Η πρόσφατη άνοδος του bitcoin [BTC] ενθουσίασε την κοινότητα των κρυπτονομισμάτων και αναπτέρωσε τις ελπίδες των επενδυτών για επερχόμενο ανοδικό ράλι, παρά τη διόρθωση που ακολούθησε. Πλέον το BTC διαπραγματεύεται  γύρω στα $19.500 με την κεφαλαιοποίησή του να ανέρχεται στα 375,77 δισ. δολάρια.


Ωστόσο, δεν λείπουν οι προειδοποιήσεις από αναλυτές και ειδήμονες του χώρου για το ενδεχόμενο η αρχική ευφορία να μετατραπεί σε απογοήτευση καθώς προβλέπουν την επικράτηση των «αρκούδων» στην αγορά τις επόμενες ημέρες.

Προσοχή, υπάρχουν «αρκούδες»

Ο συγγραφέας και αναλυτής BaroVirtual, σε ανάλυση που ανάρτησε στο CryptoQuant, αναφέρει ότι αναμένει πτώση στην τιμή του BTC επικαλούμενος ένα ενδιαφέρον στοιχείο που στο παρελθόν έχει λειτουργήσει ως πτωτική ένδειξη.

Σύμφωνα με την ανάλυσή του στις 14 Σεπτεμβρίου οι ωριαίες μεταφορές νομισμάτων από τους miners στα spot ανταλλακτήρια ανήλθαν σε 10,4537. Η μέτρηση αυτή αποτελεί πτωτική ένδειξη καθώς όπως έχει συμβεί στο παρελθόν όταν αυξάνονται οι ροές των miners στα spot ανταλλακτήρια συνήθως ακολουθεί πτώση της τιμής του BTC.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η πρόβλεψη του δημοφιλούς στο χώρο σχολιαστή με το ψευδώνυμο Mac, ο οποίος ανέφερε σε ανάρτησή του στο Twitter ότι το BTC θα μπορούσε να σημειώσει πτώση στα 17.000 $ τις επόμενες ημέρες. Συγκεκριμένα, απαντώντας σε ερώτηση ακολούθου του ο σχολιαστής αναφέρει:

«Τώρα δεν είναι η ώρα για έκθεση στην αγορά. Αν μελετήσατε τα καρφιτσωμένα Tweets μου, το γνωρίζετε. Το $BTC θα φτάσει τα ≈ $17.000.»

 

 

Οι on-chain μετρήσεις λένε άλλα

Παρότι οι προβλέψεις αυτές προειδοποιούν για πιο σκοτεινές μέρες για το νόμισμα, οι on-chain μετρήσεις δείχνουν ευνοϊκές για το BTC. Για παράδειγμα, το ποσό του αποθέματος BTC που ήταν τελευταία φορά ενεργό σε διάστημα μεγαλύτερο των 10 χρόνων ανήλθε στο ιστορικό υψηλό των 2.516.080,091 BTC, αντιπροσωπεύοντας την αυξημένη εμπιστοσύνη των επενδυτών στο νόμισμα.

Επιπλέον, οι εκροές bitcoin στα ανταλλακτήρια (7d MA - κινητός μέσος όρος 7 ημερών) κατέγραψαν υψηλό ενός μήνα, κάτι που θα μπορούσε να εκληφθεί ως ένδειξη παρουσίας «ταύρων» - πωλητών και άρα ανοδική ένδειξη. Ο σταθμισμένος δείκτης SOPR (aSOPR) βρίσκεται επίσης στο πράσινο, γεγονός που υποδηλώνει τη πιθανή δημιουργία πυθμένα στην αγορά και κατ΄επέκταση την πιθανότητα ενός επερχόμενου ανοδικού ράλι.

Εκτός από τις on-chain μετρήσεις και ο Moustache, δημοφιλής σχολιαστής στο Twitter, εκτιμά ότι αναμένεται άνοδος της αγοράς στο άμεσο μέλλον.

«Η αγορά υποχωρεί και κάποιοι περιμένουν περαιτέρω πτώση.

Περιμένω να συμβεί το ακριβώς αντίθετο:

Το $BTC το '18/'19:

-Διπλός πυθμένας με HL
-Διασταύρωση στις "κορδέλες" των κινητών μέσων όρων (50/100)
-Μετά τη διασταύρωση, το $BTC σημείωσε άνοδο κατά ~300%.

Επαναλαμβάνεται ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο μοτίβο.»

 

 

To bitcoinsgreece.gr χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματική λειτουργία του ιστοτόπου. Με την πλοήγησή σας στο site συμφωνείτε στην αποδοχή των cookies.