναλλαγών στο δίκτυο bitcoin έχει μειωθεί.

Η πτώση της κερδοφορίας θα μπορούσε να απομακρύνει πιθανούς επενδυτές και traders από το BTC αναγκάζοντάς τους να αναζητήσουν άλλα κρυπτονομίσματα για τις επενδύσεις τους.

Όταν υπάρχει θέληση, υπάρχει τρόπος

Ωστόσο παρά τις πτωτικές μετρήσεις των τελευταίων ημερών το bitcoin κατάφερε να αυξήσει το ποσοστό του στην κεφαλαιοποίηση της αγοράς. Συγκεκριμένα το μερίδιό του στην κεφαλαιοποίηση της αγοράς αυξήθηκε κατά 5,95% τις τελευταίες 30 ημέρες, αντιπροσωπεύοντας πλέον το 38,38% της συνολικής αγοράς κρυπτονομισμάτων.

Επί του παρόντος το bitcoin βρίσκεται στα 19.500 δολάρια έχοντας σχεδόν σημειώσει μικρή άνοδο κατά 0,9% τις τελευταίες 7 ημέρες. Ωστόσο ακόμα και εάν οι θεσμικοί επενδυτές παρεμποδίσουν περαιτέρω υποχώρησή του, οι προοπτικές παραμένουν απαισιόδοξες και ένας από τους βασικούς λόγους για αυτό είναι η συσχέτισή του με τις συμβατικές αγορές.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.