Οι μεγάλοι κάτοχοι bitcoin («φάλαινες») που το απέκτησαν σε τιμές μεταξύ 10.000 και 17.000 δολαρίων πιθανότατα θα το πουλήσουν εάν η τιμή του πέσει στα 17.000 δολάρια.


Οι πρόσφατες on-chain μετρήσεις υποδεικνύουν τον σχηματισμό πυθμένα στο bitcoin (BTC), αλλά οι πιθανότητες να υποχωρήσει και κάτω από αυτόν αυξάνονται εξαιτίας του χαμηλού όγκου.

Οι τρέχουσες μακροοικονομικές συνθήκες, μεταξύ άλλων λόγων, οδήγησαν το BTC κάτω από τα $20.000 αρκετές φορές τις τελευταίες εβδομάδες, με τους αναλυτές να προειδοποιούν για την πιθανότητα πτώσης κάτω από τα $17.500.

Σύμφωνα με τα νέα στοιχεία του CryptoSlate εάν το BTC υποχωρήσει κάτω από το επίπεδο των $17.500, είναι πιθανή η περαιτέρω και κατακόρυφη πτώση του έως και τα $12.000, καθώς ο όγκος του σε αυτό το επίπεδο αδύναμος.

Η προσαρμοσμένη εκδοχή της Κατανομής Πραγματοποιημένης Τιμής UTXO (URPD) εξετάζει αυτή την πιθανότητα κατηγοριοποιώντας τα αποθέματα ανά οντότητα: των μακροπρόθεσμων κατόχων, των βραχυπρόθεσμων κατόχων και των ανταλλακτηρίων.

 

 

Ο δείκτης URPD προσδιορίζει σε ποιες τιμές δημιουργήθηκαν τα τρέχοντα Bitcoin UTXO. Η προσαρμοσμένη εκδοχή του δείκτη σε οντότητες απεικονίζει κάθε ομάδα κατόχων και τις τιμές στις οποίες αυτοί απέκτησαν τα νομίσματά τους.

Όπως φαίνεται στο διάγραμμα της Glassnode οι περισσότεροι από τους αγοραστές την τρέχουσα περίοδο είναι βραχυπρόθεσμοι κάτοχοι, δηλαδή κατέχουν τα νομίσματα τους λιγότερο από 155 ημέρες.

Επιπλέον, όπως φαίνεται στο διάγραμμα πολλές «φάλαινες» του bitcoin έχουν αποκτήσει την κατοχή τους μεταξύ των $10.000 και $17.000 και είναι εκείνοι που θα μπορούσαν να πουλήσουν εάν η τιμή πέσει στο επίπεδο των $17.000.

Σύμφωνα με την έρευνα οι περισσότερες «φάλαινες» τείνουν να πωλούν όταν οι συνθήκες της αγοράς δεν είναι ευνοϊκές και στην τρέχουσα περίοδο το ενδεχόμενο πωλήσεων από τις «φάλαινες» θα μπορούσε να επηρεάσει σημαντικά την τιμή του BTC. Γενικά, ο χαμηλός όγκος συνιστά πηγή ανησυχίας όταν υπάρχει σημαντική απομόχλευση.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.