Η αγορά των κρυπτονομισμάτων βιώνει μια ασυνήθιστη για την εποχή κατάσταση. Το bitcoin έχει αυξηθεί από το εύρος των $18K-$19K για να περάσει το όριο των $20K. Έχει αυξηθεί πάνω από 5% τις τελευταίες 24 ώρες και αυτή τη στιγμή διαπραγματεύεται στα $20,1K. Ωστόσο, δεδομένου ότι τα χρηματιστήρια κάνουν ντάμπινγκ, το bitcoin φαίνεται να σπάει τη συσχέτιση.


Το bitcoin διακόπτει τη συσχέτισή του με το χρηματιστήριο

Η ανάκαμψη στην αγορά των κρυπτονομισμάτων είναι εκπληκτική, επειδή το χρηματιστήριο αντιμετώπισε ένα sell-off. Ο S&P 500 υποχώρησε πάνω από 1% ενώ ο NASDAQ-100 έπεσε κατά 0,5%. Η αγορά των κρυπτονομισμάτων συσχετίζεται ισχυρά με την ευρύτερη αγορά.

Η Coinbase Research τόνισε ότι η αγορά των κρυπτονομισμάτων συσχετίζεται με την παραδοσιακή αγορά. Η συμπεριφορά της είναι παρόμοια με εκείνη των μετοχών τεχνολογίας και στον τεχνολογικό NASDAQ. Πριν από το 2020, δεν υπήρχε συσχέτιση μεταξύ των δύο. Για να λειτουργήσει το bitcoin ως αντιστάθμιση πληθωρισμού, πρέπει να αποδίδει σταθερά παρά το sell-off στην ευρύτερη αγορά.

Ωστόσο, ο Kevin Svenson,  ένας σημαντικός influencer του χώρου των κρυπτονομισμάτων, πιστεύει ότι το bitcoin εξακολουθεί να εξαρτάται από το χρηματιστήριο. Ο Svenson λέει ότι όπως ακριβώς το κρυπτονόμισμα δεν αναπήδησε τόσο γρήγορα όσο ο S&P 500, δεν κάνει και το ντάμπινγκ τόσο γρήγορα.

 

 

Η παύση στο ράλι του δολαρίου είναι επίσης ένας λόγος για την ισχυρή εμφάνιση του κρυπτονομίσματος. Ο Svenson πιστεύει ότι οι ταύροι του bitcoin θα ελπίζουν ότι και το χρηματιστήριο θα σημειώσει ράλι. Διαφορετικά, το κρυπτονόμισμα είναι καταδικασμένο να πέσει ξανά.

Τι έχουμε προς παρακολούθηση σήμερα

Η αγορά των κρυπτονομισμάτων ελπίζει για ανάκαμψη στο χρηματιστήριο. Η ομιλία του προέδρου της Fed Jerome Powell μπορεί να παίξει τεράστιο ρόλο σε οποιαδήποτε κίνηση. Σήμερα πρόκειται να πραγματοποιήσει την ομιλία του ...και να παρακολουθήσουμε τα ...αποτελέσματα.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.