Η εταιρεία πληρωμών Block του Jack Dorsey είναι η τελευταία προσθήκη στη «λίστα» των εταιρειών που σχετίζονται με το bitcoin και αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο υποβαθμίσεων. Η επενδυτική τράπεζα Mizuho αναθεώρησε την Πέμπτη την αξιολόγησή της για τη Block προχωρώντας σε υποβάθμιση, από τη σύσταση «αγοράς» σε «ουδέτερη» σύσταση. Η Mizuho επικαλέστηκε την εστίαση της Block στο bitcoin παρά το γεγονός ότι το κρυπτονόμισμα αντιπροσωπεύει ποσοστό μικρότερο του 5% στα μικτά κέρδη της εταιρείας.


Το τελευταίο διάστημα, αρκετές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένων των MicroStrategy, Coinbase και Robinhood υποβαθμίστηκαν εν μέσω πτώσης του bitcoin.

Η Block υποβαθμίστηκε από αναλυτή της Mizuho λόγω του bitcoin

Ο αναλυτής της Mizuho, ​​Dan Dolev, στις 22 Σεπτεμβρίου, υποβάθμισε τη Block (SQ), τη μητρική της εταιρείας πληρωμών «Square», αναθεωρώντας τη σύσταση «αγοράς» σε «ουδέτερη» σύσταση και μειώνοντας την τιμή-στόχο της μετοχής της από $125 σε $57. Όπως μεταδίδει το MarketWatch o αναλυτής επικαλείται την εντεινόμενη εστίαση της διοίκησης της εταιρείας στο bitcoin και την κούραση των χρηστών για τα προϊόντα POS και BNPL (αγορά-τώρα-πληρωμή-αργότερα) της εταιρείας ως τους λόγους για την υποβάθμιση της αξιολόγησης.

Όπως αναφέρεται στην αξιολόγηση, «Ύστερα από χρόνια που δικαιωματικά θεωρούνταν το πιο καινοτόμο όνομα στις πληρωμές, πιστεύουμε ότι η κούραση των χρηστών, η στασιμότητα των εισροών, η απώλεια του status του καλύτερου POS (σημείο πώλησης) και η προβληματική λειτουργία του BNPL (αγορά-τώρα-πληρωμή-αργότερα) παρεμποδίζει την ανάπτυξη της SQ».

Πέρυσι, ένας αναλυτής της Mizuho είχε αξιολογήσει με σύσταση «outperform» τη μετοχή της εταιρείας καθώς η τιμή της βρίσκονταν πάνω από τα 200 δολάρια εν μέσω του ράλι του bitcoin. Η Mizuho ανέφερε στο ενημερωτικό σημείωμα προς τους πελάτες της ότι η εταιρεία έχει τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης όπως η JPMorgan. Ωστόσο, η πτώση του bitcoin επηρεάζει την οικονομική απόδοση της εταιρείας.

Άλλες εταιρείες όπως η MicroStrategy, η Coinbase και η Robinhood επίσης υποβαθμίστηκαν ως αποτέλεσμα της άνω του 70% πτώσης του bitcoin από το υψηλό του Νοεμβρίου του 2021. Η MicroStrategy του Michael Saylor στα οικονομικά αποτελέσματα του Ιουνίου ανακοίνωσε απώλειες άνω του 1 δισ. δολαρίων. Επενδυτικές τράπεζες συμπεριλαμβανομένης της Goldman Sachs υποβάθμισαν την Coinbase σε σύσταση «πώλησης» μετά την κατάρρευση της αγοράς κρυπτογράφησης.

Ο ​​Dan Dolev της Mizuho εκτιμά ότι η Block έχει προοπτικές, ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, η εντεινόμενη εστίαση της διοίκησης στο bitcoin συνιστά λόγο ανησυχίας παρά το γεγονός ότι αντιπροσωπεύει λιγότερο από το 5% των μικτών κερδών του πρώτου εξαμήνου του 2022. Παράλληλα, ο αυξανόμενος ανταγωνισμός που αντιμετωπίζει η εταιρεία στα POS και BNPL θέτει εμπόδια στην ανάπτυξή της.

Οι μετοχές της Block σημείωσαν πτώση σχεδόν 6% στα 56,07 δολάρια μετά την υποβάθμισή τους και ενώ είχαν προηγηθεί την περασμένη εβδομάδα οι υποβαθμίσεις από την Evercore ISI και την SMBC Nikko Securities America.

 

 

Το bitcoin παλεύει κάτω από τα $20.000

Η τιμή του bitcoin (BTC) συνεχίζει να παλεύει κάτω από το επίπεδο των 20.000 δολαρίων εξαιτίας του ισχυρού αμερικανικού δολαρίου και των μακροοικονομικών συνθηκών.

Ο δημοφιλής αναλυτής Rekt Capital επικαλούμενος επαναλαμβανόμενα μοτίβα διαγραμμάτων είχε προβλέψει στις αρχές της εβδομάδας ότι η τιμή του bitcoin θα μπορούσε να πέσει κάτω από τα 15.000 δολάρια σχηματίζοντας πυθμένα κάτω από αυτό το επίπεδο.

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.