Παρά την τρέχουσα πτώση της αγοράς, ο συνιδρυτής και πρόεδρος της MicroStrategy, Michael Saylor, διατηρεί την αισιοδοξία του αλλά και την επιθετική (bull) στάση του.


Ο διάσημος υποστηρικτής των κρυπτονομισμάτων όχι μόνο πιστεύει ότι το bitcoin θα ανακτήσει το προηγούμενο... μεγαλείο του, αλλά εκτιμά επίσης ότι η ναυαρχίδα των κρυπτονομισμάτων έχει τις δυνατότητες να ανέλθει πέρα ​​από το τρέχον επίπεδο συναλλαγών του.

Ο Saylor πιστεύει ότι το Bitcoin είναι 100 φορές καλύτερο από τον χρυσό και το χαρακτηρίζει ως το επόμενο μεγάλο «καταφύγιο των περιουσιακών στοιχείων» σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε κατά τη διάρκεια του Money Festival που διοργάνωσε το MarketWatch την Τετάρτη, αλλά μεταδόθηκε το Σάββατο. «Νομίζω ότι το επόμενο λογικό βήμα για το bitcoin είναι να αντικαταστήσει τον χρυσό ως ένα μη συμβατικό καταφύγιο αξίας και ο χρυσός αυτή τη στιγμή που μιλάμε είναι ένα asset 10 τρισ. δολαρίων. Το bitcoin είναι ψηφιακός χρυσός, είναι 100 φορές καλύτερο από τον χρυσό», δήλωσε ο Saylor.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, ο Saylor κάθε άλλο παρά συγκρατήθηκε στις εκτιμήσεις του προβλέποντας ότι η τιμή του κρυπτονομίσματος μπορεί να φτάσει τα $500.000 μέσα στην επόμενη δεκαετία. «Δεν μπορείς να το πληθωρίσεις. Ο χρόνος ημιζωής των χρημάτων στο bitcoin είναι για πάντα. Μπορείτε να το μετακινήσετε σε δισεκατομμύρια υπολογιστές με την ταχύτητα του φωτός. Έτσι, αν το Bitcoin πάει αποκτήσει την αξία του χρυσού, θα φτάσει τα 500.000 δολάρια το κάθε νόμισμα και νομίζω ότι αυτό θα συμβεί αυτή τη δεκαετία», δήλωσε ο Saylor.

Σήμερα Δευτέρα 26 Σεπτεμβρίου, το bitcoin διαπραγματευόταν στα 19.120 δολάρια, σημειώνοντας πτώση κατά 0,22% τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με στοιχεία του CoinMarketCap. Με δεδομένο αυτό το επίπεδο τιμής για να φτάσει το bitcoin στα $500.000 που προέβλεψε ο Saylor θα πρέπει να σημειώσει άνοδο άνω του 2.500%.

Ο Saylor έχει επενδύσει και χρήματα της προσωπικής του περιουσίας στο bitcoin και όπως δήλωσε στο MarketWatch ότι κατέχει 17.732 bitcoin «εδώ και περίπου δύο χρόνια» τα οποία και είχε αγοράσει στα $9.500 περίπου ανά νόμισμα.

 

 

Το bitcoin ξεχωρίζει από τα κρυπτονομίσματα

Έκθεση της εταιρείας διαχείρισης επενδύσεων Fidelity Investment, που δόθηκε στη δημοσιότητα στις αρχές του χρόνου συμφωνεί με τις εκτιμήσεις του Saylor. Σύμφωνα με την έκθεση παρότι υπάρχει πληθώρα κρυπτονομισμάτων και μετρητών το bitcoin είναι ξεχωριστό γιατί έχει την προοπτική για σημαντική άνοδο της τιμής του.

Η Fidelity χαρακτήρισε στην έκθεσή της το bitcoin ως ένα σπάνιο «νομισματικό αγαθό», ανώτερο από πολλές απόψεις από τα άλλα κρυπτονομίσματα, τον χρυσό, ακόμη και το κρατικό χρήμα όπως το δολάριο. Ο διαχειριστής επενδύσεων προέβλεψε ότι η τιμή του bitcoin θα βρίσκεται πολύ ψηλότερα τα επόμενα πέντε έως 10 χρόνια.

Στις αρχές Αυγούστου, ο Saylor παραιτήθηκε από τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου (CEO) της MicroStrategy και πλέον είναι εκτελεστικός πρόεδρος της εταιρείας λογισμικού, με αποκλειστικό αντικείμενο το bitcoin.

Η MicroStrategy, είναι ο μεγαλύτερος εταιρικός κάτοχος bitcoin, με πάνω από 129.000 BTC στον ισολογισμό της που είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο. Μόλις ένα μήνα μετά την παραίτηση του Michael Saylor από τη θέση του CEO, η εταιρεία αγόρασε 301 bitcoins έναντι περίπου 6 εκατ. δολάρια, ανεβάζοντας την κατοχή της στα σχεδόν 130.000 bitcoin.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.