Στην καλύτερη θέση η MicroStrategy με απώλειες μόλις 2% μεγαλύτερες από εκείνες του bitcoin για το 2022.


Η τιμή του bitcoin έχει σημειώσει πτώση κατά περίπου 56% από τον Ιανουάριο, αλλά οι μετοχές των εταιρειών που σχετίζονται με τον χώρο, όπως η MicroStrategy, η Riot Blockchain, η Coinbase και η Hut8 Mining έχουν καταγράψει απώλειες έως και 74%.

Η πορτοκαλί γραμμή στο παρακάτω διάγραμμα δείχνει την ποσοστιαία πτώση του bitcoin το 2022 από τον Ιανουάριο, ενώ οι άλλες γραμμές αντιπροσωπεύουν την πορεία των μετοχών σημαντικών εταιρειών του χώρου, για τις οποίες η χρονιά ήταν δύσκολη με σημαντικές απώλειες.

 

 

Coinbase

Η Coinbase ανακοίνωσε ζημιές 1,1 δισ. δολαρίων το δεύτερο τρίμηνο του 2022, καθώς τα περιουσιακά στοιχεία που διαχειρίζεται το ανταλλακτήριο μειώθηκαν σε μόλις 96 εκατ. δολάρια. Πρόσφατα, η μετοχή της υποβαθμίστηκε σε σύσταση SELL από την Wells Fargo η οποία ανέφερε στην αξιολόγησή της ότι «ο αυξανόμενος ανταγωνισμός και οι μακροοικονομικές πιέσεις θα πλήξουν τη μετοχή». Η μετοχή της Coinbase, με το διακριτικό COIN, βρισκόταν στα $310 στις 21 Απριλίου ενώ στις 5 Οκτωβρίου διαπραγματεύονταν στα $72, με πτώση 76%. Από τον Ιανουάριο έχει καταγράψει πτώση 71%.

MicroStrategy

Το MicroStrategy του Michael Saylor είναι η μετοχή με την καλύτερη επίδοση μεταξύ των εταιρειών του χώρου. Η μετοχή ξεκίνησε το έτος στα $576 αλλά έπεσε στα $243, σημειώνοντας πτώση 58% σε ετήσια βάση. Η μετοχή σημείωσε ετήσιο χαμηλό τον Ιούλιο, στα $142 δολάρια, αλλά ανέβηκε στα $361 τον Αύγουστο σημειώνοντας άνοδο 150%. Ωστόσο, έκτοτε έχει υποχωρήσει κατά 30% παρά τις ανακοινώσεις για περαιτέρω αγορές bitcoin.

Block

Η μετοχή της Block (πρώην Square) σημείωσε πτώση 62% από τα $164 στις αρχές του έτους. Πλέον διαπραγματεύεται σε μόλις $62 και κορυφαία στελέχη της εταιρείας η Alyssa Henry πωλούν τις μετοχές τους όπως προκύπτει από τα ενημερωτικά σημειώματα προς την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Η Henry πούλησε το 7% των μετοχών της έναντι 1.715.491 δολάρια.

Συνολικά κακές οι αποδόσεις των μετοχών των crypto-εταιρειών

Κάποιοι επενδυτές αντιμετωπίζουν τις μετοχές των crypto-εταιρειών ως μια ασφαλέστερη εναλλακτική στην απευθείας αγορά κρυπτονομισμάτων, ενώ παράλληλα αποκτούν έκθεση στην τιμή του bitcoin. Οι μετοχές αυτών των εταιρειών είναι η εναλλακτική για εκείνους που δεν έχουν επενδύσει στην αγορά κρυπτονομισμάτων αλλά επιθυμούν έκθεση σε αυτήν και ενώ δεν παρέχονται στις ΗΠΑ ETFs σε bitcoin παρότι έχουν κάνει την εμφάνισή τους στον Καναδά και την Ευρώπη.

Οι αγορές μετοχών βρίσκονται υπό πίεση ενώ το αμερικανικό δολάριο βρίσκεται κοντά σε ιστορικό υψηλό. Ο S&P 500 κατέγραψε ιστορικό υψηλό στις 4 Ιανουαρίου, αλλά έκτοτε σημείωσε πτώση περίπου 21%, διαγράφοντας όλα τα κέρδη που είχε καταγράψει από τον Νοέμβριο του 2020. Οι μετοχές των εταιρειών του χώρου έχουν σημειώσει απώλειες, τρεις φορές (κατά μέσο όρο) μεγαλύτερες από τον S&P 500 το 2022.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.