Η υπερθέρμανση της αγοράς εργασίας στις ΗΠΑ συνεχίστηκε και τον Σεπτέμβριο και η ανακοίνωση των στοιχείων προκάλεσε την πτώση του bitcoin.


Κατά 263.000 θέσεις εργασίας αυξήθηκε η απασχόληση στις ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσίευσε το Γραφείο Στατιστικών Εργασίας των ΗΠΑ (BLS), ενώ το ποσοστό ανεργίας βρίσκεται στο 3,5%, χαμηλότερα από το αναμενόμενο 3,7%.

Στη δημοσιοποίηση των στοιχείων την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου, το bitcoin αντέδρασε με πτώση 1% όπως φαίνεται στο διάγραμμα «κεριού» υποχωρώντας στα $19.800 και έκτοτε συνέχισε να υποχωρεί.

Το Bloomberg εκτιμά ότι η Fed θα σταματήσει τις αυξήσεις επιτοκίων στο 4-4,5%

Ο οικονομολόγος και επικεφαλής οικονομικός αναλυτής ερευνών της JP Morgan Bruce Kasman, είχε δηλώσει στις 3 Οκτωβρίου στο Bloomberg News  ότι ανησυχούσε πως η υπερθέρμανση της αγοράς εργασίας θα διατηρούσε την πίεση στη Fed ώστε να συνεχίσει τις αυξήσεις επιτοκίων που προγραμματίζει.

«Νομίζω ότι για να αναγκαστεί η Fed να σταματήσει [την αύξηση των επιτοκίων], θα πρέπει να επιβραδυνθεί η αύξηση των θέσεων εργασίας μέχρι τις 100.000 θέσεις το μήνα στους επόμενους δύο ή τρεις μήνες».

Ο Kasman εκτίμησε ότι ως «λογική» την παύση των αυξήσεων όταν τα επιτόκια θα έχουν αυξηθεί στο 4-4,5%. Ωστόσο, όπως είπε, ανησυχεί ότι η Fed μπορεί να συνεχίσει να αυξάνει τα επιτόκια και πέρα από αυτό το ποσοστό μέχρι να θεωρήσει ότι έχει «παγώσει» επαρκώς η αγορά εργασίας.

Επί του παρόντος, μετά την τρίτη διαδοχική αύξηση κατά 75 μονάδες βάσης, το τρέχον επιτόκιο της Fed ανέρχεται στο 3% έως 3,25%.

 

 

Πτώση για το bitcoin

Η τάση για το bitcoin την Παρασκευή πριν τη δημοσιοποίηση των στοιχείων ήταν ανοδική και έχοντας σημειώσει χαμηλό ημέρας στα $19.830 βρίσκονταν στα $20.500 λίγα λεπτά πριν από τις ανακοινώσεις. Αμέσως μετά όμως, σημείωσε πτώση διαγράφοντας τα μέχρι τότε κέρδη του και σημειώνοντας νέο χαμηλό ημέρας στα $19.660. Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου το bitcoin υποχώρησε έως τα 19.280 δολάρια για να αρχίσει στη συνέχεια να ανακάμπτει προς τα $19.540.

Στην επόμενη συνεδρίαση της Fed που είναι προγραμματισμένη για τις 2 Νοεμβρίου οι πιθανότητες για μια νέα αύξηση των επιτοκίων κατά 75 μονάδες βάσης ανέρχονται πλέον στο 81% σύμφωνα με τους αναλυτές.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.